Jo teigimu, svarbiausia atkreipti dėmesį į tuos dalykus, kurie lemia, kad automobilis užsikurtų.

„Viena iš nemalonių staigmenų, kuri gali užklupti atvėsus, yra nusėdusi akumuliatorių baterija. Iš tiesų, lauke yra šilta, akumuliatoriaus baterijai yra lengviau užvesti variklį, nes nereikia tiek daug srovės atiduoti variklio išjudinimui. Tačiau atvėsus orams pavargęs akumuliatorius gali būti nebepajėgus užvesti automobilio“, – aiškina V. Kabelis.

Specialisto teigimu, akumuliatoriaus būklę galima nustatyti paprasčiausiu testu: pasinaudojus akumuliatorių testeriu patikrinti akumuliatorių, sužinoti, kiek jis yra gyvybingas. Jeigu akumuliatorius yra stiprus, galite ramiai ir drąsiai važiuoti žiemą, o nemalonių staigmenų jis neturėtų pateikti.

„Ne mažiau svarbus dalykas – aušinimo skysčio būklė. Turint specialų prietaisą galime patikrinti aušinimo skysčio užšalimo temperatūrą. Jeigu į jūsų automobilį yra supiltas nekokybiškas skystis, vasarą atsidaro koks nors nesandarumas ar kažkas aušinimo skystį praskiedė vandeniu, jis galėjo prarasti savo žemą užšalimo temperatūrą. O užšalęs aušinimo skystis gali nepataisomai sugadinti variklį“, – apie pasekmes užsimena specialistas.

V. Kabelio teigimu, aušinimo skysčio patikrinimo procedūra nėra labai sudėtinga.

„Tai svarbu padaryti ne tik prieš šaltąjį metų sezoną, bet ir ką tik nusipirkus automobilį. Galima paimti aušinimo skysčio mėginuką ir patikrinti specialiu prietaisu. Pažiūrime prieš šviesą ir jei matome, kad užšalimo temperatūra yra -30 laipsnių, galime teigti, kad šis aušinimo skystis atitinka techninius reikalavimus – vadinasi, žiemą viskas bus gerai“, – aiškina jis.

Užsakymo nr.: PT_86327791