Pirmoji tokia vieta Vilniuje

„Fontanų namai“ – tai gyvenamasis kvartalas, kurio kūrėjai investavo daug lėšų bei energijos ne tik statydami patį projektą, bet ir kurdami jo aplinką. Čia yra tai, ko lietuviškuose butų kiemuose dažnai neišvysi: sporto klubas, bendra 150 kv.m.stogo terasa, stiklinis kupolas jaukiems kino vakarams, šviečiančių fontanų alėja, batutai ir lauko instrumentai vaikams, gyvasis kampelis su ožkytėmis ir net bendra pirtis su sūkurine vonia.

Natūralu, kad iki karantino laikotarpio ir po jo toks pramogų pilnas kiemas suburia visus kaimynus kartu sportuoti, žaisti, bendrauti, gaminti bendras vakarienes ir švęsti šventes. Tokia stipria, draugiška ir atvira bendruomene gali pasigirti retas kvartalas. „Fontanų namų“ gyventoja Goda vadina kaimynus draugais ir net antrąja šeima.

Būti bendruomenės dalimi – nepaprastai svarbu žmogaus psichologinei sveikatai ir laimės jausmui. Daugybė mokslinių tyrimų pabrėžia bendruomeniškumo naudą. Tuo metu vienatvės žala net prilyginama rūkymo keliamai žalai sveikatai. „Fontanų namuose“ siekiama atgaivinti anksčiau lietuvių puoselėtą bendruomeniškumą, kurį, laikui bėgant miestuose, visai pasimiršo. Dažnai gyvename tarp žmonių, kurių net vardo nežinome ar praeidami nesisveikiname. „Fontanų namai“ – tai vieta, kur kaimynai ne tik sveikinasi, bet ir kartu sportuoja, žaidžia, pasidalina dienos džiaugsmais bei rūpesčiais. Didžiulėje terasoje ant stogo kartu švenčiamos šventės, o kieme – sportinės kaimynų varžybos. Glaudi bendruomenė leidžia jaustis saugiau, ypač auginant mažus vaikus.

O vaikai, gyvendami geranoriškų žmonių apsuptyje, išmoksta sutarti, dalintis bei būti atsakingi vieni už kitus ir socialinių tinklų bendravimą dažniau pakeičia gyvu santykiu. Burbiškių bendruomenės pirmininkas Artūro Minderis pripažįsta: „Iš arti pažindamas gyventojus ir jų kasdienybę, matau didelį skirtumą tarp mūsų kvartalų ir kitų šalies kvartalų gyventojų. Tokį didelį bendruomeniškumą ir tarpusavio ryšį stipriai lemia tai, kad kvartalai pastatyti galvojant ne tik apie kvadratinius metrus, o galvojant apie namus, kaip apie visumą: namus, kurių aplinkoje žmonės turi kur išeiti pasivaikščioti, mėgautis mišku, erdviu kiemu, kur gali sportuoti, bendrauti, dalyvauti įvairiose šventėse, matyti žaidžiančius vaikus bei dresuoti savo augintinius. Tokie kvartalai kaip “Fontanų namai” išplečia mūsų supratimą apie tai, kad namai yra kur kas daugiau nei pastatas.“

Aplinka palanki aktyviam gyvenimui

Viena didžiausių problemų gyvenant bute – mažai vietos fiziniam aktyvumui. Jei mažai judame, būname gryname ore, stipriai kenčia gyvenimo kokybė, sveikata ir emocinė savijauta. Tačiau ką daryti, jei nuosavo namo neįperkate ar nenorite užsiimti su juo ant pečių užkrintančiais darbais
bei rūpesčiais? „Fontanų namai“ šį klausimą išsprendė išradingai – sukurdami butų gyventojams aplinką, primenančią išpuoselėtą privatų kiemą, kuriame malonu leisti laiką.
„Fontanų namų“ gyventojas Remigijus sako, jog ši vieta jo šeimai puikiai tiko ir išpildė visus lūkesčius. „Tai yra tarpinis variantas tarp nuosavo namo ir standartinio buto. Esame labai patenkinti“, – džiaugiasi Remigijus.

Pajudėti gryname ore kviečia tinklinio, krepšinio, lauko teniso aikštynai. Draugiški kaimynai visuomet mielai palaiko kompaniją. Vaikus pritraukia išradingos ir linksmos žaidimų aikštelės, gyvasis kampelis su ožkytėmis ir dekoratyviniuose tvenkiniuose nardančios auksinės žuvelės.

Šiltuoju metų laiku kiemas dažnai pakvimpa ant lauko kepsninių čirškančiais skanėstais. Toks gyvenimas tikrai neprimena tipiškos daugiabučio kasdienybės. Tai – nauja gyvenimo kokybė tiems, kurie nori visų nuosavo namo privalumų, tačiau kartu vertina butų bei apartamentų teikiamus patogumus.

Ramybės oazė netoli centro

„Fontanų namai“ įsikūrę Burbiškių draustinio pašonėje, todėl gamtos prieglobstis – ranka pasiekiamas. Čia visuomet gaivus oras, ramybės nedrumsčia triukšmingos gatvės. Ir visa tai nutolę vos 4,5 km nuo miesto centro. Puikus susisiekimas tiek viešuoju transportu, tiek savo automobiliu ar dviračių takais.
Infrastruktūra pasižymi ypatingu saugumu. Visas kvartalas aptvertas, stebimas net 24 vaizdo kameromis. Todėl niekuomet neteks jaudintis dėl vėlai vakare kieme žaidžiančių vaikų ar palikto neprirakinto dviračio.

Saugi, draugiška bei atvira „Fontanų namų“ bendruomenė laukia ir naujų kaimynų. Perkant būstą „Fontanų namuose“ suteikiama galimybė mokėti dalimis, nereikalingas pradinis įnašas.

Užsakymo nr.: PT_85938917

Temos
Dalintis
Nuomonės