Norint pasigaminti vainiką, pirmiausia jums reikės šiaudinio karkaso. Tuomet – dekoro elementų. Pati floristė siūlo rinktis kankorėžius, džiovintas apelsinų, mandarinų skilteles, riešutus, cinamono lazdeles, medvilnės šakeles ir žiedus. Pagrindui – kėnio šakelių. Darbui reikia karštų klijų aparato, sekatoriaus ir dekoratyvinės vielutės. Pradedam?

„Paimame dekoratyvinę vielutę, įtvirtiname, kad ji mums nepabėgtų. Vieną kartą galite ją apsukti aplink vainiko karkasą. Pirmiausia, tvarkingai su kėnio šakelėmis padarykite pradžią. Uždėkite šakeles ant karkaso ir sukite vielutę aplink ją. Sukite tvirtai, tačiau stenkitės neperspausti. Taip pat – nesusižalokite rankų. Kėnio šakeles tvirtinkime prie vainiko karkaso pagal laikrodžio rodyklę ir taip keliaukite aplink karkasą“, – aiškina E. Kazokaitė.

Kai visą karkasą ir jo vidų apdengsite kėnio šakelėmis, reikėtų uždengti šakelių kotelius, kad jų nesimatytų.

„Sukite vielutę, dekoruokite šakelėmis, kad nebūtų matoma nei šakelių kotelių, nei šiaudų karkaso dalies, apačios“, – prideda floristė.

Paruošę vainiko karkasą, prieš dekoruojant, gražiai pasidėliokite visų elementų kompoziciją ir prieš tvirtinate pasižiūrėkite, ar viskas patinka. Taip bet kurią detalę galėsite pakeisti ar dekoracijas apkeisti vietomis.

„Pasikarpykite medvilnės burbuliukų, žiedelių, susikurkite dailų kaspiną. Tai padaryti paprasta – tiesiog suriškite du kaspinus į vieną. Dėkite vieną ant kito ir su mažesne juostele užtvirtinkite per surišimo vietą“, –- tęsia E. Kazokaitė.

Tuomet žirnio dydžio karštų klijų lašelį uždėkite ant dekoracijos ir prilipdykite ant vainiko jūsų numatytoje vietoje. Keletą sekundžių palaikykite, kol prilips, o tada imkitės kitos dekoro detalės.

„Sukūrę kalėdinį vainiką, į jo vidurį galite įdėti žvakę. Tuomet pasižiūrėkite ir pasidžiaukite iš arčiau – juk jis padarytas su visa meile, tradicijomis, kvepiančiais dekoratyviaisiais elementais. Be to, vainikas yra amžinybės, gerovės, harmonijos, gėrio, sveikatos simbolis“, – šypsosi ji.

Pašnekovė primena, kad prieš ruošdamiesi pinti vainiką, reikėtų pasirinkti tinkamą spygliuotį. Anot jos, geriausia rinktis būtent kėnio, o ne kitų spygliuočių šakas.

„Jeigu turite galimybę įsigyti kėnio šakų, o gal kažkur jį auginate patys, ir galite dailiai pagenėti nepažeidžiant medelio, taip ir padarykite. Jis geriausiai tinka, nes sudžiūvęs nebyra“, – sako specialistė.

Užsakymo nr.: PT_86063435