Įvairaus dydžio pleistrai. Niekuomet nežinia, kada gali pakliūti į bėdą. O jei turite vaikų, tikimybė, kad jiems netikėčiausiu metu gali prireikti pleistro žaizdoms tvarstyti, išauga kelis kartus.

Ekspertai pataria, kad pleistrų reikėtų turėti bent kelis ir skirtingų dydžių. Praversti gali tiek siauresni pailgi, tiek keturkampiai. Puiki idėja su savimi turėti ir specialių pleistrų, itin tinkamų naujiems bateliams nutrynus kojas. Pasitaiko žmonių, kuriuos, užklijavus pleistrą ant žaizdos, lydi nemalonūs pojūčiai ar vėliau išberia. Jei esate iš tokių, vietoj pleistro turėkite medicininio binto ritinėlį, kuriuo galėtumėte sutvarstyti žaizdą.

Antiseptikai. Susidūrus su netikėtinais sužeidimais, verta turėti ne tik pleistrą, kuriuo užklijuosite žaizdą, bet ir antiseptiko, kuris padės kovoti su mikroorganizmais.

Moteriška rankinė

Patogiausia, kai tokie antiseptikai būna purškiamoje formoje, taip žaizdą patogu sutvarkyti esant ne namuose. Žinoma, būkite atidi ir jei ištiko rimtesnė nelaimė, dideles žaizdas turi apžiūrėti gydytojas. Taip pat – ir su užterštomis žaizdomis, pasitarkite su savo šeimos gydytoju, ar jums nereikalinga stabligės profilaktika, ypač jei į žaizdą pateko žemių ar prasipjovėte surūdijusiu daiktu.

Pincetas. Ši priemonė moterų rankinėje viena praktiškiausių. Ją galėsite panaudoti tiek kaip grožio instrumentą, kai netikėtai susitarsite su drauge susitikti pietų ir kaip tyčia nebūsite susitvarkiusi antakių, tiek kaip medicininės paskirties daiktą.

Ypač tai aktualu moterims, mėgstančioms aktyvesnį gyvenimo būdą ir laiko leidimą gamtoje. Neretai ten, kur susiduriame su medžiu, neišvengiame ir rakščių, o juk nepatogumo jausmas jai įsmigus į pirštą ir po ranka neturint pinceto, – sunkiai pakeliamas.

Moteriška rankinė

Dar viena situacija, kada itin pravers pincetas – įsisiurbusi erkė. Ne paslaptis, kad Lietuvoje jų sutikti itin lengva. Užtenka įprasto pasivaikščiojimo parke ar miške, ir jau grįžtame su neprašytu svečiu. Nepamirškite, kad norint ištraukti erkę reikia ją pincetu suimti kuo arčiau jūsų kūno, taip ją pašalinsite efektyviau.

Vazelinas. Neretais atvejais rankinėje verta turėti ne spalvotą ar blizgų lūpų pieštuką, o paprasčiausią vazeliną, juo galėsite patepti ne tik suskilinėjusias lūpas, bet ir išsausėjusią rankų ar pėdų odą. Tokia priemonė yra universali, nes tiks ne tik jums pačiai, bet ir jūsų artimiesiems, pavyzdžiui, vyrui ar vaikams.

Kai kurie grožio specialistai vazeliną laiko visapusišku grožio produktu, mat juo patepę skruostikaulius, galite sukurti švytinčios ir sveikos odos efektą, patepę odeles aplink nagus – išvengti jų aptepliojimo nagų laku. Taip pat vazelinu galima nuvalyti makiažą ar sudrėkinti paakių odą. Moterys visais laikais pasižymėjo savo daugialypiu gebėjimu panaudoti daiktus įvairiems tikslams, o tai ir padeda ženkliai sutaupyti vietą rankinėje.

Moteriška rankinė

Burnos priežiūros priemonės. Nebūtina su savimi nešiotis viso dantų valymo arsenalo, bet tam tikras priemones visada turėti su savimi – verta. Nėra nemalonesnio vaizdo nei pašnekovas su per pietus įstrigusia petražole tarpdantyje. Šią bėdą nesunkiai išspręs tarpdančių valymo priemonės. Tai gali būti tiek tarpdančių siūlas, jei jūsų tarpdančiai siauresni, tiek tarpdančių šepetėlis, kuriuo išsivalyti tarpdančius dar greičiau ir patogiau, jei esate ne namuose.

Jei, visgi, renkatės tarpdančių siūlą, patogiau naudoti vaškuotą, o dar geriau – ir prisotintą fluoru, taip didinate savo dantų atsparumą ėduoniui. Taip pat labai patogu turėti ir naudoti tarpdančių siūlą su plastikiniu laikikliu, dažnai šiam tikslui jie net turi specialias transportavimui įmautes.

Vaistai nuo skausmo. Mažai kas gali labiau sugadinti dienos planus nei ne laiku užklupęs skausmas. O jam priežasčių gali būti labai daug. Dalis moterų tikrai žino, ką reiškia menstruacijų skausmas, nesirenkantis palankaus meto pasireikšti, aplankantis kas mėnesį ir kamuojantis, dažniausiai, daugybę metų. Net jei esate ta laimingoji, kuri nepatiria šio nepatogumo, kaži, ar sugebate išvengti kitų priežasčių sukelto skausmo, pavyzdžiui, raumenų skausmo po intensyvios treniruotės.

Ne mažesnis iššūkis ir dantų skausmas, kuris gali ištikti net, jei rūpestingai prižiūrite savo dantis. Žinoma, į kiekvieną skausmo atvejį reikia reaguoti individualiai ir įvertinti jo pavojingumą, tačiau dažnu atveju reikalinga skubi simptominė pagalba. Dažniausiai šiam tikslui savo rankinėje turime nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, kurie blokuoja tam tikrą fermentą ciklooksigenazę ir per pakankamai trumpą laiką numalšina net ir įkyrų skausmą.

Viena veiksmingai ir greitai veikiančių vaistinių medžiagų – deksketoprofeno trometamolis. Šios druskos savo sudėtyje turi vaistinis preparatas „Dolmen“. Kiekvienai moteriai, susiduriančiai su menstruacijų, danties, raumenų skausmais, patogu stalčiuje ar rankinėje visuomet turėti „Dolmen“ geriamojo tirpalo paketėliuose. Geriamasis tirpalas gali būti suvartotas tiesiai iš paketėlio, o tai ypač patogu, nes jo net nereikia užgerti vandeniu. Žinoma, šiuos vaistus reikėtų vartoti tik perskaičius pakuotės lapelį ir pasitarus su gydytoju arba vaistininku.

Užsakymo nr.: PT_86459103