Svarbus pranašumas

Vaizdo skambučiui reikalinga ne tik ryšio sistema, bet ir aukštos kokybės įranga. „Logitech“ siūlo daug ką: nuo internetinių kamerų, naudojamų darbui kompiuteriu namuose, iki verslo klasės įrangos posėdžių patalpoms ir didelėms konferencijų salėms. Visa „Logitech“ įranga tinkama pačioms populiariausioms programoms kaip „MS Teams“, „Zoom“, „Google Meet“ įdiegti. „Du trečdalius pokalbio sudaro neverbalinė komunikacija. Vaizdo įranga turi gebėti šią komunikaciją perteikti, vaizdas ir garsas turi būti aukštos kokybės, taigi pradėti reikia nuo tinkamai pasirinktos įrangos. Taip, nešiojamieji kompiuteriai yra su įmontuota kamera ir mikrofonu, tačiau to nepakanka, kad pokalbis primintų realų. Garso ir vaizdo kokybė, kurią suteikia internetinė kamera, yra daug geresnė“, – paaiškina Kasparas. Technologijos labai išsivysčiusios, „Logitech“ kamerų skiriamoji geba tokia, kad vaizdas, kaip ir garsas, yra aukštos kokybės: pašnekovą galima matyti tarsi gyvą, puikų garsą užtikrina internetinėje kameroje įmontuotas mikrofonas.

Didžiausia nauda, kurią teikia perėjimas prie komunikacijos internetinėmis priemonėmis, yra ta, kad sutaupome pinigų ir laiko, kuriuos prarasdavome važinėdami: „Dviem spustelėjimais galima susijungti su žmonėmis, kurie yra bet kuriame pasaulio taške. Be to, dirbant namuose vaizdo konferencijos gerina bendradarbiavimą ir didina produktyvumą, nes aptarti viską akis į akį yra efektyviau nei susirašinėti arba siųsti elektroninius laiškus, – sako Kasparas. – Kadangi aš dirbu namuose, bendrauti su klientais ir kolegomis man geriausia pro vaizdo kamerą. Pliusas yra ir tai, kad galiu išsaugoti archyve vaizdo skambučio įrašą. Jeigu kažką pamirštu, galiu įrašą peržiūrėti dar kartą arba persiųsti jį kitiems.“

Logitech

Organizavusios nuotolinį darbą įmonės gali plėtoti savo verslą ir pradėti veikti tarptautinėse rinkose. Vaizdo ryšys suteikia galimybę samdyti žmones, gyvenančius kitame mieste arba šalyje. Daugelis įmonių jau išmėgino, ką reiškia nuotolinis darbas, Kasparo nuomone, ši praktika iš dalies arba visiškai bus taikoma ir pandemijai pasibaigus.

Tyrimo rezultatai rodo, kad 2020 m. vaizdo konferencijų sprendimų naudojimo apimtis didėjo 275 %, palyginti su 2019 m. „Klientai sako, kad tai – labai geri sprendimai. Manau, daugelis įmonių ir toliau leis darbuotojams bent porą dienų per savaitę dirbti namuose, todėl vaizdo ryšio susirinkimai bus neatsiejama darbo organizavimo dalis net ir tada, kai gyvenimas vėl vyks įprastu ritmu. Šiuo metu 71 % biuro darbuotojų bent kartą per savaitę dalyvauja ir bendrauja vaizdo konferencijose, todėl verta investuoti į posėdžių patalpų įrangą, kad būtų palaikomas dirbančių biure ir namuose ryšys.“

Šiuolaikiškai įrengtos biuro posėdžių patalpos

Jei vaizdo ryšį palaiko du arba trys žmonės, pakaks internetinės kameros, prijungtos prie asmeninio kompiuterio. Tai – sprendimas, tinkamas dirbant namuose. Kadangi „Logitech“ tikslas yra padaryti, kad būtų patogu naudotis kompiuteriu, internetinę kamerą prijungti prie namų kompiuterio nesudėtinga: pakanka įkišti vaizdo kameros laido kištuką į kompiuterio USB prievadą.

Tačiau kai pokalbyje dalyvauja daugiau žmonių, esančių biure, bus paprasčiau, jeigu jie susirinks į vieną patalpą. Lengviausias būdas posėdžių patalpai įrengti – pastatyti televizoriaus ekraną ir kamerą, kuri prieš vaizdo skambutį prijungiama prie kompiuterio. „Kadangi „Logitech“ siekia, jog visų siūlomų sprendimų įdiegimo principas būtų vienodas, vartotojui nereikia daug galvoti, kaip prijungti didelės posėdžių salės įrangą. Vaizdo skambučiui posėdžių patalpoje pradėti reikia padaryti tą patį, ką ir namuose prisijungiant prie nešiojamojo kompiuterio. Turite išsiųsti kvietimą kitiems dalyviams ir atidaryti saitą. Ir viskas!“ – aiškina Kasparas.

Logitech

Jeigu ruošiatės įrengti posėdžių patalpą biure, turėtumėte žinoti, kad „Logitech“ yra įdiegta RightSight automatinio, arba išmaniojo, kadravimo technologija, tai reiškia, jog vaizdo konferencijos metu kamera rodo visus patalpoje esančius žmones. Kasparas paaiškina: „Anksčiau, norėdami pamatyti žmones posėdžių patalpos gale, turėjote nukreipti į juos kamerą, todėl negalėjote matyti kitų reakcijos. Daugumai „Logitech“ siūlomų sprendimų naudojama pažangi įranga, kurios raiška Ultra HD arba 4K, todėl atsirado galimybė puikiai matyti net kiekvieno žmogaus veido išraišką, net jei patalpoje yra keli žmonės. Dėl dalyvauti efektyviau.“

Be to, kameros keičia apšvietimą, kad jis būtų toks, kokio reikia: „Dažnai būna taip, kad žmonėms tenka sėdėti nugara į langą, todėl matyti tik tamsus siluetas. Interneto kameros palaiko tolygų apšvietimą, kad būtų galima matyti žmogų“, – pabrėžia Kasparas. Mikrofonai gali padėti sutelkti dėmesį į kalbantįjį, slopinti foninį triukšmą. Pavyzdžiui, jeigu kažkas posėdžių kambaryje spragsi rašikliu arba garsiai spausdina klaviatūra, vaizdo konferencijos pašnekovas to negirdi, nes mikrofonas perduoda tik kalbančiojo balsą. Jeigu kas nors kalba per garsiai, internetinė kamera gali tai šiek tiek prislopinti.

„Logitech“ siūlo verslo klasės internetines kameras privatiems asmenims, vaizdo konferencijų įrangą verslo įmonėms ir aukščiausios klasės konferencijų salių įrangą. Per pastaruosius penkerius metus „Logitech“ įsitvirtino kaip sparčiausiai auganti įmonė vaizdo konferencijų įrangos rinkoje, be to, įmonė sėkmingai specializuojasi verslo klasės sprendimų srityje.

Norėdami sužinoti daugiau apie „Logitech“ vaizdo konferencijų įrangą, susisiekite su „ASBIS Baltics“ – oficialiu „Logitech“ atstovu Baltijos šalyse.

„ASBIS Baltics“ tinklavietės pagrindinio puslapį rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_86624203