Virtuvės šefė įvairių restoranų virtuvėse sukasi jau dvylika metų. R. Augustanavičiūtė sako, kad yra prisiekusi Azijos virtuvės gerbėja – šio regiono patiekalais galima paįvairinti dienos, savaitės ar net švenčių meniu. O šiandien ji dalijasi labai greitu, nesudėtingu, paprastu ir sveiku tailandietiškų makaronų receptų.

Jums reikės:

  • Vienos česnako skiltelės
  • Žaliųjų citrinos lapų
  • Vieno saliero
  • Vieno daikono ridiko
  • Vieno brokolio
  • Kelių paprastų ridikų
  • a. š. žaliojo kario miltelių
  • 2 a. š. sojos padažo
  • a. š. medaus
  • 1 citrinos sulčių
  • 5 krevečių
  • 80 g virtų ryžių makaronų
  • Žemės riešutų
  • Šviežios kalendros
  • Keptų svogūnų


„Šį patiekalą pasigaminti – išties labai lengva. Iš savo virtuvės į Aziją persikelsite vos per 5 minutes. Keptuvėje pakepinti česnako skiltelę, žaliųjų citrinų lapus, salierą, daikono ridiką. Taip pat – nenustebkite – ir paprasta ridikėlį. Jį taip pat galima kepti ir jis labai skanus“, ¬– šypsosi virtuvės šefė.

Daržoves reikėtų kepti porą minučių, kol sumažėja jų tūris, išgaruoja drėgmė.

„Tačiau nereikėtų jų perkepti, nes brokolis nemėgsta didelės kaitros, virinimo, tada jis pasidaro glitus ir neskanus. Tai poros minučių tikrai užteks. Kai daržovės apkepa, įdėkite arbatinį šaukštelį žaliojo kario miltelių, 2 arbatinius šaukštelius sojos, arbatinį šaukštelį medaus, įpilkite citrinos sultis. Galiausiai įdėkite krevetes, kai jos tampa gražiai rausvos – sudėkite prieš tai išvirtus ryžių makaronus“, – toliau pasakoja R. Augustanavičiūtė.

Galiausiai viską sudėkite į lėkštę ir patiekite užbarstę žemės riešutų, pjaustytos žalios kalendros, keptų svogūnų ir sezamo sėklų.

Skanaus!

www.igykprofesija.lt