Svarbiausios namų chemijos priemonės – visada po ranka

Anot „Profline“ atstovų, standartinei šeimai namuose reikalingas bazinis chemijos priemonių krepšelis, kurį sudaro: skalbiklis, virtuvės, vonios, tualeto ir langų valikliai, indų, grindų plovikliai.

Renkantis valiklius, visada būtina atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

1. Nėra „stebuklingų“ produktų, kurie efektyviai vienu metu nuvalytų ir kalkes, ir riebalus. Verta įsidėmėti, kad šarminiai valikliai skirti riebalų valymui, o rūgštiniai – kalkių valymui.
2. Svarbu, kad valikliai būtų be abrazyvo. Jei jis yra, nuvalius vieną kartą subraižymų nematysite, tačiau po kurio laiko galite nepataisomai sugadinti valomus paviršius. Pavyzdžiui, dėl to įvairios „naminės“ priemonės su soda – netinkamos.
3. Atkreipkite dėmesį, kad rūgštiniai valikliai būtų be druskos rūgšties. Pastaroji pažeidžia emalę, nikeliuotus ir chromuotus paviršius.
4. Buitinės chemijos pakuotė turi būti ne tik graži, bet ir saugi. Atkreipkite dėmesį ar purškiamų priemonių purkštukai saugūs, „užsirakinantys“, tualeto valiklio kamštis turi būti su apsauga nuo vaikų.

Renkantis skalbimo priemones visada būtina atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

1. Šeimoje esant alergiškų, jautrią odą turinčių žmonių, siekiant maksimaliai sumažinti
alergijos tikimybę, rinkitės skalbiklius, kurių sudėtyje nebūtų dažiklių, kvapiklių taip pat baliklių bei chloro junginių. Šį aspektą galite pritaikyti ir renkantis skalbimo priemones kūdikių bei vaikų tekstilei.
2. Rekomenduojame rinktis skystus skalbiklius, nes skalbimo milteliai dulka, yra neekonomiški. Jų sudėtyje yra užpildų, kurie kenkia skalbimo mašinoms.
3. Nebūtina pirkti atskiros priemonės dėmėms šalinti, tam galite panaudoti namuose turimą skystą skalbiklį, tereikia jo užpilti ant dėmės, palaikyti 10–15 min. ir tik tada skalbti skalbimo mašinoje.
4. Visada atkreipkite dėmesį į skalbimų skaičių, kuris nurodytas ant pakuotės. Ne visada didesnis kiekis (tūris) reiškia, kad išskalbsite daugiau skalbinių.
5. Įsigijus skalbimo priemonę, labai svarbu vadovautis gamintojų rekomendacijomis dėl produkto efektyvaus panaudojimo, neviršyti rekomenduojamos normos, nes blogai išsiskalavusios skalbimo priemonės yra dažna odos sudirginimo, perštėjimo, paraudimo ar išbėrimo priežastis.

Riebalai ir jų valymas

Tikrai ne kasdien valome orkaitę, tačiau kuo dažniau tai darysime – tuo mažiau įsisenėjusių riebalų bus, o jų valymas ir yra pats nemaloniausias. Jums prireiks koncentruoto valiklio, subalansuoto virtuvei ir jos įrenginiams valyti (orkaitėms, dujinėms, kaitlentėms, mikrobangų krosnelėms, garintuvams ir kt.). Pavyzdžiui, dėl „Profline“ virtuvės valiklio tirštų putų riebalus labai lengvai ir saugiai galima nuvalyti nuo keramikos, stiklo, plastiko, metalo paviršių. Jis nepažeidžia nikeliuotų, chromuotų, poliruotų ir kitų blizgių paviršių.

Namų technikos priežiūra

Namuose esančių technikos prietaisų gedimų išvengsite, jei juos valysite bent kartą per savaitę. Jei norite, kad virdulys būtų švarus ir be kalkių nuosėdų, pakaks vandenį užvirinti su biria citrinos rūgštimi. Tačiau kavos aparatui turite naudoti tam skirtą priemonę ir griežtai vadovautis kavos aparato bei valymo priemonės gamintojų rekomendacijomis.

Indaplovėms galite rinktis tam skirtą chemiją arba tiesiog atgaivinti kvapą. Tam pakaks pripilti obuolių sidro acto į atvirą indą, jį įdėti į indaplovę be indų, ir išplauti nustačius aukščiausią temperatūrą. Tą patį galime padaryti ir su skalbimo mašina. Orkaitei, mikrobangų krosnelei, kaip minėjome, prireiks specialaus, tam skirto, valiklio.

Nepatartume naudoti maistinės sodos namų apyvokos prietaisams valyti, pačios sodos struktūra ir joje esantys akmenėliai nepataisomai suraižys naują buitinę techniką.

Pagalba kovoje su kalkėmis


Nepamirškite ir vonios kambario. Ne vienam Lietuvos mieste itin opi bėda yra kalkių apnašos (dėl itin „kieto“ vandens). Kalkėms panaikinti reikalingas geras valiklis. Štai „Profline“ kalkių ir vonios valiklis be didelio vargo nuvalo kalkių, muilo ir kitas apnašas nuo čiaupų, praustuvių, vonių, unitazų, dušo kabinų, sienų plytelių, keramikinės grindų dangos bei kitų paviršių. Jis yra saugus nikeliuotiems, chromuotiems, poliruotiems ir kitiems blizgiems paviršiams. Taip pat sudaro apsauginį sluoksnį, kuris palengvina kitą valymą.

Bakterijų šaltinis – nešvarus unitazas


Unitazo valymui prireiks šepečio, kokybiško valiklio, ir žinoma, pastovus valymas – būtinas. Labai svarbu prižiūrėti ne tik unitazo keramiką, tačiau ir tualeto šepetį. Jums tereikės tualeto valiklio įpilti į šepečio indelį ir jis nuolat bus švarus.
Grindų plovimas

Grindų plovikliui turi būti keliami keli reikalavimai:
1. Tinkamas įvairiems paviršiams.
2. Gaivus kvapas.
3. Skalsus produktas, kurio užtektų nedidelio kiekio į vandenį.
4. Produktas neturėtų pernelyg putoti.

Pavasaris – langų valymo metas

Maloniam langų valymui prireiks kokybiško valiklio ir minkštos šluostės. Kokybiškas valiklis pasižymi švelniu kvapu ir lengvu nusivalymu, kai po valymo ant langų nelieka jokių rėžių bei žymių.

Rinkitės kokybiškas valymo ir skalbimo priemones
„Profline“ – skalbimo ir valymo produktų gamintojai, kruopščiai atsirinkę aukščiausios kokybės sertifikuotas žaliavas, pasitelkę laboratorinių tyrimų rezultatus ir patirtį, gamybą vykdo pagal profesionalų standartus. Klientui siūlo aukščiausios kokybės produktus už prieinamą kainą, skirtus tiek namuose,“ tiek profesionaliam naudojimui. Produktai taip pat tinkami naudoti su biologiniais valymo įrenginiais.

Pasak „Profline“ atstovų, paskutinis bei pagrindinis patarimas, renkantis namų valymo ir skalbimų priemones – rinktis Lietuvoje gaminamą produkciją, nes vietiniai gamintojai jums atsakys už kokybę, visada galėsite gauti konsultaciją telefonu, taip pat galėsite pareikšti savo nuomonę dėl produkto kokybės.

Daugiau informacijos apie „Profline“ chemijos priemones namams rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_86599347