Patamsėjusių paakių priežastys

Specialistės teigimu, paakiai patamsėti gali dėl įvairiausių priežasčių – daugelis jų susiję su gyvenimo būdu. „Dažniausiai tamsūs ratilai aplink akis atsiranda dėl miego trūkumo, nuovargio, streso, netinkamos mitybos, ilgalaikio tabako ar alkoholio vartojimo. Taip pat gali būti kalta dehidratacija, alergijos, per didelis druskos kiekio suvartojimas“, – pasakoja konsultantė A. Sukackienė.

Ji pastebi, kad paakiai gali patamsėti ir dėl paprasčiausio stipresnio akių patrynimo. Audiniai aplink akis yra daug plonesni nei kitose kūno vietose. Dėl šios priežasties paakių zonoje lengviau pažeisti kapiliarus, kurie sukelia patamsėjimą.

Vis dėlto, patamsėję paakiai nebūtinai išduoda organizmo patiriamus sunkumus. „Genetiškai visi esame skirtingi. Kartais paakiai gali atrodyti patamsėję dėl paprastos fiziologinės priežasties, pavyzdžiui, jūsų akiduobių formos“, – teigia A. Sukackienė

Veiksmingos kosmetikos priemonės

Anot jos, paakių sritis taip pat yra viena pirmųjų, kurioje pasireiškia senėjimo požymiai. Senstant paakių oda dar labiau plonėja, todėl pažeisti kapiliarus yra daug lengviau. Tad norint išlaikyti paakių odą kuo ilgiau jaunatvišką ir sveiką, reikia tinkamai ją prižiūrėti.

A. Sukackienės teigimu, pirmiausia, paakių priežiūrai reikėtų pasirinkti tam pritaikytą kremą. Specialistė priduria, kad „Camelia“ klienčių itin mėgstamas produktas – „Bio Balance“ kremas patamsėjusiems paakiams. Ši produktų linija pagaminta pagal natūralius receptus, praturtinta vitaminų, mineralų, žolelių deriniais. „Bio Balance“ produktai kuriami specialiai įrengtoje laboratorijoje, kurioje kruopščiai ištiriamas produktų saugumas ir veiksmingumas. Taip pat priemonių sudėtyje nėra parabenų, vazelino ir parafino.

„Bio Balance“ kremo patamsėjusiems paakiams sudėtyje yra vitamino C, kuris stabdo senėjimą ir pigmentacijos procesus, lėtina rūgščių susidarymą bei lygina odą. Taukmedžio sviestas maitina, minkština ir drėkina. Kreme yra ir saldymedžių šaknų ekstrakto, kuris ramina odos uždegimą, saugo ir šviesina audinį. Cheminis junginys alantoinas – mažina alergines reakcijas, uždegimą, ramina sudirgusią odą. Taip pat į sudėtį įeina azijinės centelės ir kvapniųjų rozmarinų lapų ekstraktai, kurie veikia kaip antioksidantai, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir ramina odą, – pasakoja konsultantė. – Klientės šį kremą mėgsta, nes poveikis matomas vos po kelių naudojimų. Produkto kvapas lengvas ir malonus, jį patogu dozuoti, o svarbiausia – kokybišką produktą galima įsigyti už prieinamą kainą.“

Bio Balance

Priežiūros triukai namie

Kovojant su patamsėjusiais paakiais, reikėtų vengti streso, gerai išsimiegoti, gerti daug skysčių. A. Sukackienės teigimu, papildomai palepinti savo paakių odą galima ir namų sąlygomis. „Namuose galite naudoti įvarius kompresus, kaukes, švelniai pamasažuoti paakio zoną – tai ją stimuliuos ir sustiprins. Situaciją pagerinti gali padėti šalto vandens procedūros ryte. Pavyzdžiui, užsišaldykite ledukų su ramunėlių ekstraktu ir iš ryto jais apveskite paakių zoną. Ramunėlės turi raminančių ir drėkinančių savybių“, – patarimais dalijasi A. Sukackienė.

Konsultantė primena, kad keletas makiažo taisyklių taip pat gali pagerinti paakių būklę: „Valantis makiažą, jokiais būdais netrinkite paakių. Juos reikėtų valyti tik tam skirtomis priemonėmis, nes veido prausiklių sudėtis gali būti per agresyvi šios zonos gležnai odai ir ją išsausinti. Veido kremas paakių priežiūrai taip pat nėra tinkamas, nes jis sukurtas storesnei odai, yra intensyvesnis. Todėl rinkitės tik paakių odai tinkančias kosmetikos priemones.“

„Bio Balance“ kosmetikos ieškokite „Camelia“ vaistinėse arba internete.

Užsakymo nr.: PT_85979967