Ana sako, kad turbūt nėra tokio svorio metimo metodo, kurio nebūtų išbandžiusi ankščiau:

„Savo nuožiūra bandžiau valgyti sveikiau. Tuomet sekiau internete rastas įvairias dietas, kurios žadėjo nuostabius rezultatus. Įprastai scenarijus buvo toks pats – sugebėdavau numesti kelis kilogramus ir kurį laiką palaikydavau esamą svorį, bet viskas greitai sugrįždavo. Netikėjau, kad kažkada išties pavyks numesti svorį ir tai išlaikyti visam laikui.“

Jai antrina ir Ernesta: „Bandžiau nesuskaičiuojamai daug dietų. Laikiausi keleto išties drastiškų lieknėjimo metodų, tačiau tai nedavė jokio rezultato“.

„Vieną dieną, pažvelgusi į veidrodį, supratau, kad to jau per daug. Nesijaučiau patogiai savo pačios kūne, jis buvo toks neproporcingas. Visas papildomas svoris susikaupė ant mano pilvo ir klubų“, – pasakoja Ana.

Tos pačios mintys kamavo ir Ernestą: „Antsvoris mane taip erzino, kad pradėjau savimi bjaurėtis. Pajutau kasdien besitęsiančią blogą nuotaiką. Norėjau pagaliau atrodyti gerai!“

Apie Stokholmo dietą

Abi moterys vieną dieną sužinojo apie Stokholmo dietą, kuri, pasak Anos ir Ernestos, pakeitė jų gyvenimus.

„Nugirdau iš draugų ir pažįstamų, perskaičiau keletą atsiliepimų iš žurnalų bei interneto platybėse. Pripažinsiu, kad norėjau šį mitybos planą išbandyti jau seniai, bet praeitos neigiamos patirtys mane tik atitolino nuo šio sprendimo. Nors dvejojau savimi, suvokiau, kad turėčiau bent jau pabandyti“, – sako Ana.

Ernesta apie Stokholmo dietą taip pat sužinojo internete ir iškart nusprendė, kad „gerai, tai bus paskutinis mano bandymas sulieknėti!“

Ana pasakoja, kad pirmiausia turėjo atlikti testą ir tik tuomet gavo programą:

„Pasižadėjau sau nepraleisti jokių svarbių punktų. Mitybos planas buvo gardus ir maistingas, bet paruošimas labai paprastas. Pirmuosius rezultatus pastebėjau po savaitės ir numečiau 4 kg, o drabužiai jau taip nebespaudė. Nesitikėjau, kad rezultatai bus tokie puikūs jau nuo pradžių. Svoris krito akivaizdžiai ir mano aišku motyvavo ir toliau tęsti. Svarbiausia, kad mitybos planą sekti buvo labai paprasta, viskas buvo parašyta iki mažiausios smulkmenos. Taigi, numečiau 12–13 kg papildomų kilogramų. Iš tiesų, praėjus ilgesniam laikui nuo dietos pradžios svoris ir toliau krito! Mano medžiagų apykaita suaktyvėjo ir iš viso numečiau net 18 kg. Tuo metu pakeičiau savo drabužinę, nes drabužiai jau buvo per dideli“.

Savo sėkmės istorija dalinasi ir Ernesta: „Labiausiai nustebino tai, kad sveikas maistas gali būti labai skanus ir lengvai pagaminamas. Lieknėjimo metu pasinaudojau galimybe bendrauti su Stokholmo dietos mitybos specialistais ir šį tą pakeisti valgiaraštyje ar tiesiog pasisemti motyvacijos bei paramos.
Jau per pirmąsias dešimt dienų buvau numetusi keletą kilogramų ir tai motyvavo nesustoti. Kiekvieną mėnesį svoris stabiliai krito ir taip pasiekiau savo tikslą – 30 prarastus kilogramus. Galiausiai vėl pamilau save ir gyvenimo džiaugsmas grįžo su nauja jėga! Praėjo dveji metai ir svoris negrįžo“.

Pasak Anos ir Ernestos, norint pokyčių – svarbiausia kasdienė subalansuota mityba, kurioje nieko nei per daug, nei per mažai. Taip pat – fizinis aktyvumas. Jei jo nėra – jokie mitybos planai nepadės. Sėkmės formulė tokia: išmokti teisingai maitintis, atsirinkti sveikus maisto produktus ir kasdien aktyviai fiziškai judėti: jei ne iškart pradėti bėgioti ar lankytis sporto klube, tai mažiausiai kiekvieną dieną nueiti 10 tūkst. žingsnelių ir pan.

Pasak Ernestos, Stokholmo mitybos planas – nėra tik rinkodaros triukas: „Įsitikinau, nes pati išbandžiau tai savo kailiu. Susigrąžinau liekną figūrą ir idealią savijautą, išmokau teisingai maitintis, kas tapo įpročiu“.

Tai nėra dar viena dieta – tai jūsų sprendimas gyventi be antsvorio. Atlikite nemokamą testą.

Pagal BDAR dalyvio tapatybę galima pakeisti.

___________________________________________________________________________________

Apie Stokholmo dietą ir Anos bei Ernestos svorio pokyčius komentuoja mitybos specialistė Elina Balode:

„Kiekvienas numestas kilogramas (antsvorio turintiems žmonėms) sumažina širdies ligų, vėžio ir diabeto riziką. Stokholmo dietos tikslas yra pateikti sveikos ir subalansuotos mitybos planus, kaip numesti svorį palaipsniui, bet staigių šuolių, išmokyti žmones teisingai maitintis. Kiekvienas meniu sudarytas tokiais deriniais, kurie palengvina lieknėjimą ir atsižvelgia į vartotojo asmeninius įpročius (sveikatos būklę, dienos rutiną ir maisto pageidavimus) ir turi sumažintą maistinių medžiagų (baltymų, angliavandenių, riebalų, skaidulų) kiekį. Svarbu ne laikytis dietos, o išmokti tinkamai maitintis, derinti produktus ir atrasti balansą. Greitas svorio sumažėjimas yra klasikinis rezultatas, kai drastiškai ir griežtai apribojant gaunamos energijos kiekius, patiriama trumpalaikė sėkmė, todėl tai turi būti ilgalaikis procesas, o kitaip tariant – įprotis“.

Primename, kad jokia dieta negali atstoti sveikos ir subalansuotos mitybos, fiziškai aktyvaus gyvenimo būdo. Prieš imantis laikytis dietos, būtina pasitarti su savo šeimos gydytoju ir profesionaliu dietologu, dietistu.

Užsakymo nr.: PT_86704221