Sanatorinis gydymas

Kas gi yra sanatorinis gydymas? Tai gydymas, pagrįstas natūraliais ir pritaikytais gamtiniais veiksniais, paremtas senomis tradicijomis, integruotomis į šiuolaikinę mediciną. Taikant sanatorinį gydymą vadovaujamasi trimis pagrindinėmis kryptimis: holistiniu požiūriu į žmogų, kai gilinamasi į žmogaus visumą – jo kūną, protą, emocijas ir elgesį, o ne tik į organizmo siunčiamus simptomus. Taip pat vadovaujamasi kognityviniu požiūriu, kai manoma, kad žmogaus mintys, nuotaika, elgesys, jausmai ir kūno pojūčiai yra neatsiejamos organizmo dalys, kurios sąveikaudamos su aplinka veikia mūsų fizinį kūną ir turi tiesioginės įtakos sveikimo procesui. Ir trečiasis požiūrio taškas – įsisąmoninimas (angl. mindfulness) – jausmų ir proto harmonija.

Sanatorinio gydymo programą „Eglės sanatorijoje“ sudaro 5 skirtingos procedūrų grupės, skiriamos kiekvieną dieną: kineziterapija (gydymas judesiu), balneoterapija arba peloidoterapija (mineralinio vandens arba gydomojo purvo procedūra), gydomasis arba aparatinis masažas, aparatinės fizioterapijos ir relaksacijos procedūros. Iki balandžio 30 d. atvykstant su sanatorinio gydymo programa, „Eglės sanatorija“ dovanoja +1 papildomą procedūrą kiekvieną dieną. Taigi, jūsų lauks net 6 gydomosios procedūros kasdien!


Pasak fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo, „Eglės sanatorijos“ direktoriaus medicinai Arvydo Balčiaus, svarbu suvokti, kad visos procedūrų grupės yra susijusios tarpusavyje, todėl geriausias poveikis sveikatai yra pasiekiamas jas derinant, čia įtakos turi ir laikas: „Norint iš tiesų pajusti sanatorinio-kurortinio gydymo naudą savo sveikatai, organizmui reikia laiko prisitaikyti, atsipalaiduoti ir įjungti sveikimo mechanizmus. Negailėkite laiko savo sveikatai, vėliau tikrai sau padėkosite!“ – pozityvia gaida užbaigia gydytojas A. Balčius.


Sanatorinis gydymas-reabilitacija po COVID-19

„Eglės sanatorija“ Druskininkuose parengė ir specialią sanatorinio gydymo-reabilitacijos programą, skirtą COVID-19 persirgusiems žmonėms. Šis virusas dažniausiai paveikia plaučių, nervų arba širdies-kraujagyslių sistemą. Savo patirtimi dalinasi klientė Loreta: „Dėl COVID-19 viruso atsidūriau ligoninėje, liga pažeidė širdį, sutriko širdies ritmas, skaudėjo sąnarius, sulysau, kamavo nemiga, aukštas kraujo spaudimas... Atvykau į „Eglės sanatoriją“ Druskininkuose su sanatorinio gydymo-reabilitacijos programa po COVID-19 viruso ir dėl to labai džiaugiuosi. Aš nelabai tikiu tuo, ko neišbandau pati, todėl dabar galiu drąsiai sakyti, kad sanatorija padėjo man susigrąžinti sveikatą: nebeliko dusulio, galiu lengvai judėti, ramiai miegoti, susinormalizavo širdies ritmas, pagerėjo bendra savijauta. Tiesiog fantastika!“

Arvydas Balčius

Taigi, reabilitacijos tikslas – padėti organizmui kuo greičiau atstatyti pažeistas funkcijas. Programą sudaro 5 gydomųjų procedūrų grupės: kineziterapija, gydomoji vonia, gydomasis masažas, aparatinės fizioterapijos procedūra ir relaksacijos procedūra. Į sanatoriją atvykusiam klientui pirmiausia skiriama gydytojo konsultacija, kurios metu atliekama išsami kliento būklės analizė, pritaikomos labiausiai tinkančios procedūros, paskiriama spirometrija (plaučių funkcijos tyrimas). Rekomenduojamas programos kursas nuo 5 iki 14 dienų.

Daugiau informacijos ir rezervacija telefonu +370 313 60 220 arba sanatorija.lt

Užsakymo nr.: PT_86782947