Šimtai metų mirtinų grožio priemonių

Pirmiausia – pasižvalgykime, iš kur atsirado makiažo pagrindai ir koks seniausias jų atitikmuo.

Senovės romėnai balindavo veidus – tepdavosi mišinius iš gyvulinių riebalų, krakmolo, alavo oksido, gyvsidabrio ir švino. Taip jie pamažu nuodijo savo organizmą.

Tamsiaisiais viduramžiais moterys ryždavosi itin baisioms procedūroms – dėl blyškios odos spalvos praktikuodavo kraujo „nuleidimą“. Apie 18 a. balta lyg alebastras oda reprezentuodavo aukštą kilmę ir buvo padengiama ne kuo kitu, o švinu. Karalienės Elžbietos laikais anglės, norėdamos odai suteikti blizgėjimo, ant veido tepdavosi kiaušinio baltymą.

Visgi, kuriuo metu buvo pereita prie dabartinių dekoratyvinės kosmetikos mišinių, kuriuos galima būti vadinti makiažo pagrindu?

Šiuolaikinių makiažo pagrindų pradžia

Nieko nuostabaus, kad 20 a. pr. suklestėjusi kino industrija (ir ypač jos žvaigždės!) tapo reikli makiažo bazių bei įvairių pudrų vartotoja. Aktoriai norėdavo, kad jų veidai, apšviesti karštų lempų, neblizgėtų, atrodytų matiniai ir lygūs. Tačiau jokių kokybiškų produktų nebuvo, žvaigždės tepdavosi riebalus, o ant jų – įvairius miltelius.

1914 m. lenkų kilmės verslininkas Max Factor sukūrė makiažo bazę aktoriams, tačiau tik 1938 m., vėl patobulinęs sudėtį, pradėjo masinę prekybą makiažo pagrindais, kurie vadinosi „Pan-Cake“. Pristačius juos visuomenei, įvyko tikras tokių priemonių pirkimo bumas. Originali „Pan-Cake“ formulė gaminama iki šiol – jos sudėtyje yra stearato, lanolino, talko ir vandens, o spalvą suteikia geležies oksidai. Ir – jokių silikonų.

Kada kosmetikoje atsirado silikonai?

Silikonų formulė, pavadinta dimetikonais, kosmetikos pramonei buvo pristatyti apie 1950-uosius, o ciklometikonai – 1970 m. Greitai jie tapo vienais iš svarbiausių makiažo pagrindų ir pudrų ingredientų. Kodėl? Pirmiausia dėl to, kad po karo grožio pramonė tiesiog suklestėjo, buvo ieškoma vis naujų formulių.

Antra – silikonai buvo ir yra sąlyginai nebrangūs: gaminami iš silicio dioksido (taip vadinamas smėlis), ir galutinę savo formą pasiekiantys po kelių cheminių procesų. Jie beveik daro stebuklus – padeda odą išlaikyti matinę, vizualiai sulieti padidėjusių porų vaizdą, netgi šiek tiek užpildyti raukšles. Tai labai malonios tekstūros, prabangos pojūtį suteikianti medžiaga. Tad nuo 1950-ųjų kosmetikos pramonė priėmė silikonus su džiaugsmu.

Kodėl silikonai šiandien vertinami neigiamai?

Nors silikonai yra netoksiški ir nepriklauso alergenų grupei, jų poveikis odai yra gana prieštaringas. Manoma, kad silikonai odos paviršiuje sudaro plėvelę, kuri neleidžia odai laisvai kvėpuoti, ją kemša, todėl į aknę linkusios odos savininkės turėtų pagalvoti apie jų naudojimą.

Silikonai yra gana sunkiai pašalinami nuo veido – jie netirpūs vandenyje. Todėl vakarais nusivalyti makiažą, kuriame yra silikonų, siūloma dvigubu valymo būdu. Dėl savo ypatybės suformuoti plėvelę, silikonai gali neleisti odai įsisavinti jai naudingų medžiagų: drėgmės iš aplinkos, užtepto kremo ingredientų ir pan. Beje, silikonai yra nedraugiški ir mūsų aplinkai – jie kaupiasi ir išlieka gamtoje daugybę metų.

Kyla klausimas, kodėl gamintojai turėtų dėti silikonus į savo produktus, jei jie mažų mažiausiai neteikia jokios naudos ir atlieka tik tekstūros gerinimo funkciją?

SOTHYS sprendimas: jokių silikonų, makiažo pagrindas veikia kaip drėkinamasis kremas!

Prancūzų profesionalios kosmetikos gamintojai SOTHYS nuo 2021 m. visiškai nebenaudos silikonų savo makiažo pagrindų formulėse. Dar daugiau, SOTHYS makiažo pagrindus pavertė ne tik priemone grožiui, bet ir odos priežiūros produktu. Makiažo pagrindai „Teint Jeunesse“ ir „Detox EnergieTM“ atsikrato nenaudingų medžiagų balasto ir tampa grožio priemone, kurioje suderinta:

• drėkinamosios kremų savybės;
• 80 proc. natūralios kilmės veikliųjų medžiagų,
• šeivamedžio, ženšenio ir soforos ekstraktai, peptidai, omega 3,6,9;
• be jokių silikonų;
• tinkamumas jautriai, į aknę linkusiai, raudonio paveiktai odai;
• odos apsauga nuo taršos;
• trūkumų maskavimas iki 8 val.;
• aksominės odos pojūtis, priemonę užsitepus.

Gebėjimas kurti inovacijas, naujausių kosmetikos atradimų naudojimas – tai SOTHYS kompanijos genetinis kodas nuo pat įkūrimo 1946 m. Todėl abejotinų veikliųjų medžiagų mažinimas ir atsisakymas, ateities formulių kūrimas bei lyderystė, tvarumo siekis yra tai, kas galiausiai pavirsta inovatyviais produktais.

Naujieji makiažo pagrindai be silikonų SOTHYS pažangiųjų tyrimų institute sukurti žmogaus ir gamtos saugumui, bet būtinai – bekompromisiam grožiui! Šiltų, neutralių ir šaltų atspalvių paletė pritaikoma visiems odos atspalviams, maskuoja bei suteikia odai švytintį, natūralumo įspūdį suteikiantį grožį – naujuosius produktus yra testavę žinomi pasaulio bei Lietuvos makiažo ekspertai.

Atsisakyti silikonų teikiamo patogumo – sudėtinga, tačiau kosmetologijos pasaulis diena iš dienos vis labiau atsigręžia į vartotojo sveikatą bei tvarumą, to reikalauja ne tik deklaruojamos prekės ženklų vertybės, bet ir išprususių vartotojų nuomonė bei žinios.

Daugiau informacijos apie naujus makiažo pagrindus: www.sothys.lt
Facebook/Instagram: @SothysLietuva

Užsakymo nr.: PT_86798661