Pasaulis namuose – tête-à-tête

Kaip į puodelį sutalpinti daugiau, nei į jį telpa fiziškai, pataria patyrę kavos ruošimo meistrai: Vero Cafe kavos technologas Vilius Zubrevičius pristato prancūzišku vadinamą kavinuką „French Press“, kviesdamas savo ryto ritualą bent trumpam perkelti į Paryžietišką Monmartrą.

Prancūziškas kavos ruošimo būdas

Šis kavinukas kviečia į „tête-à-tête“ (pranc. akis į akį) santykį, nes tai puikus variantas ruošti kavą dviems. Paruošti kavai šiuo beveik alchemišku būdu nereikia papildomų priemonių ar įgūdžių: „French Press“ kavinuko, rūšinių kavos pupelių, kavamalės ir virdulio, kuriame užvirsite vandenį. Pirmiausia apskaičiuojamos proporcijos pageidaujamam gėrimo kiekiui - šeši gramai maltos kavos tenka 100 mililitrų vandens, tad šiandien siūlome 16 gramų kavos.

Vero Cafe nuotr.

Subėrę kavą suvilgome ją nedideliu kiekiu karšto vandens ir šiek tiek palaikome kad “sušiltų“. Supylę likusį vandenį indą uždengiame ir keturias minutes laukiame – siūlome įsivaizduoti maloniai šurmuliuojančias Monmartro gatveles.

Tada nuspaudžiame tirščius, neskubiai stumdami stūmoklį žemyn ir voilà – turime pilną kavinuką gryno malonumo. Ekspertų paaiškinimas – neutralizuoti tirščiai nebetirpsta ir neapkartina kavos.

Vero Cafe nuotr.

Istorija, kylanti iš sūrmaišio

Kavinuko atsiradimo istorija kildinama iš Prancūzijos, kurioje pats principas gimė bandant pasigaminti kavos spaudžiant ją iš sūrmaišio į karštą vandenį. Nuo to laiko įrankis pastebimai patobulėjo ir tapo elegantišku, funkcionaliu prietaisu iš stiklo bei nerūdijančio plieno, kurio patentas galų gale atiteko italų dizaineriui Attilio Calimani. Gaminti juo sąlyginai pigu - nereikia papildomų filtrų ar kitų priedų, priežiūra taip pat itin patogi ir lengva. Kava paruošta šiuo prietaisu pasižymi gana tiršta konsistencija ir ryškiu, rafinuotu skoniu. Plieninio filtro dėka, gaminimo proceso metu subtiliai atsiveria kavos skonio niuansai, kuriuos sukuria palaipsniui išsiskiriantys kavos aliejai. Besiskleidžiantį skonį lydi intensyvus kavos aromatas papildydamas kavos charakterį sodriomis pojūčių natomis.

French Press kavos ruošimo indas jau tapęs pasaulyje populiaria klasika ir vertinamas ne tik dėl paprastumo bet ir dėl gebėjimo įtaigiai papasakoti autentišką ruošiamos kavos skonio istoriją.

Vero Cafe nuotr.

Norėdami sužinoti daugiau, rasti profesionalias technologų konsultacijas, ar patyrinėti gausų kokybiškos kavos pasirinkimą, apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje verocafe.lt.

Skanaus žiūrėjimo ir iki naujų kaviškų susitikimų!

Užsakymo nr.: PT_86630957