Mados kūrėja prisipažįsta, jog prasidėjus karantinui, nutarė nesustoti pusiaukelėje ir pristatyti visuomenei jau pradėtas kurti sukneles. Šįkart tradicinį šou pakeitė gatvės fotografija. Nuotraukos eksponuojamos net šešiose gerai pažįstamose sostinės vietose: šalia MO muziejaus, prekybos centrų „Europa“ ir „GO9“, Seimo ir Kongresų rūmų bei netoliese Kotrynos bažnyčios.

„Intensyvus pasiruošimas kolekcijai vyko dar iki pandemijos pradžios, todėl net artėjant antrajam karantinui, negalėjau visko tiesiog imti ir mesti. Juk idėjoms jis neegzistuoja!“, – prisimena Reda.

Reda Budvilaitienė

Kūrybinį impulsą naujai kolekcijai pasufleravo XX amžiaus vidurio mada, kurioje dizainerę labiausiai žavi to laikmečio estetika, drabužių stilistika, išryškintas suknelių liemuo, konstrukcijos bei medžiagos.

„Šventinėje moterų aprangoje dažnai išlaikomi šie moteriškumo akcentai, nors, žinoma, šiandieninė mada modernėja, bet kartu žavi savo stilių įvairove. Kolekcijos suknelėms rinkausi žaismingas pastelines spalvas, naudojau puošnius audinius, tokius kaip organzą, tiulį, šilką. Tai – proginės suknelės, bet džiaugiuosi ir žaviuosi, kaip tas pats rūbas, priklausomai nuo dėvinčiojo amžiaus, charakterio ar požiūrio į madą ir stilių, atsiskleidžia vis kitaip“, – dalijasi dizainerė.

REDA couture

Kolekcijos fotosesijos stilizavimą mados kūrėja patikėjo stilistei Mildai Metlovaitei, nuotraukas įamžino fotografas Dainius Ščiuka. Plaukų stilių kūrė Anželika Wojc, vizažo darbus atliko Agnė Marija Vaitulionienė. Keturios profesionalios Lietuvos manekenės drabužių nuotaiką perteikė prieš objektyvą net keturiose skirtingos fotosesijos vietose. Anot dizainerės, ši fotosesija buvo tikras iššūkis, mat teko įveikti gana ekstremalias oro sąlygas, per trumpą laiko tarpą prisitaikyti prie netipinių lokacijų.

REDA couture

„Fotografavome aerodrome, kuris, nors ir nuteikė romantiškai, nepašykštėjo ūžesio ir vėjo. Kita dalis nuotraukų yra užfiksuotos baseine bei sporto salėje, kur taip pat būta staigmenų. Vis dėlto, kiekviena nuotrauka yra verta išgyvenimų ir šiandien aš labai laiminga, kad mada išeina į gatves. Taip, tai netradicinis sprendimas, bet gyvenimas jau kurį laiką diktuoja naujas taisykles, būtina keistis“, – pasakoja dizainerė.

REDA couture

Nors miestiečių judėjimas be priežasties yra apribotas, dizainerė tiki, kad skubantys ar automobiliais judantys vilniečiai akimis užklius už nuotraukų bei pasidžiaugs išskirtine mada.

„Tegul tai būna ir simbolinė dovana Vilniui ir čia esantiems žmonėms, primenanti, kad viskas grįš į savo vietas ir mes vėl švęsime gyvenimą, grįšime prie puošnių, šventinių rūbų ir mados šauksmo. Noriu visiems palinkėti susitelkimo, pozityvumo ir tikėjimo, kad pandemija atleis savo gniaužtus“, – linki naująją kolekciją pristatanti R. Budvilaitienė.

Užsakymo nr.: PT_86034169