Vadimo pasakojimas:

„Visada buvau apkūnus. Anksčiau lieknėti nebandžiau, nes galvojau, kad tai tiesiog neįmanoma. Visą laiką buvau didelis saldumynų mėgėjas, visokių bandelių ir pyragaičių gerbėjas (juokiasi). Maitinausi nesveikai, tik du kartus per dieną, be to, didžiausias porcijas suvalgydavau būtent vėlai vakare. Toks persivalgęs ir eidavau miegoti. Logiška, kad mano svoris augo.

Vadimas

Negana to, kad mano svoris siekė 130 kilogramų ir atrodžiau baisiai, labai pablogėjo ir mano sveikata. Po eilinės ligos ir antibiotikų „porcijos“ mano šeimos gydytoja griežtai nurodė, jog visų šių problemų priežastis yra antsvoris ir, jei aš taip tęsiu, viskas baigsis labai liūdnai. Tai ir buvo paskutinis kantrybės lašas. Nusprendžiau pradėti veikti ir rasti lengvą, sveiką dietą, kurios laikantis nereikės badauti.

Nieko nesitikėjau ir pradėjau laikytis dietos, vos tik ją radau. Dietos pradėjau laikytis be įtampos, nes mano mitybos plane viskas buvo nurodyta, nieko neįmanomo ten nebuvo. Žinoma, pirmomis dienomis buvo sunkiau, nes maitinausi kitaip negu buvau pripratęs, tačiau niekada nebuvau išalkęs. Per kelias dienas organizmas prisitaikė. Iš karto nustebino ir pirmasis rezultatas – netekau 6 kilogramų.

Nuo dietos pradžios iki šios dienos numečiau 37 kilogramus!

Vadimas

Pradėkime nuo to, kad po dietos niekada nesirgau! Dietos poveikis yra puikus – užmiršau, kas yra nugaros skausmai, dėl kurių kankinausi jau 12 metų. Specialiai atlikau sveikatos patikrinimą. Jums reikėjo matyti mano šeimos gydytojos veidą, kai ji pamatė puikius mano tyrimų rezultatus. Ji sakė, kad mano sveikata tapo kaip jaunuolio. Mano drabužių dydis keturiais dydžiais mažesnis. Pagaliau aš atrodau kaip normalus vyras.

Vadimas

Visiems, kurie turi problemų su antsvoriu, rekomenduoju Stokholmo dietą! Pabandykite, Jūs būsite sužavėti!“

___________________________________________________________________________

Apie Stokholmo dietą ir Vadimo svorio pokyčių istoriją „Delfi“ komentuoja gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė:

„Nutukimas – liga, kurią gydant neužtenka sumažinti kalorijų kiekį, kuo paprasčiau surasti maisto kavinėje ar greitai pasigaminti jo namuose. Nutukimo ligą lemia ne tik per didelis suvalgomo maisto kiekis, bet ir psichologiniai valgymo aspektai: elgesys, taip pat aplinka, pakitęs santykis su maistu, o jeigu yra gretutinės ligos, tai nutukimo ligos gydymas tampa dar sudėtingesnis. Greitas svorio sumažėjimas yra klasikinis rezultatas, kai drastiškai ir griežtai apribojant gaunamos energijos kiekius, patiriama trumpalaikė sėkmė.

Greitai numesti svorio gali visi, tik ar visi tuo rezultatu giriasi po pusės metų ar metų? Tyrimai tik patvirtina, kad dažniau nei kas antras žmogus per metus, dvejus grįžta į buvusį svorį, ar dar blogiau, įsisuka į užburtą ratą, kai gyvenama nuo dietos iki kitos dietos. Nekalbu apie tai, kas vyksta organizme, drastiškai apribojant kasdienį kalorijų kiekį, pakeičiant reikiamą maistinių medžiagų balansą ir vėl sugrįžtant prie buvusių įpročių, vėl priaugant svorio ir jaučiant vis didesnę stigmą, neviltį, kai ir vėl nepavyko.

Džiugu, kad istorijos herojus ryžosi pokyčiui, patyrė sėkmę. Dabar siūlyčiau „įdarbinti“ gautą motyvaciją ir tai tęsti, atsižvelgiant į būtent savo santykio su maistu, elgesio, aplinkos ypatumus, kiek jie turi įtakos valgymo įpročiams, suprasti esminius sveikatai palankaus maitinimosi principus, kasdienės lėkštės sudėtį. Lėtai kuriant naujas tradicijas, atsiradusius įpročius galima paversti įgūdžiais, jei susitaikoma su mažomis nuodėmėmis ir permaininga sėkme“.

Užsakymo nr.: PT_86403225