„Naturalia Ūkis“: šventėms viskas, kas natūralu ir gurmaniška


Didelį nuolatinių klientų pasitikėjimą įgijusiose „Naturalia Ūkis“ parduotuvėse galite rasti Lietuvos ūkyje užaugintų mėsinių gyvulių ir paukščių šviežios mėsos, taip pat aukščiausios kokybės mėsos gaminių. Kelioliką metų skaičiuojanti auginimo ir mėsos pardavimo patirtis, šiandien įmonei leidžia pateikti šviežiausią, kokybiškiausią, natūraliausią – švariausius mėsos standartus atitinkančią produkciją. Svarbu ta, jog gyvuliai negydomi antibiotikais, nešeriami kombinuotais pašarais. „Naturalia Ūkis“ mėsos produktai sulaukė didžiulio pasisekimo dėl natūralios sudėties ir skoninių savybių, aukščiausių kokybės standartų.

Specialiai Velykoms čia siūloma įsigyti šviežios mėsos (jautienos, veršienos, elnienos, kiaulienos, ėrienos, triušienos, vištienos ir kalakutienos). Taipogi, galima nusipirkti ekologiškų kiaušinių (vištų ar putpelių), jau pamėgtų mėsos gaminių (pašteto, jautienos slėgtainio, nugarinės ar kt.), šviežių pieno produktų, įvairių gurmaniškų užkandžių (ypač vertinami su trumais), ekologiškų daržovių, vaisių, duonos ir kitų kepinių. Na, ir, žinoma, nepamirškite gardžiojo itališko rankų darbo Velykų pyrago!

Specialiai Velykų šventei „Naturalia Ūkis“ konsultantai galės pasiūlyti jūsų skoniui tinkamą kepsnį, jo receptą. Taip pat visus velykinius kepsnius jūsų užsakymu galima būtų specialiai marinuoti.

Vienu iš savo rinktinių receptų „Naturalia Ūkis“ sutiko pasidalinti su DELFI.LT skaitytojais.

Ėrienos karkutės

2 vnt. ėrienos karkučių
500 g jautienos sultinį
300 g nealkoholinio raudono vyno (uogų, pvz. juodųjų serbentų)
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
0,5 kg bulvių
150 g rudų pievagrybių
200 g smidrų
100 g pieno
200 g sviesto + 30 g apkepti karkutėms + 40 g grybams
1 vnt česnako
10-15 vnt. mažųjų ar šalotinių svogūnų
50 g balto vyno acto
20 g alyvuogių aliejus
2 šakelės rozmarino, čiobrelio, šalavijo
Žiupsnelio druskos, cukraus, juodųjų pipirų

Į puodą dedame sviestą ir jame ant vidutinės kaitros apkepame druska bei papipirais pagardintas ėrienos karkutes. Pilame jautienos sultinį, vyną ir konservuotus pomidorus. Dedame rozmarinų, čiobrelių ir perpus perpjautą česnako galvutę. Uždengiame dangčiu ir dedame į iki160 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 val. Tuo tarpu

bulves nuskutame ir išverdame pasūdytame vandenyje, vėliau jas nukošiame ir sugrūdame grūstuve. Pilame pieno, dedame kubeliais pjaustytą sviestą dalimis ir šildydami košę ant žemos kaitros ją išmaišome.

Atėjo eilė sirupo ruošai: į puodą pilame cukraus, balto vyno acto, šiek tiek vandens ir užverdame. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepame perpus išilgai supjaustytus svogūnus, kol jie apskrus. Tuomet pilame sirupą ir sukamaisiais judesiais išmaišome svogūnėlius jame. Dedame svogūnus į kepimo skardą ir prieš patiekiant paskaniname druska. Smidrus nuskutame, dedame į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepame ant žemos kaitros kol suminkštėja. Grybus perpjauname perpus ir kepame keptuvėje ant sviesto apie 4-5min, įdedame smulkinto šalavijo, druskos, pipirų.

Į lėkštę dedame bulvių košės, keletą svogunėlių, grybukų bei smidrų, na, ir, žinoma, troškintas karkutes. Patiekalą puošiame žolelėmis ar čiobrelio šakele. Skanaus!

Čia galite rasti ir specialų „Naturalia Ūkis“ kainoraštį maisto užsakymui į namus: www.naturalia.lt

www.facebook.com/naturaliakrautuvele

________________

Velykos, nuspalvintos arbata

Skonis ir Kvapas

Spalvos ir originalūs raštai neretai yra pagrindiniai Velykų stalo akcentai, derantys prie šviesaus ir ryškaus sezono. Raštai lai lieka margučiams, o spalvų stalui tesuteikia arbata! SKONIS IR KVAPAS pristato arbatas, labiausiai derančias su spalvotomis Velykomis.

Pasirinkite, kokią arbatą gersite per Velykų šventes: smaragdinę, mėlyną, žydrą ar purpurinę – priklauso nuo jūsų nuotaikos ir pasirinkto paruošimo būdo. Vos lašelis pieno ar citrinos sulčių pakeis arbatos spalvą ir leis pažvelgti į šį gėrimą visai kitu žvilgsniu, sukurs tikrą estetinį malonumą.

„Galaxy Chai” mėlynoji prieskoninė arbata sujungia ryškumą, lengvą aštrumą ir išraiškingą kvapą į vieną visumą: kiekvienas gurkšnis virsta nepakartojamu. O prieskoninė arbata „Indijos auksas” su ciberžole – skaisčiai geltono atspalvio. Abi šios arbatos – be kofeino, todėl tinka visai šeimynai ar kavos atsisakiusiems. Arbatos su saldymedžio šaknimi, todėl turi malonaus saldumo net ir nepridėjus cukraus.

Japoniška matcha iš SKONIO IR KVAPO asortimento – tikras pavasario simbolis, sodriai žalios spalvos, ypač tonizuojanti, praturtinta antioksidantais, suteikia žvalumo. Tai – ritualinis gėrimas, kuriuo Japonijoje vaišinami garbūs svečiai.

Tiesa ta, kad kuo daugiau skirtingų patiekalų ant stalo, tuo daugiau jų suvalgome, net jei visų į lėkštę dedamės tik paragauti... Po sočių vaišių kūnui tekusias apkrovas sušvelnins Puerh‘o arbata, turinti medžiagų, padedančių kontroliuoti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. „Lengvas Pueras“ su trupučiu gauromečio – švelnaus skonio, patiks ir neįgudusiems šios arbatos rūšies gėrėjams. O jei jums pasisekė ir šiemet prie stalo surinksite visa šeimyną, nuo mažiausio iki vyriausio – itin tiks pasivaišinti raudonąja rooibos „Kalahari” arbata. Ypač švelni gomuriui, vos vos natūraliai salstelėjusi, apelsinais kvepianti gaivinanti arbata be kofeino.

Ieškantiems išskirtinių arbatų - šis tas autentiško ir tikro klasikinių arbatų mėgėjui: juodoji arbata „Himalayan Handrolled”. Šie Himalajų kalnuose Nepale auginami lapeliai yra kruopščiai nuskinami (tinka tik du viršutiniai arbatos lapeliai bei pumpurėlis!) ir formuojami rankomis, siekiant išgauti bei išsaugoti subtilius orchidėjų ir medaus skonius. Tai – galimybė juodąją arbatą atrasti naujai ir paragauti autentiško Himalajų skonio.

Daugiau idėjų ir produktų Velykoms rasite visoje Lietuvoje esančiose SKONIS IR KVAPAS parduotuvėse bei internetu www.skonis-kvapas.lt

https://www.facebook.com/skonisirkvapas

https://www.instagram.com/skonisirkvapas

___________________

„Baltas Dobilas“ – išskirtinio asortimento parduotuvės

Baltas Dobilas

„Baltas dobilas Wine&Spirits“– tai premium klasės gėrimų ir gourmet produktų parduotuvės, stebinančios išskirtiniu asortimentu ir jaukiu interjeru. Reikšmingą asortimento dalį sudaro ekologiški, natūralūs ir biodinaminiai produktai. Čia puoselėjama aukščiausia aptarnavimo kultūra ir atsižvelgiama į kiekvieno lankytojo poreikius, todėl klientai neišeina tuščiomis. „Balto dobilo“ komanda taip pat organizuoja profesionalias temines degustacijas, kurios šiuo metu rengiamos ir virtualiai; gali pasiūlyti mokymus bei nuotaikingas viktorinas kolektyvui ar asmeninei jūsų šventei.

Someljė Artūras Vasilionok pataria: „Artėjant Šv. Velykoms kviečiu pasirūpinti savo šventiniu stalu ir dalinuosi keletu rekomendacijų. Kadangi šventė prasideda pakankamai anksti, siūlau rinktis lengvesnius gėrimus, tarkim, idealus variantas būtų biodinaminės putojančios „Loimer Donauriesling“ vynuogių sultys. Šios sultys pagamintos iš vynui skirtų vynuogių, tad jose yra gaivios rūgšties, kuri pagelbės „susidoroti“ su įvairiais patiekalais, o burbuliukai sukurs šventinę nuotaiką. Tiems, kam šios sultys pasirodys kiek saldokos, rekomenduočiau jas praskiesti vandeniu.“

„Balto dobilo“ gurmaniškojo asortimento pasididžiavimas – „Lakrids“ saldymedžio saldainiai, savo unikalumu, spalviškumu ir skoniu papuošiantys Velykinį stalą. „Lakrids By Büllow“ – tai 2007 m. įkurta konditerijos įmonė Danijoje. Jos įkūrėjas J. Bülow savo produkto pagrindu pasirinko saldymedį ir sukūrė aukštos klasės desertą, kuriam negalėtų atsispirti nė vienas gero skonio mėgėjas. Pagrindinis saldėsio ingredientas – žalia saldymedžio šaknis, kitaip žinoma, kaip „saldžioji šaknis“, kuri natūraliai yra daug kartų saldesnė nei paprastasis cukrus. Visame pasaulyje mėgiamas juodasis skanėstas žinomas ir dėl savo vaistinės naudos – šaknyse susikaupia daugiau kaip 100 žmogaus organizmui vertingų maistinių medžiagų.

Puiki dovanų artimiesiams idėja – „Zalto“ taurės, papuošiančios šventinį stalą. Šios bešvinio krištolo taurės sukurtos vieno geriausių pasaulyje someljė. Būdamos itin lengvos ir plonos jos išlaiko tvirtumą. Įdomu tai, jog taurių forma sukurta taip, kad išlaikytų žemės ašies pasvirimo kampą, t. y. 24, 48 ir 72 laipsnius. Jau Senovės Romos laikais tikėta, kad toks pasvirimo kampas maistui ir gėrimui suteikia daugiau skonio, nes yra arčiau žemės ir natūralumo.

Taip pat artimuosius galėtumėte nustebinti įteikę „Balto dobilo“ dovanų kuponą ar gėrimų prenumeratą.

Kviečiame apsilankyti „Baltas dobilas Wine&Spirits“ parduotuvėse Vilniuje: prekybos centre „Panorama“ (Saltoniškių 9), „Business Stadium“ (Rinktinės 5) bei „Quadrum Business City“ (Konstitucijos pr. 21 C).

www.baltasdobilas.com

www.facebook.com/baltasdobilas

www.instagram.com/baltasdobilas

____________________

„Borjomi Flavored Water“: 4 skirtingi skoniai, kupini natūralios gamtos

Borjomi Flavored Water

Atėjus pavasariui maisto parduotuvių lentynose jau galima rasti naują produktą stilingose aliuminio skardinėse – „Borjomi Flavored Water“, sukurtą natūralaus mineralinio vandens „Borjomi“ pagrindu su uogų, vaisių ir žolelių natomis. Citrusai ir imbieras, vyšnios ir granatai, žemuogės ir artemisija, žalioji citrina ir kalendra – keturi naujo produkto skonių deriniai. Tai – puiki alternatyva saldiems gėrimams, nes juose nėra cukraus ir konservantų. Dėka ryškaus aromato ir lengvo skonio naujasis „Borjomi Flavored Water“ galėtų tapti puikiu gėrimu kiekvienai dienai, ir, žinoma, pavasariškos gaivos ir natūralios gamtos akcentu ant Velykinio stalo. Šventinį stalą neabejotinai pagyvins šios spalvingos ir stilingos naujojo gėrimo pakuotės.

Produktui pagaminti naudojama speciali infused technologija: aukšto slėgio dėka į mineralinio vandens srovę įpurškiami aromatai bei ekstraktai. Visi ingredientai yra natūralūs – iš vaisių, uogų ir žolelių. Kaip ir klasikiniame natūraliame mineraliniame vandenyje BORJOMI, taip ir „Borjomi Flavored Water“ sudėtyje, nėra dirbtinių konservantų, o aliuminio skardinė nepraleidžia oro ar šviesos – štai kodėl tampa idealia talpa šiam gėrimui. Tik reikėtų nepamiršti vieno nedidelio, tačiau svarbaus patarimo: prieš mėgaudamiesi naujuoju „Borjomi Flavored Water“ jį atvėsinkite. Ir tuomet jau galite stilingai ir šiuolaikiškai mėgautis pavasariška gaiva!

Daugiau informacijos:

https://www.borjomi.com/lt

__________________

ETNO: skonių istorijos kartojasi

Etno

„Bet kuriame pasaulio krašte, kai sutinki atsiskyrelį ar keliautoją, susipažįsti su paslaptingu kaimeliu ar švytinčiu didmiesčiu, žmonės tau linki gero kelio ir pasiūlo arbatos. Tada nereikia žodžių. Arbatos dvasia sušildo širdis“, – sako žinomas keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius. Prekių ženklas ETNO pristato jo kelionių įkvėptas arbatos ir prieskonių kolekcijas.

Vytaras, prisimindamas savo kelionių skonius ir kvapus, kurie jam paliko neišdildomą įspūdį, parinko arbatų sudėtis, pagal kurias ETNO jas pagamino ir siūlo mums paragauti. 6 kelionių kryptys: belieka užsimerkti ir gurkštelti ETNO kelionių arbatos... Susipažinkime: ETNO Tailandas – žalioji arbata su moringa; ETNO Provansas – dvelkia levandomis; ETNO Afrika – „Rooibos” su kolamedžio riešutais; ETNO Pietų Amerika – matė su citrinžole; ETNO Indija – juodoji „Chai“ arbata; ETNO Kinija – žalioji arbata su skrudintais ryžiais. Kol realios kelionės vis dar ribojamos, apie svečius kraštus galime pasvajoti gurkšnodami šių, tikrų nuotykių ieškotojų, arbatų.

Istorija kartojasi: ETNO drauge su V. Radzevičiumi sukūrusi arbatų kolekciją, nusprendė dar labiau suintriguoti savo gerbėjus ir įkvėpta žinomo žurnalisto vedamos televizijos laidos „Pasaulio puodai“, išleido prieskonių liniją. Kiek

gaminta, ragauta, maišyta, degustuota... Rezultatas – pirmoji tokia prieskonių serija Lietuvoje. Pagal Vytaro rekomendacijas sumaišyti prieskonių mišiniai puikiai tiks jūsų pasirinktam patiekalui pagardinti. Tiesa, visi prieskonių mišiniai be pridėtinės druskos; ant kiekvienos pakuotės rasite Vytaro sukurtą receptą.

Prieskonių žuviai sudėtyje yra citrinžolės, žaliųjų citrinų žievelių, lauro lapų, imbiero. Prieskoniai troškiniui – su čiobreliais, mėtomis, baravykais, juodaisiais ir kvapaisiais pipirais. Sriubą pagardinsite petražolėmis, mairūnais, salierais, imbieru.

Gaminsite troškinį, sriubą, žuvį ar marinuosite mėsą: dabar jau žinosite, ko ieškoti, kad tai pavyktų!

www.etnoarbata.lt

www.facebook.com/Jusu.Etno.Arbata

_____________

Gurmaniškas gyvenimas per Velykas ir kasdien!

Gourmet

Elektroninė parduotuvė www.gourmetlife.lt – gurmaniški skanėstai jūsų Velykiniam stalui ir skanios dovanos artimiesiems su nuoširdžiu jūsų sveikinimu. Šioje svetainėje galima saugiai ir greitai įsigyti gurmaniškų skanėstų bei skanių dovanų, kurias galima suasmeninti ranka rašytais šiltais palinkėjimais atviruke.

Velykų desertinio stalo pasididžiavimas – tradicinis itališkas „Colomba“ pyragas. Šio pyrago receptūra yra itin panaši į itališko kalėdinio „Panettone“. Jis yra pagamintas iš miltų, kiaušinių, cukraus, natūralių mielių bei sviesto. Neretai į ,,Colomba‘‘ pyragą yra įmaišoma citrusinių vaisių, kurie suteikia gaivumo ir primena artėjantį pavasarį. Iš išorės pyragą dengia traški plutelė su cukraus perlais ir migdolais. Įdomu tai, jog ,,Colomba‘‘ pyragas yra balandžio formos: simbolizuoja taiką.

Gurmaniška naujiena: vytintos datulės iš Saudo Arabijos! Ypatingai įdomu ragauti skirtingų rūšių datules vienu metu, lyginti jas tarpusavyje ir aptarinėti su artimaisiais jaučiamus skonius. Datulės nuo seno yra vertinamos dėl savo maistingųjų medžiagų. Štai pagrindinės jų savybės: natūralaus cukraus šaltinis, vitaminų ir maistinių skaidulų gausa, pasižymi mažu riebalų kiekiu ir žemu glikemijos indeksu, datules rekomenduojama valgyti norint numesti svorio. Tikrai nustebinsite sau mielą žmogų, nusiuntę jam skirtingų datulių rinkinį su sveikinimu. Siūlome paskanauti ir datulių pastos, iš kurios itin greitai pasigaminsite sveikuoliškų rutuliukų.

Susipažinkite su itališkomis, originalios receptūros užtepėlėmis „Ortomio“: tereikia atsukti buteliuką ir jau pradėkite užkandžiaut! Baklažanų ir graikinių riešutų bei artišokų ir paprikų užtepėlės gali praturtinti šaltuosius užkandžius, salotas, taip pat pagardinti ryžių bei makaronų patiekalus. Puikus derinys prie taurės nealkoholinio vyno – ant paskrudintos duonelės tepama užtepėlė. Tobulas pasirinkimas atvykus netikėtiems svečiamas!

Nepraleiskite progos paskanauti migdolų riešutų „Oro del Maediterraneo“ iš Valensijos regiono. Migdolai auginami Valencijoje, šeimos ūkyje. Riešutai skinami, džiovinami ir iš karto vietoje pakuojami į vakuumines pakuotes, taip išaugomas riešutų šviežumas, švara ir traškumas, sultingumas. Ar žinojote, kad migdolai vadinami riešutų karaliais, kadangi jie laikomi pačiais naudingiausiais žmogaus organizmui, dėl sukaupto kiekio maistinių medžiagų. Migdolus galima valgyti šviežius arba naudoti maisto ruošai, jie puikiai tinka kepiniams, salotoms, įvairiems vaisių kokteiliams, taip pat prie įvairių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Tai ne tik sveikas, bet ir skanus maistas. Paskrudinus juos 10 min orkaitėje galėsite mėgautis nepakartojamai skaniu užkandžiu.

Svarbu: www.gourmetlife.lt užsakius už 30 EUR ir daugiau užsakymai pristatomi nemokamai!

_______________

„Obelių“ aliejus – gausus asortimentas visų skoniui


„Obelių“ aliejus visiems gerai žinomas prekės ženklas, turintis aliejaus vartotojų pasitikėjimą dėl aukštos kokybės. „Obelių“ aliejus išsiskiria itin plačiu asortimentu, kas yra svarbu konkurencinėje rinkoje. Asortimentą sudaro penkios aliejaus rūšys: rafinuotas ir dezodoruotas rapsų aliejus, rafinuotas ir dezodoruotas rapsų aliejus su nerafinuotu linų sėmenų aliejumi, rafinuotas ir dezodoruotas rapsų aliejus sviesto skonio, rafinuotas saulėgrąžų aliejus ir nerafinuotas saulėgrąžų aliejus.

Velykinio stalo patiekalų pagardinimui ypatingai tiks rafinuotas ir dezodoruotas rapsų aliejus su nerafinuotu linų sėmenų aliejumi, kuris pasižymi išskirtiniu skoniu; jo sudėtyje gausu natūralaus antioksidanto vitamino E bei Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių. Prie Velykų stalą pagyvinančių šviežių salotų “Obeliai” rekomenduoja nerafinuotą saulėgrąžų aliejų, kuris pasižymi maloniu saulėgrąžų skoniu, dideliu nesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino E kiekiu. O jei esate žuvies mėgėjas ir kiekvienais metais stalą nuklojate įvairios rūšies kepta žuvimi – „Obelių“ rafinuotas rapsų ar saulėgrąžų aliejus tam puikiausiai tiks!

„Obelių“ aliejaus asortimentas nesustoja plėstis. Greitu metu pirkėjus pasieks nauji produktai: rapsų aliejus su kanapių sėklų aliejumi, rapsų aliejus su moliūgų sėklų aliejumi ir rapsų aliejus su judrų sėklų aliejumi.

Svarbu žinoti, jog „Obelių“ aliejus pilstomas į PET butelius, kurie yra visiškai saugūs. Šių butelių gamyboje nenaudojami bisfenoliai, todėl aliejaus savybės ir kokybė nesikeičia!

www.lomista.lt

www.facebook.com/obeliuproduktai

Užsakymo nr.: PT_86793263