Prisidėti tuo, kuo gali ir taip, kaip gali

„Gerumo karuselė turi suktis nuolat. Svarbiausia, kad prie to prisidėtų kiekvienas: tuo, kuo gali ir taip, kaip gali tuo metu“, – sako UAB „Mantinga“ įkūrėjas ir savininkas Klemencas Agentas.

Tuo grįstas ir šis bendras trijų mėnesių (lapkritis–sausis) projektas. Šiuo laikotarpiu kiekvienas pirkdamas šaldytą „Mantinga“ tešlą prisidės prie Rimanto Kaukėno labdaros ir paramos fondo, suteikiančio viltį, stiprybę ir džiaugsmą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Mantinga archyvo nuotr.

Kurti stebuklą – suteikti viltį pasveikti

„Šiai akcijai parinktas gaminys – šaldyta tešla taip pat neša žinią: sušildyk mane savo rankų šiluma. Šventinis laikotarpis – magiškas. Tai laikas, kai namai kaip niekad kvepia šiluma, gerumu ir jaukumu. Kad šaltis virstų stebuklu ir šiluma, reikia rankų prisilietimo, o kiekvienas pirkdamas tešlą ir taip prisidėdamas prie šios akcijos kuria didžiausią stebuklą – viltį pasveikti“, – apie gaminio akcijai parinkimą kalbėjo UAB „Mantinga“ Komercijos direktorė Linutė Žemaitienė.

Kaukėno paramos grupės projektų vadovė Kristina Lingytė-Magana atvirauja, kad „Mantingą“ geriausiai pažįsta taip pat per šį produktą: „Labai mėgstu gaminti saldžius ir nesaldžius kepinius, tad su „Mantingos“ šaldytomis tešlomis „draugauju“ jau seniai ir kaskart jomis džiaugiuosi. Jos labai padeda, kai reikia greitai ir kūrybiškai išsisukti laukiant svečių. Kai sugalvojome, kad norime daryti tokią akciją, „Mantingos“ vardas iškart šmėstelėjo mintyse.“

Ievos Stanienės, tinklaraščio www.darkasneli.lt kūrėjos nuotr.

Socialiai atsakingas verslas žvelgia plačiau

„Pradėję domėtis įmonės veikla labai apsidžiaugėme pamatę, kad „Mantinga“ socialiai atsakingas verslas, mielai prisidedantis prie įvairiausių gražių iniciatyvų. Mums labai gera, kad šiai įmonei rūpi skaudžios vietos ir jie nori būti ten, kur labiausiai reikia pagalbos. Kilnūs tikslai ir sutampančios vertybės – gražios partnerystės pradžia vardan sunkiai sergančių vaikų. Tikime, kad kartu galime labai daug“, – mintimis dalinosi ir fondo steigėjas Rimantas Kaukėnas.

Socialaus atsakingumo pavyzdys – „Mantingos labdaros ir paramos fondas“, veiklą vykdantis nuo 2007 metų. „Šis fondas gimė iš verslo. Kitaip tariant, „Mantingos“ fondo nebūtų, jei nebūtų pačios „Mantingos“. Verslas kuria pridėtinę vertę, o fondas – kelias, kuriuo einant, ta pridėtine verte galima pasidalinti“, – įsitikinęs fondo įkūrėjas K. Agentas.

Mantinga archyvo nuotr.

„Šiemet, nors verslas, kaip ir visas pasaulis, buvo pandemijos gniaužtuose, nenutrūkstamai vykdėme fondo veiklą ir padarėme dar daugiau nei planavome. 2020-ieji – tie metai, kai paramos reikėjo kaip niekad. Šie metai įrodymas, kad susitelkimas – stulbinančiai stiprus ginklas prieš bet kokias negandas. O socialiai atsakingas verslas turi žvelgti plačiau ir nors turime savo „Mantingos“ fondą, neliekame abejingi kitų kvietimams prisidėti“, – kalbėjo K. Agentas.

„Didelių širdžių akcijų kvietimui abejingi nelikome ne tik mes, kvietėme ir partnerius. Džiaugiamės, kad UAB „Palink“ parduotuvių tinklas prisijungė prie šios akcijos neatlygintinai parduotuvėse skleisdamas gėrio žinią pirkėjams“, – dėkojo L. Žemaitienė.

Vakarienė, dovanojusi viltį

Mažos, bet kasdienės smulkmenos – štai, kas keičia pasaulį, kvieskite šeimą vakarienės, suteikusios viltį mažųjų širdelėms plakti ilgiau. „Mantinga“ šefas šventiniam stalui siūlo sluoksniuotos tešlos ŠIMTALAPĮ. O ilgamete draugyste su „Mantinga“ šaldytomis tešlomis besidžiaugianti K. Lingytė–Magana dalijasi savo pamėgtu prancūzišku „Quiche“ receptu.

PRANCŪZIŠKAS QUICHE

Reikės:

- Mantinga bemielės sluoksniuotos tešlos
- 200 g šaltai rūkytos šoninės
- 1 poro
- 150 ml grietinėlės
- 150 g 3,5 % riebumo pieno
- 100 g tarkuoto sūrio (maišau poros rūšių, pavyzdžiui, parmezaną ir kitą šveicarišką ar prancūzišką puskietį sūrį)
- 3 didelių kiaušinių
- žiupsnio maltų muskato riešutų
- žiupsnio džiovintų čiobrelių
- 2 pomidorų

Gaminimas:

• Pirmiausia atitirpinkite tešlą. Tada ją iškočiokite ir padenkite kepimo formą, kad atsirastų tarsi indas iš tešlos – padas ir kraštai. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Dugną kiek pabadykite šakute, tada klokite ant jo sluoksnį aliuminio folijos blizgiąja puse į apačią ir užberkite pupelių ar sunkesnių kruopų sluoksnį. Kepkite pagrindą apie 8–10 min.
• Kol kepa pagrindas, paruoškite įdarą. Į įkaitintą keptuvę berkite smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę, tuomet porą ir kepinkite, kol šoninė kiek apkeps (tačiau netaps traški), o poras taps gelsvas ir perregimas. Pagardinkite druska ir pipirais.
• Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, berkite muskato riešuto ir džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų.
• Išimkite iš orkaitės kišo pagrindą, berkite ant jo dugno apkepintą šoninę su poru, supilkite 2/3 plakinio, tuomet per visą plotą užberkite sūrio, išdėliokite apskritimais supjaustytus pomidorus ir supilkite likusį plakinį. Ir užberkite dar trupučiuką sūrio.
• Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite „Quiche“ apie 25 min. – viršus turi tapti auksinis, tačiau centras dar neturi būti visiškai standus, greičiau priminti omletą.
• Leiskite „Quiche“ kelias minutes atvėsti ir pateikite su lengvomis žalumynų salotomis. Aš dažniausiai renkuosi špinatus ir rukolą.
• Tokį „Quiche“ galima ruošti (vietoj šoninės) su rūkyta lašiša, pievagrybiais ar kitu norimu įdaru.

Mantinga archyvo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_85945069