Pėsčiųjų maršrutas „Mežtaka“

„Mežtaka“ arba „Miško takas“ yra Europos ilgų nuotolių pėsčiųjų maršruto dalis Baltijos šalyse, vedanti per gražiausius Latvijos, Lietuvos ir Estijos miškus ir nacionalinius parkus. Maršruto ilgis Latvijoje yra daugiau nei 600 kilometrų, kuriuo galite keliauti jums patogiu laiku ir ritmu. Jis padalytas į maždaug 20 kilometrų ilgio atkarpas su nakvyne ir transporto galimybėmis. Pasirinkę „Miško tako“ maršrutą Latvijoje aplankysite Kuldyga, Abavos upės slėnio gamtos parką, Kemerių bei Gaujos nacionalinius parkus.

„Mežtaka“, liet. „Miško takas“

Daugiau informacijos: www.baltictrails.eu

Buriavimas ir žvejyba Liepojoje

Pažinkite žvejų amatą plaukdami jūroje su tikru pakrantės žvejybos laivu ir jo įgula. Kelionėje laivu stebėsite tinklų traukimo subtilybes, sužinokite negirdėtų detalių iš žvejų gyvenimo ir pats kepkite šviežią žuvį ant denio. Keliauti galima tiek vieniems, tiek grupėse ar su visa šeima ir vaikais. Atvykus į Liepoją jums bus pasiūlyta ne tik pažvejoti laive, bet ir išbandyti būriavimo meno Baltijos jūroje. Galbūt išmokti pagrindinių buriavimo principų bus artėjančių naujų metų pažadas?

Būriavimo pagrindai Liepojoje

Daugiau informacijos: www.facebook.com/BuravaizvejoLiepaja

Ekoturizmo nuotykis Latgaloje

Pradėkite planuoti vasaros keliones mažiau žinomais Latvijos baidarių maršrutais! Latgala garsėja ekoturizmu ir siūlo pramogas ant vandens su patogiomis ir prasmingomis stotelėmis bei darniomis gamtai veiklomis. Irkluodami baidares ne tik pažinsite nepaliestas Latgalos gamtos vertybes, bet ir susipažinsite su regiono kultūros istorija. Dalinkitės akimirkomis socialiniuose tinkluose žymėdami jas projekto šūkiu #esbraucupazust.

Baidarės nepažintais maršrutais Latgaloje

Daugiau informacijos: www.facebook.com/lostinlatgale

Jēkabpilio miesto istorijos ekspozicija

Pirmajame Krustpilio pilies aukšte visai neseniai sukurta interaktyvi miesto istorijos tyrimų ekspozicija, leidžianti lankytojams įsitraukti ir mėgautis emocijomis. Kuriant ekspoziciją siekta, kad ji būtų patraukli ne tik Jēkabpilio ir jo apylinkių gyventojams, bet ir užsienio turistams.

Krustpilio pilis Jēkabpilyje

Daugiau informacijos: www.jekabpilsmuzejs.lv

Zilākalno kultūros istorijos ir lankytojų centras

Zilākalno lankytojų centras, įsikūręs senovinio vandens bokšto ir modernaus priestato patalpose. „Z-Tornis“ bokšte išvysite istorinę ekspoziciją apie Zilākalno kaimą bei iš arti pažinsite pramonės paveldą – vandens bokštą ir siaurą geležinkelį. Ekspozicijoje virtualios realybės pagalba galima išklausyti gido pasakojimą, o po to užlipti į vandens bokštą ir pasigrožėti iš viršaus atsiveriančiu aplinkiniu peizažu.

Zilākalno lankytojų centras

Daugiau informacijos: www.visit.koceni.lv

Laivu tarp Latvijos ir Suomijos sostinių

Reaguojant į pandemijos vystymąsi, tarp Rygos ir Helsinkio sukurtas naujas laivybos maršrutas. Nors dėl apribojimų laivo „Baltic Queen“ maršutas šiuo metu sustabdytas, išbandyti kelinę tarp sostinių Ryga-Helsinkis galėsite ateityje. O dabar puikus metas susidaryti lankytinų vietų maršrutą!

Laivas plukdantis Ryga-Helsinkis maršrutu

Daugiau informacijos: https://www.tallink.lv/lt/find-a-cruise

Žiemgalos pilys ir dvaro parkai

Naujas turistinis maršrutas „Įspūdinga kelionė po dvarų ir rūmų parkus“ leidžia susipažinti su kultūros bei istorijos paveldu – dvarais, rūmais ir jų parkais visais keturiais metų laikais. Iš viso projekte įtraukta net 55 pilių ir dvarų parkai, kurie yra suskirstyti į 3 atskirus maršrutus, apimančius Žiemgalos regioną Latvijoje, o taip pat Šiaurės Lietuvoje – Šiaulių ir Panevėžio regionuose. Lieka tik parsisiųsti gidų kruopščiai sudarytą brošiūrą ir išsirinkti dvarą nuo kurio norėtumėte pradėti labiausiai.

Žiemgala, Eleja parkas

Daugiau informacijos: https://www.zemgale.lv/component/k2/item/325-pilu-un-muizu-parki

Follow The Sun Jurmala

Kompleksas „Follow The Sun Jurmala“ siūlo itin įdomų ir neįprastą apgyvendinimą – kūgio formų palapines medžiuose. Pakilę 1,5 metro virš žemės galėsite mėgautis pušyno magija ir Lielupės artumu. Tai itin patvarios palapinių konstrukcijos, o viduje rasite lovą, patalynės užvalkalų ir nedidelį staliuką. Patogiai apsistos ne tik du suaugusieji, bet ir visa šeima su vaikais.

Follow the Sun palapinės Jūrmaloje, aut. Artis Veigurs

Daugiau informacijos: www.facebook.com/FollowTheSunJurmala/

Gurmaniškas turistinis maršrutas „Taste Hanseatica“

„Taste Hanseatica“ yra gurmaniškas turizmo kelias Vidžemėje ir Pietų Estijoje. Tai maršrutas įkvėptas senovės istorijos, kai Latvija ir Estija kartu formavo Livoniją, o jos prekybos keliai klaidžiojo po legendinės profesinės sąjungos – Hanzos miestus. „Taste Hanseatica“ kviečia aplankyti 78 svetingumo stoteles abiejose šalyse: užeigose, ūkiuose, dvaruose, senovinėse pilyse, malūnuose ir neįprastose maisto ruošimo vietose. Interneto svetainėje rasite ne tik brošiūrą su nubraižytu gastronominės kelionės maršrutu, bet ir neatrastų video receptų.

Aut. Roberts Aboltins

Daugiau informacijos: www.viahanseatica.info

Keliaukite meno taku Valgumo miške

„Valguma Pasaule“ jau 9 metus yra viena populiariausių vietų, lankomų tiek vietinių latvių, tiek tarptautinių turistų. Svečių magnetu tapo pirmasis baskų takas Baltijos šalyse. Nuo 2018 m. take įkurta „Meno erdvė miške“, kuria galima mėgautis ištisus metus net tamsiuoju paros metu. Meno takas driekiasi 2 kilometrus – puikiai tinka popietės pasivaikščiojimui su šeima.

Meno erdvė Valgumo miške

Daugiau informacijos: www.valgumapasaule.lv

Gamtos namai saugomoje kraštovaizdžio teritorijoje „Veclaicene“

Latvijos šiaurės rytinėje dalyje, kalnuotoje Alūksnės plokščiakalnio vietoje, apie 180 km nuo sostinės Rygos, Estijos pasienyje, yra nuostabi vieta su ežerais, kalvomis, pievomis ir miškais. „Gamtos namai“ – dar viena poilsio ir gamtos tyrinėjimo stotelė, ieškantiems pabėgimo nuo kasdienio gyvenimo rūpesčių. Tai viena vaizdingiausių saugomo kraštovaizdžio vietovių prie „Veclaicene“ ežerų krantų, kuriuos juosia miškai. Kiekvieno namelio, kuriame kviečiama apsistoti, dizainas sukurtas atsižvelgiant į gamtos vertybes šalia namo.

Gamtos namai saugomoje kraštovaizdžio teritorijoje „Veclaicene“

Daugiau informacijos: www.veclaicene.lv

Užsakymo nr.: PT_86040129