Pasak L. Jonušės, mintis kursus organizuoti ne tik fiziškai, Klaipėdoje, tačiau persikelti į virtualią erdvę, gimė anksčiau nei pasaulį bei Lietuvą užklupo koronaviruso pandemija.

„Tai buvo labai sena idėja, kuriai niekada nebuvo laiko, nes visada mokymų centre buvo pilnos grupės mokinių, tad tokiam rimtam darbui pirmiausia reikėjo sudėlioti planus, techninius niuansus, tokius kaip filmavimo etapas, interneto svetainė su mokymosi platforma, videomedžiagos montavimas, rinkodara ir t.t. Pirmo karantino metu pradėjome planuoti, o galutinis rezultatas – kursai – pasirodė tik šv. Kalėdų antrą dieną.“

Karantinas – proga įgyvendinti senas svajones

Pasak pašnekovės, nors ji pradžioje buvo nusiteikusi gana skeptiškai, manė, kad tokie kursai negali būti lygiaverčiai gyviems mokymams, tačiau jau po pirmųjų bandymų jos nuomonė pasikeitė.

„Pirmųjų mokinių, išbandžiusių kursus „online“, grįžtamasis ryšys buvo labai teigiamas, o suburtų profesionalų komanda įrodė, kad tai gali būti kokybiški, naudingi mokymai. Pandemija ir pasaulį sukaustęs karantinas daug kam yra kaip savęs ieškojimo laikas, daug kas įgyvendina savo senas svajones, keičia specialybes. Ne išimtis ir manikiūrininkės profesija. Paskelbus kursų pradžią, sulaukiau daug užsiregistravusių mokinių. Mokymasis vyksta labai efektyviai, nes kasdien su mokiniais kalbamės, aiškinamės klaidas ir jas taisome. Labai džiugu, kai matau mokinių progresą, tai man, kaip instruktorei, labai svarbu. Taip pat sulaukiu džiugių žinučių, kad viskas aiškiai pateikta ir išdėstyta“, – sako pašnekovė.

Lina Jonušė

Populiariausi www.onlinenagukursai.lt kursai yra baziniai nagų modeliavimo kursai. Jie skirti toms moterims, kurios yra naujokės, arba toms, kurios nori atnaujinti žinias nuo pagrindų, arba nėra patenkintos savo darbais. Šiuos kursus renkasi ir moterys, negalėdamos lankytis grožio salonuose, pamačiusios poreikį pačios išmokti susitvarkyti nagus namų sąlygomis.

Hobis, galintis virsti darbu

Mokymų centre gyvuose grupiniuose baziniuose kursuose, kurie trunka 10 dienų, suteikiami visi elektros prietaisai, įrankiai, priemonės. Tai kainuoja apie 650 eurų. Tokie pat interaktyvūs nagų kursai, kuriuos siūlo L. Jonušė, kainuoja 99 eurus (savarankiškas mokymasis) arba 149 eurus (su konsultacijomis). Mokinys gali mokytis du mėnesius, bet kuriuo paros metu, kada tik nori, kada tik turi laiko: tiek anksti ryte, tiek po dienos darbų. Baigus kursą, su konsultacijomis išduodamas oficialus sertifikatas.

„Kursų metu aš pati demonstruoju praktinį darbą su modeliu. Dalyvėms labai įdomus gelinis lakavimas, taip pat korekcija, nes tai procedūra, kurią moterys darosi kiekvieną mėnesį ar net kelis kartus per mėnesį pas savo manikiūrininkes. Priauginimai taip pat aktualūs, nes leidžia turėti ilgesnius nagučius nei natūralūs“, – apie tai, kas kursų dalyves labiausiai domina, pasakoja specialistė.

Pandemija – galimybė įgyti naują profesiją

L. Jonušė turi jau 14 metų patirtį nagų modeliavomo srityje, nuolat tobulinasi profesionaliuose instruktorių kursuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, todėl ir kursų dalyviams gali perteikti aktualiausią informaciją bei pristatyti efektyviausius, moderniausius nagų priežiūros būdus.

„Seku pasaulio naujienas bei tendencijas, ir džiaugiuosi, kad darbas tapo mano hobiu, o tai tik padidina mano norą tobulėti. Neabejoju, kad po interaktyvių, mano vedamų, kursų atsiras ir tokių, kurios ryšis keisti profesiją bei išbandyti manikiūrininkės darbą“, – tvirtina profesionali instruktorė.

Nauja realybė – nauji įpročiai namuose

Dar pavasarį netikėtai užklupusi pirmoji pandemijos banga mus visus išmokė prisitaikyti ir daugelį savo veiklų – nuo darbo, vaikų ugdymo iki grožio procedūrų ar sporto – perkelti į namų erdvę. Visgi, ar realu išmokti tai, ką visada patikėdavai profesionalams, pavyzdžiui, tvarkingai, gražiai susitvarkyti nagus?

„Viskas yra įmanoma, svarbu įsigilinti į pateikiamą medžiagą, klausytis instruktoriaus, jei kažkas neaišku, peržiūrėti pamokas kelis kartus ir konsultuotis su profesionalais. Mano darbas ir yra paaiškinti bei nukreipti taip, kad mokinys suprastų. Turime sukaupę didelę patirtį, tad galime pakonsultuoti ir patarti, kokias priemones bei įrangą įsigyti. Tiems, kas nori, turime paruošę rinkinius su reikalingomis priemonėmis bei įrenginiais. Pagal kiekvieno galimybes yra skirtingai sukomplektuojami ir pasiūlomi rinkiniai“, – galimybes vardija L. Jonušė.

Lina Jonušė

Virtualūs grožio procedūrų kursai populiarūs užsienyje, vis didesnio susidomėjimo jie sulaukia ir Lietuvoje. Kodėl anksčiau jų poreikio nebuvo? Pašnekovė atvira – galbūt, tiesiog nebuvo kokybiškų kursų, kurie būtų profesionalūs, gerai, aiškiai parengti. Kas tokių mokymų laukia, kai grįšime į įprastą gyvenimą? Ar jie dar bus reikalingi?

„Pasibaigus karantinui, manau „online“ kursai taip pat liks populiarūs, nes norintys pasiekti gyvus kursus ne visada gali sau leisti iš namų išvažiuoti 10-čiai dienų. Taip pat papildomi kaštai: kelionės išlaidos, apgyvendinimas ir t.t. Dalis kursų dalyvių – užsienyje gyvenančios lietuvės. Taip pat – mokymų kaina. Tokie kursai yra daug pigesni, nes galime vienu kartu mokyti daugiau mokinių, nereikia mokymų centro ir pan. Tai tikrai patogu, taupo laiką, leidžia mokytis norimu laiku, nesukelia papildomų išlaidų, o ir kaina žymiai mažesnė“, – virtualių mokymų privalumus vardija pašnekovė.

Ko išmoksi – ant pečių nenešiosi

L. Jonušė įsitikinusi – profesionalus sugebėjimas tvarkyti nagus gali tapti ir pragyvenimo šaltiniu:
„Šis amatas gali būti ir labai pelninga profesija. Profesionali manikiūrininkė uždirba tikrai nemažai. Taip pat ši profesija leidžia šiek tiek laisviau reguliuoti savo darbo laiką. Ne viena mergina, kuri planavo lankyti gyvus kursus dar prieš karantiną, pamačiusi tokią galimybę kaip virtualūs kursai, iškart užsirašė į juos. Kaip daugelis tvirtino – kam kažko laukti, kai galima veikti čia ir dabar“.

Pasak profesionalios nagų priauginimo kursų instruktorės, net ir žinomos moterys išdrįso pačios išmokti susitvarkyti savo nagus namų sąlygomis.

„Viena jų – nuostabi asmenybė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė. Naujam amatui ji nesako ne, kodėl neišbandyti savęs, kodėl neišpildyti svajonės? Mes, moterys, esame bitutės darbštuolės, todėl puikiai galime suktis ne vienoje srityje, o karantinas parodė, kad net ir namuose galime mokytis, tobulėti bei save atrasti“, – pasakoja L. Jonušė.

Nijolė Pareigytė

Dainininkė, grupės „69 danguje“ narė ir renginių vedėja N. Pareigytė-Rukaitienė sako visada mėgstanti naujoves, iššūkius ir pati save neretai nustebina – būtent taip gimė mintis karantino laikotarpiu pačiai išmokti pasidaryti gelininį nagų lakavimą.

„Ko išmoksi – ant pečių nenešiosi. Nors visada maniau, kad geriausia kiekvienam daryti tai, ką jis išmano, todėl pati nagų sau neplanavau lakuoti, visgi karantinas daug ką gyvenime pakeitė. Dar tik peržiūrėjau pirmas L. Jonušės pamokas, tačiau turinys labai įtraukia, o darbų pavyzdžiai kitų mokinių, jau baigusių kursus, tiesiog žavi. Manau, kad vienoms tai galimybė pradėti naują veiklą, kitoms – tiesiog nauji įgūdžiai, juk visada norisi, kad nagai būtų tvarkingi, estetiškai atrodytų. Juk net ir normaliomis gyvenimo sąlygomis ne visada pavyksta užsirašyti pas manikiūro meistrę, kai reikia skubiai, tad tokie įgūdžiai tikrai nepakenks“, – tvirtina N. Pareigytė-Rukaitienė, karantiną nusprendusi išnaudoti naudingai, todėl mokosi naujų kalbų, skaito knygas ir bando perprasti manikiūro subtilybes „online“ mokymuose.

Užsakymo nr.: PT_86189153