Dantų skausmą pažįsta kone kiekvienas iš mūsų. Šio skausmo pobūdis gali būti įvairus – nuo lengvo dilgčiojimo ir jautrumo iki itin prastos savijautos. Visgi pačiam susigaudyti, kokia yra dantų skausmo priežastis, sunku, todėl rekomenduojama pas odontologą lankytis profilaktiškai – bent kartą per metus, o susidūrus su rimtesnėmis komplikacijomis – į specialistą kreiptis nedelsiant. Kuo ilgiau žmogus kęs šiuos itin nemalonius nepatogumus, tuo sudėtingesnis ir brangesnis gydymas gali laukti ateityje.

Neretais atvejais, kai pacientai atvyksta su nepakeliamu dantų skausmu, gydymas būna ilgesnis, prireikia ne vieno vizito, kanalų plombavimo, o kartais viskas gali baigtis net danties pašalinimu.

Būklę blogina nepriežiūra ir ligos

Gerai dantų būklei ne mažiau svarbūs yra ir pačių pacientų burnos priežiūros įgūdžiai, todėl juos būtina formuoti nuo mažų dienų.

Odontologijos paslaugos Kardiolitos klinikose

Odontologai pastebi, kad jei dantys valomi du kartus per dieną, naudojamas tarpdančių siūlas ar šepetėlis, tikimybė, jog dantys pradės gesti, ženkliai sumažėja. Vis dėlto dantų priežiūros priemonių pasiūla yra labai didelė, o pasirinkus netinkamą galima pakenkti dantims ar dantenoms, todėl labai svarbu, kad tinkamiausią priemonę rekomenduotų gydytojas odontologas ar burnos higienistas.

Dantų ir dantenų būklę blogina ir žalingas įprotis rūkyti.

Tačiau ne visada dantų gedimus sukelia tik netinkama dantų priežiūra ar ydingi įpročiai – yra įvairių ligų, kurios gali pabloginti dantų būklę ar lemti dantų netekimą. Dažniausiai tai – periodonto liga (gingivitas, periodontitas), cukrinis diabetas, įvairios autoimuninės ligos, bruksizmas (dantų griežimas).

Reguliarūs apsilankymai – lengvesnis gydymas

Pacientams, norintiems džiaugtis gražiais ir sveikais dantimis, rekomenduojama pas odontologą lankytis ne rečiau kaip kartą per metus profilaktinei apžiūrai, o profesionalios burnos higienos paslaugoms – ne rečiau kaip kartą per 6 mėn.

„Kardiolitos klinikų“ gydytojos odontologės Ingrida Znamenskienė ir Vaidilė Subačienė akcentuoja, jog reguliariai klinikoje besilankantys pacientai tuo pačiu yra ir rečiausiai besilankantys pacientai, nes jie į kliniką atvyksta planinėms burnos higienos procedūroms ar burnos profilaktinėms apžiūroms. Todėl, jei gydytojas odontologas ir randa tam tikrų pakitimų, juos gali nedelsiant sugydyti ir taip pacientai išvengia rimtesnių odontologinių problemų ateityje.

„Neretai uždelsus kreiptis pas odontologą, gydymo procesas būna ilgesnis ir sudėtingesnis – kartais tenka šalinti dantis ir į jų vietą sriegti implantus. Laiku kreipiantis į odontologą viso to dažniausiai pavyksta išvengti“, – sako V. Subačienė.

„Kardiolitos klinikose“ yra teikiamos visos odontologinės paslaugos vienoje vietoje: dantų protezavimas, dantų implantavimas, dantų tiesinimas (ortodontija), dantų chirurgija, terapinis gydymas, endodontija, burnos higiena, vaikų dantų gydymas.
Turite klausimų? Kviečiame užsiregistruoti „Kardiolitos klinikų“ gydytojų odontologų konsultacijai Vilniuje arba Kaune telefonu +370 620 33383.

Užsakymo nr.: PT_86704883