Pėdų priežiūra svarbi kiekvienam

Su pėdų problemomis susiduria daugelis, tačiau spręsti jas pasiryžta ne kiekvienas. „Išsausėjusi oda, suskilinėję kulnai, nuospaudos – tikriausiai pažįstama daugeliui, tačiau yra daug kitų susirgimų, dėl kurių tenka kreiptis į gydytoją, pavyzdžiui, diabetinė pėda, odos grybelis, egzemos ir kt. Pokyčius pėdų odoje, pirštuose bei kulnuose gali sukelti traumos, infekcijos, odos ligos ir net mūsų pačių svorio pasiskirstymas stovint. Tinkamai rūpindamiesi, galime išvengti daugelio nemalonių būklių ir džiaugtis sveika oda“, – pastebi S. Izmalkova.

Vaistininkė pabrėžia, kad daugiau dėmesio pėdų priežiūrai turėtų skirti žmonės, visą dieną dirbantys stovimą darbą, avintys nepatogią, sunkią, orui nepralaidžią avalynę, sergantys diabetu, egzema ar kitomis ligomis, kurios pažeidžia odos barjerinę apsaugą.

2 svarbiausi pėdų odos priežiūros žingsniai

Specialistės teigimu, norint tinkamai prižiūrėti pėdas, reikia atlikti du pagrindinius žingsnius. Pirmasis jų – atsikratyti negyvos odos. Pasak vaistininkės, tai geriausia padaryti su pėdų dilde ar pemza.

„Pirmiausia, pamirkykite kojas vandenyje arba vonioje 10-15 minučių, kad oda suminkštėtų. Papildomai galite įberti saujelę jūros druskos. Tada pemzos akmeniu švelniai pašalinkite sustorėjusią odą. Galima naudoti drėkinančius pėdų šveitiklius, pagamintus pasitelkiant susmulkintus vaisių kauliukus, cukrų. Išbandyti verta ir specialius cheminius šveitiklius, nes specialios rūgštys padeda pašalinti negyvą odą“, – teigia S. Izmalkova.

Sigita Izmalkova

Kitas žingsnis turėtų būti odos drėkinimas po prausimosi. Kaip ir viso kūno, taip ir pėdų odai svarbu palaikyti tinkamą drėgmės lygį. Vaistininkė pataria po šveitimo tepti kojų kremą ar balzamą, kuriuose yra taukmedžio sviesto, vitamino E, arganų aliejaus, šlapalo: „Balzamas, skirtas kulnų ir pėdų išsausėjusiai, šiurkščiai ir suskeldėjusiai odai, veiksmingai atkuria, ramina ir drėkina pažeistą audinį, pagerina jo elastingumą ir drėkinimą, apsaugo kulnus nuo skilinėjimo, skatina gijimo procesą ir atstato odos struktūrą.“

S. Izmalkova ragina nedelsti ir kreiptis į gydytoją ar vaistininką, jei pėdų kulnai yra labai sausi ir įtrūkę: „Galime pasiūlyti daugybę drėkinančių produktų, kurios galima rinktis ir atstatyti sveikos odos būklę. Aš savo klientams rekomenduoju pėdoms bei suskeldėjusiems kulnams skirtą balzamą „Bio Balance“, kurio sudėtinės dalys drėkina, minkština, regeneruoja, gydo suskeldėjusią ir išsausėjusią odą. Pavyzdžiui, tikrųjų vynmedžių sėklų aliejus – minkština ir kondicionuoja odą, veikia kaip antioksidantas. Azijinės centelės ekstraktas ir kvapiųjų rozmarinų lapų ekstraktas veikia kaip antioksidantai, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, ramina odą. Taukmedžio sviestas – maitina, minkština ir drėkina odą. Tokoferolis (vitaminas E) padeda efektyviai drėkinti odą, palaikyti jos drėgmės balansą.“

Kova su prakaitavimu ir blogu kvapu

Kita itin nemaloni pėdų problema, su kuria susiduria daugelis – prakaitavimas ir blogas kvapas. Tai kelia diskomfortą ir verčia jaustis nepatogiai tiek patį žmogų, tiek šalia esančius. Anot vaistininkės S. Izmalkovos, blogo pėdų kvapo problema dažnai siejama su prakaitavimu ir drėgme, o stipresnis kvapas atsiranda dėl bakterijų, kurias galime rasti odos paviršiuje. Tam tikri maisto produktai ir prieskoniai, kai kurie vaistai ir tam tikros rūšies batai bei kojinės gali prisidėti prie šios problemos paūmėjimo.

Pėdų priežiūros kremas Bio Balance

Šiai problemai spręsti specialistė rekomenduoja rinktis kitą „Bio Balance“ priemonę – pėdų priežiūros kremą, kuris padeda išvengti blogo pėdų kvapo, atpalaiduoja pavargusias ir patinusias pėdas, jos tampa minkštos ir švelnios, drėkina išsausėjusią ir sukietėjusią odą. Sudėtyje esantis tikrųjų levandų ekstraktas – tonizuoja, valo, suteikia švelnų kvapą, o pipirinių mėtų lapų ekstraktas – vėsina bei gaivina, levandos ramina bei atpalaiduoja sudirgusią pėdų odą.

Taip pat kovoti su blogu pėdų kvapu gali padėti kelių kasdienių įpročių pakeitimas. „Sumažinkite drėgmę ir laikykite pėdas vėsioje bei sausoje vietoje. Tai galima padaryti keliais būdais. Vienas iš jų – medvilninės kojinės. Taip pat nešiokite atvirus ar medžiaginius batus, leidžiančius kojoms kvėpuoti, kai dirbate patalpoje. Kai įmanoma, būkite basomis,“ – pataria vaistininkė.

Pėdos

Ji akcentuoja, kad į pėdų priežiūros įtraukę šiuos veiksmus, žmonės išvengs dažniausiai pasitaikančių pėdų problemų, net jei kiekvieną dieną praleis daug laiko stovint ar vaikštant: „Klientams visada sakau, kad jei jie susiduria su rimtesnėmis pėdų problemomis, būtinai kreiptųsi į gydytoją ar vaistininką. Kai problema yra neįsisenėjusi, su ja kovoti kur kas lengviau.“

„Bio Balance“ kosmetikos ieškokite fizinėse „Camelia“ vaistinėse.

Užsakymo nr.: PT_85790779