Reikalingas žinių bagažas

Jos teigimu, drabužis, nuo tada, kai užgimsta jūsų galvoje, iki tol, kol atsiduria ant pakabos, nueina ilgą įgyvendinimo kelią, kuris reikalauja žinių.

„Pirmiausia, jau piešdami eskizą, galvokite apie techninį drabužio įgyvendinimą. Kur bus kišenės? Kokios jos bus – įleistinės, uždėtinės ar su kanteliu? Pagalvokite, kurioje vietoje segsis jūsų drabužis: ar per kaklą, ar šoną, galbūt – nugaroje. O apsprendę užtrauktuko vietą, pagalvokite, kodėl taip yra geriau“, – sako K. Bukauskaitė.

Tada reikėtų apgalvoti drabužių medžiagą. O kaip pasirinkti tinkamiausią?

„Renkantis medžiagą, reikėtų galvoti ne tik apie spalvas ir tekstūras – apsvarstykite oro pralaidumą, ar medžiaga burbuliuosis, kaip ji nešiosis, ar skalbiama trauksis, o gal kaip tik – tempsis“, – pataria dizainerė.

Jos teigimu, mokantis siūti drabužius, teks daug kartų viską daryti iš naujo, tačiau tai tik padės geriau išmokti šio amato.

„Tūkstantį kartų piešite, kirpsite, siūsite ir ardysite. Tada vėl siūsite, kol išmoksite pastebėti klaidas. Taip labai puikiai suprasite, kokius dalykus galima leisti į prekybą, o kas užskaitoma kaip brokas ir ko jokiu būdu negalima perduoti klientui“, – įsitikinusi K. Bukauskaitė.

Svarbu galvoti apie drabužio funkcionalumą

Taip pat ji pabrėžia, kad svarbu galvoti ne tik apie save ir savo saviraišką, bet ir klientą, kuriam bus skirtas jūsų siuvamas drabužis. Pasak dizainerės, tai padės jums suprasi, kaip pateikti drabužį ir iki galo jį apipavidalinti.

„Pabaigai, keli mano asmeniniai patarimai, ką darau ir ką įdedu į savo kuriamus drabužius. Jeigu tik įmanoma, mano visi drabužiai turi kišenes, nes žinau, kad visos moterys jų ieško ir labai nudžiunga, kai randa. Man labai svarbu, kaip klientės jaučiasi su mano drabužiais. Tad kurdama galvoju, apie tai, kad drabužiai jų nevaržytų, būtų lengvai derinami ir galėtų tikti prie bet kokios asmenybės ir jos turimų kitų daiktų.

Kurdama drabužius galvoju ir apie tai, ką ant jų ar po jais vilksis klientės. Tarkime, vasarą turėjau vieną populiarų suknelės modelį, kuri buvo su trumpomis pūstomis rankovėmis. Ji žiemą transformavosi suknelę ilgomis rankovėmis, o pūstos rankovės – šiek tiek pamažintos, kad tilptų po bet kokiu paltu. Taip moteris ,nusipirkusi suknelę, neturės keisti viso garderobo. Nepamirškite ir personalizuotų žinučių ant rūbų – net kurdama tokį paprastą drabužį kaip marškinėliai, galvoju, kaip jį paįvairinti, ką užrašyti ar nupiešti, kad klientui būtų smagiau, o kūrinys būtų labiau išskirtinis“, – šypsosi jauna kūrėja.

Užsakymo nr.: PT_86257947