Šiuolaikinėje rinkų prekyboje naudojami automatizuoti ir pažangūs techninės analizės įrankiai, pavyzdžiui, sukurti „Trading Central“. Tačiau tam, kad sėkmingai prekiautų, kiekvienas prekiautojas turi susikurti savo prekybos strategiją, įvertindamas ir atsižvelgdamas į savo prekybos tikslus ir rizikos pobūdį.

Norėdami pasiekti savo tikslą ir sukurti prekybos strategiją, turite atsižvelgti į šiuos veiksnius:

Koks yra jūsų investavimo tikslas?

Jūsų investicinis tikslas gali būti pavyzdžiui toks: uždirbti 20 procentų metinę grąžą nuo savo investicijų arba uždirbti 5000 JAV dolerių pelną, o gal uždirbti 100 punktų per mėnesį ir panašiai.

Laikotarpis tikslams pasiekti.

Taip pat svarbu nusistatyti tikslą, kurio sieksite per ilgą laiką – rekomenduojama nustatyti metinį, o ne tik mėnesinį, tikslą.

Rizikos profilis.

Kokią riziką galėtumėte prisiimti? Ar esate labiau linkęs vengti rizikos (konservatyvus profilis), ar kaip tik – tai jus traukia (rizikos profilis)? Bet kuriuo atveju, atsakydami į šį klausimą, turite pradėti nuo prielaidos, kad niekada neturėtumėte rizikuoti daugiau pinigų, nei galite sau leisti prarasti.

Į kokias finansines priemones investuosite?

Akcijų indeksai, valiutų poros ar žaliavos ir daugybė kitų? Aktyvi ar pasyvi investicija? Atsakymas į šį klausimą priklausys nuo to, kiek laiko galite skirti savo prekybos strategijai.

Prekiautojai gali rinktis iš plataus finansinių priemonių asortimento, nes be spekuliacijos tradicinėmis priemonėmis, tokiomis kaip akcijos ar ETF, jie taip pat gali rinktis išvestines finansines priemones, tokias kaip susitarimai dėl kainų skirtumo arba CFD.

Egzistuoja įvairūs skirtingi investavimo ir prekybos stiliai. Tie, kurie domisi aktyvo kainos spekuliacija, gali praktikuoti rinkų prekybą. Vėlgi, yra keletas prekybos stilių, priklausomai nuo sandorių laikotarpio, pavyzdžiui, jeigu rinkoje prekiaujate labai trumpą laiką – kelias minutes ar net sekundes, reiškia, jūs praktikuojate skalpingą – didelės rizikos stilių.

Jeigu prekiaujate ilgesnį laiką tą pačią dieną, tai vadinama dienos prekyba. Kelias dienas laikomos atviros pozicijos jau priklauso, vadinamai, swing prekybai.

Tradiciniams ir nepatyrusiems investuotojams tinkamas pasirinkimas galėtų būti fiksuotų pajamų investavimo strategijos. Fiksuotų pajamų rinka apima obligacijas, iždo vekselius, banko indėlius ir pan. Šie produktai turi iš anksto nustatytą procentinę uždarbio dalį, kuri yra periodiškai pateikiama, ir jie turi nustatytą galiojimo terminą.

Jeigu galvojate apie investavimą į akcijas, viena iš dažniausiai naudojamų strategijų yra investuoti į labai spartaus augimo potencialu pasižyminčias įmones, pavyzdžiui, į technologijų sektoriaus startuolius. Šios įmonės dažnai yra pervertintos, atsižvelgiant į jų balansinę vertę, todėl ši strategija yra priešinga investicijoms į vertę.

Kaip žinia, kai kuriose bendrovėse gali būti mokami dividendai. Tad, kalbant apie dividendų mokėjimą, populiari strategija yra vadinama „Dogs of the Dow“, pagal kurią iš „Dow Jones 30“ indekso akcijų reikia pasirinkti akcijas, kurių metinis dividendų pajamingumas yra didžiausias.

Dividendų pajamingumas reiškia bendrą metinių dividendų sumą, kurią tam tikra įmonė moka savo akcininkams, jis išreiškiamas esamos akcijų kainos procentine dalimi.

Užsakymo nr.: PT_85875013