„Ne vienas startuolių pripažįsta, kad sparčiai plėtrai jiems trūksta patirties. Todėl įžvelgia daug bendradarbiavimo su rizikos ir privataus kapitalo fondais privalumų. Toks investuotojas atneša ne tik pinigų, bet ir žinių, kurios verslo naujokams padeda išvengti klaidų. Rizikos kapitalo fondus steigia ir valstybė, taip pat dalyvauja jų veikloje kaip tylusis investuotojas per Ekonomikos ir inovacijų ministeriją bei INVEGĄ, investuodama valstybės biudžeto ir ES investicinių fondų lėšas, taip skatindama verslumą, inovacijas ir pažangą“, – sakė laidos vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė.

„Sėkmės tandeme“ investuotojų taryboje žiūrovai išvys Lietuvos verslo angelų tinklo LitBAN įkūrėją ir valdybos narę Ritą Sakus, Verslo angelų fondo II vadovaujantįjį partnerį Arvydą Strumskį, rizikos kapitalo fondo „Iron Wolf Capital“ partnerį Tomą Martūną, „70V“ rizikos kapitalo fondo partnerį Gytenį Galkį bei „Startup Wise Guys“ investicijų portfelio vadovą Marijų Andrijauską.

Jau pirmojoje atrankų laidoje prieš investuotojų tarybą stos verslininkai, planuojantys statyti ekologiškus namus iš kanapių, kiti įkūrę kelionių platformą bei įmonę, siūlančią užsisakyti tvarią dienos pietų prenumeratą. Ar jie nesusikirs, ar įtikins rizikos ir privalaus kapitalo fondų atstovus tęsti derybas, paaiškės jau šeštadienį 10 val. per LNK.

Projektas „Sėkmės tandemas“ į vieną aikštelę suveda startuolius bei rizikos ir privataus kapitalo investuotojus. Pirmieji ieško finansavimo savo verslo idėjoms ir patirties, antrieji – perspektyvių verslų, į kuriuos galima būtų investuoti, verslą užauginti ir vėliau sulaukti keleriopos grąžos.

Pirmosiose antrojo sezono „Sėkmės tandemo“ laidose žiūrovai stebės atkaklias atrankas ir aštrius investuotojų klausimus, vėliau - atrankose gerai pasirodę verslo atstovai tęs derybas ir turės galimybę mokytis, semtis verslo patirties, stiprinti komandą. Žiūrovams tai proga išvysti, kaip kuriamas verslas ir įsitikinti, kad pirmiau nei finansavimo, verslininkui reikia tikėjimo savo idėja ir užsispyrimo siekti tikslų, Taip pat žiūrovai iš arti susipažins, kaip veikia rizikos kapitalo fondų „virtuvė“ ir vis labiau populiarėjančios modernios verslo finansavimo formos.

Laidą „Sėkmės tandemas“, vedamą Daivos Žeimytės-Bilienės, žiūrovai matys kiekvieną šeštadienį 10 val. per LNK televiziją, o jos pakartojimą – kiekvieną sekmadienį 9:30 val. ir 16:00 val. per INFO TV.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir INVEGA, jos skelbimas bendrai finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.


Užsakymo nr.: PT_86762333