Ilgametę patirtį sukaupusi „Eglės sanatorija“ Druskininkuose parengė specialią sanatorinio gydymo-reabilitacijos programą, skirtą COVID-19 persirgusiems žmonėms ir yra pasiruošusi priimti norinčius atstatyti sveikatą jau dabar: „Padėdami pacientui orientuosimės į ląstelių prisotinimą deguonimi ir stengsimės, kad žmogaus organizmas kuo greičiau grįžtų į normalią būklę. Šiam tikslui pasiekti pasitelksime ir du naujus medicininius prietaisus: aparatą „RespiCare“, skirtą kvėpavimo gerinimui, ir Ozono terapijos aparatą, organizmo įsotinimui deguonimi“, – pasakoja „Eglės sanatorijos“ direktorius medicinai Arvydas Balčius.

Arvydas Balčius

Programą sudaro 5 gydomųjų procedūrų grupės: kineziterapija, gydomoji vonia, gydomasis masažas, aparatinės fizioterapijos procedūra ir relaksacijos procedūra. Į sanatoriją atvykusiam pacientui pirmiausia skiriama gydytojo konsultacija, kurios metu paskiriama spirometrija (plaučių funkcijos tyrimas) ir atliekama išsami paciento būklės analizė, pritaikomos labiausiai tinkančios procedūros. Programa parengta remiantis PSO rekomendacijomis, ruošiantis dalyvauta tarptautiniame seminare, apmokyti ir darbuotojai.

Haloterapija

Individuali kineziterapija

Pacientui skiriamos 5 procedūros per parą, pavyzdžiui: individuli kineziterapija, kurios metu kineziterapeutas pacientui skirs visą dėmesį, mokys taisyklingo kvėpavimo pratimų. Anot gydytojo, svarbu, kad žmogus atlikdamas pratimus būtų čia ir dabar – įsisąmonintų, atliktų juos lėtai ir tiksliai.

Sausos angliarūgštės vonia kartu su deguonies terapija

Antroji procedūra – sausos angliarūgštės vonia kartu su deguonies terapija. Tai naujas dviejų procedūrų derinys efektyvesniam rezultatui pasiekti. Veikiant sausai angliarūgštei išsiplečia kraujagyslės, ima intensyviau cirkuliuoti kraujas, tad ženkliai gerėja kraujotaka, organizmas gauna ir daugiau deguonies. Tai, pasak A. Balčiaus, esminis veiksnys, nes pagrindinis varomasis energijos šaltinis yra kvėpavimas, o kvėpavimas tai – deguonis.

Binauralinė relaksacija

Gydomasis masažas

Trečioji procedūra – gydomasis masažas, atliekamas specialisto arba naudojant vandens pripildytą „Wellsystem Medical Plus“ lovą. Pasak gydytojo A. Balčiaus, gulint ant šios lovos, žmogus gali labiau išsitiesti, tokiu būdu labiau atsidaro krūtinės ląsta ir plaučiai, patenka daugiau oro ir kraujas prisotinamas daugiau deguonies.

Aparatinė fizioterapija

Ketvirtoji procedūrų grupė – aparatinė fizioterapija: elektrostimuliacija, diafragmos stimuliacija, magnetinė terapija, haloterapija, ultragarso terapija arba kita. Kurią procedūrą ar procedūras skirti, gydytojas spręs individualiai, nes liekamieji reiškiniai po COVID-19 viruso pasireiškia nevienodai.

Eglės sanatorija Druskininkuse

Relaksacija

Penktoji ne mažiau sveikimui svarbi procedūra – relaksacija: „Kartais sanatorijoje susiduriame su pasakymais, kad relaksacijos procedūros yra nereikalingos, tačiau taip manyti – klaidinga. Organizme be nervų sistemos ir smegenų žievės jokie procesai nevyksta – viskas tarpusavyje yra susiję. Relaksacijos procedūros reikalingos tam, kad įjungtume sveikimo mechanizmus organizme. Privalu suprasti, kad mūsų protas – galingas ginklas kovojant su įvairiomis ligomis ir norint pasveikti, tad nenuvertinkite jo galios “, – aiškina A. Balčius.

Ši „Eglės sanatorijos“ programa šiuo metu vykdoma tik Druskininkuose, ji skirta asmenims nuo 16 metų, persirgusiems COVID-19 ir jaučiantiems neigiamus viruso padarinius organizmui. Individualiai sudaryta programa padės greičiau sugrįžti į normalią būklę ir atstatyti pažeistas organizmo funkcijas. Rekomenduojamas programos kursas nuo 5 iki 14 dienų.

Daugiau informacijos ir rezervacija telefonu: +370 313 60220 arba sanatorija.lt

Užsakymo nr.: PT_86392133