Įkvepianti „Renophase laboratories“ įkūrėjos istorija

Kaip pasakojo gydytoja dermatovenerologė Aistė Audickaitė, Dr. Michèle Eymard istorija, kuri sukūrė „Renophase laboratories“ produktų liniją, tikrai yra neeilinė. Ji gyveno jaunos žvaigždutės gyvenimą: 24-erių metų buvo aistringa muzikos mylėtoja, modelis, o laisvalaikiu ir farmacijos studentė.

Būtent būdama šio amžiaus, ji tapo rimtos autoavarijos auka. Moteris liko gyva, tačiau jos veidas buvo subjaurotas: nuo žandikaulio iki pat akiduobės pažeista kairė veido pusė.

Rekonstruoti jos veidą buvo galima atliekant daugybę operacijų, tačiau bet kokiu atveju jos būtų palikusios daugybę randų. Pasak medicinos srities specialistų, joks mokslas ir joks metodas negalėjo padėti jų išvengti.

Nuo tos akimirkos ji sukoncentravo į savo gyvenimo moto: „Atkurk savo veidą! Sprendimas tam turi būti.“

Tapus absolvente ir vėliau, atsidavusi mokslinei veiklai, ji suvokė savo mokslinės aistros objektą – ląstelių gyvenimą: jų funkcionavimą ir ryšį. Ji siekė sužinoti, kaip maitinti ir detoksikuoti ląsteles, atkurti jų energiją. Dr. Michèle Eymard žinojo, kad sutelkusi dėmesį į ląstelių disfunkcijos priežastis, ras būdą atkurti sveiką odos pusiausvyrą ir jai tai pavyko. Ji ne tik pati vėl atrodo tarsi avarijos nė nebūtų buvę, tačiau padeda ir kitiems džiaugtis savo odos būkle.

Dermatovenerologė Aistė Audickaitė

Niekuomet ne per anksti pradėti rūpintis oda

Pasak „Renophase laboratories“ lektorės, gydytojos A. Audickaitės, oda vertėtų rūpintis bet kuriame amžiuje: „Lietuvoje, iškilus odos problemoms, žmonės dažniausiai pasitelkia priemones, kurias randa namuose. Bet būtent tokiu būdu tik atsiranda dar daugiau odos probleminių vietų. Dėl to visuomet skatinu – kai tik atsiranda, pavyzdžiui, aknės pėdsakų ar kitų neraminančių odos pakitimų jauname amžiuje, kuo greičiau kreiptis į specialistą. Profesionaliai atliktos procedūros, asmeniškai parinkta kosmetika sutaupys laiko, pinigų, ir kas itin svarbu, kai esi tokio amžiaus – nesugriaus itin trapaus pasitikėjimo savimi.“

Dar vienas netinkamas įprotis, prižiūrint jauną odą – pasitelkiami visi, po ranka pasitaikę, produktai, kurie visiškai netinkami odos būklei tuo metu. Taip pat neretai veidas per dažnai valomas – jei riebalinės liaukos veiklios, toks įprotis tik dar labiau jas suaktyvins.

„O kur dar įvairios manipuliacijos, kaip spuogelių išspaudimas, po kurių geriausiu atveju lieka randai, o blogiausiu net gali sutrikti kraujotaka. Norėdami, kad neliktų randelių ar vėliau netektų imtis lazerinių procedūrų, vertėtų kuo ansktesnėje stadijoje kreiptis į profesionalų kosmetologą, kad aknė būtų išgydyta“, – pabrėžia specialistė.

Odos senėjimas prasideda jau nuo 25 metų

Odos senėjimas prasideda gana anksti – kai baigiasi brendimas, jau prasideda pirmieji senėjimo procesai.

„Pirmuosius akivaizdesnius pokyčius galime pastebėti jau nuo 25 metų. Tačiau taip pat itin nulemia tai, kokioje klimato zonoje žmogus gyvena, kiek praleidžia laiko saulėje. Oro užterštumas, UV nulemia tai, kad atsiranda reaktyvūs odos radikalai, kurie veikia odą ir epidermas suplonėja, sumažėja odos elastingumas. Tad, visų pirma, vertėtų rūpintis apsauga nuo saulės: saulės kremai, kremai su SPF 30, SPF 50“, – atkreipia dėmesį A. Audickaitė.

Specialistė išskiria, kad saulės poveikis labiausiai matomas ne tik ant veido odos, bet pastebimas ir dekoltė, kaklo zonose, ant rankų. „Kaklo oda itin gležna ir plona. Dėl to verta išbandyti kaklo procedūras, kuriose yra pasitelkiamas jaunystės hormonas – kloto baltymo induktorius. Reguliariai naudojant šį induktorių, laiką galima sustabdyti. Tai padeda apsaugoti nuo oksidacinio streso. Juk labai dažnai odos priežiūra užsibaigia ties veidu, o svarbu yra rūpintis ne tik ja.

Kita problema, su kuria susiduria kiekvienas – tai odos gravitacija. To išvengti neįmanoma, nes oda palaipsniui krenta žemyn. Dėl to, anot gydytojos dermatovenerologės, labai svarbu oda rūpintis pastoviai. Esant negiliam randui, procedūros ir priemonės žymiai efektyvesnės nei tuomet, kai raukšlė jau gan gili.

Patarimai, kaip pristabdyti senėjimo procesus

„Kaip jau minėjau, sekite laisvųjų radikalų poveikį. Jie sukelia daugiau nei 8 proc. matomų odos senėjimo požymių. Kai odos gynybinė sistema neveiksmingai apsaugo nuo streso, įsivyrauja oksidaciniai visos grandinės sutrikimai. Pirmiausia, fibroblastų ląstelių vienetų (kolageno, hialurono rūgšties), melanino ir imuniteto lygiu. Matomos pasekmės yra priešlaikinės raukšlės, stangrumo praradimas, rudos dėmės, dehidratacija, padidėjęs jautrumas.

Žinoma, daug įtakos turi genetika, tačiau jei nuolat gyvensite įtampoje, mažai judėsite, nesveikai maitinsitės, vien tai tikrai nepadės. Dėl to labai svarbu pozityviai nusiteikti, papildyti savo mitybą daržovėmis, grūdiniai patiekalais ir pan. Svarbu nepamiršti ir miego reikšmės – kokybiškas miegas su gilaus miego faze yra itin svarbus. Taip pat reikšminga laikytis savo susikurto režimo. Oda yra neatsiejama organizmo dalis, tad ji kaip veidrodis atspindi visus nuklydimus nuo sveikos gyvensenos“, – atskleidžia ekspertė.

Taip pat itin vertėtų išskirti judėjimo svarbą. Sporto užsiėmimai yra dažnai apipinti mitais, bet visgi tai visam kūnui svarbus užsiėmimas. O jeigu nebus aukso viduriuko, organizmas neatlaikys pernelyg intensyvių treniruočių ir išseks, žinoma, tai atsispindės ir odoje.

„Renophase laboratories“ būdai senėjimo požymių stabdymui

„Renophase laboratories“ produktų filosofija koncentruojasi į ląstelės regeneravimosi procesus. Nieko keisto, kad būtent ši kompanija viena pirmųjų Europos rinkoje pradėjo naudoti glikolio rūgštį. Ši medžiaga nušveičia viršutinį negyvų ląstelių sluoksnį.

Kita labai svarbi šios kosmetikos dalis – hialiurono rūgštis, kuri padeda giliau prasiskverbti odą gydančioms priemonėms. Verta paminėti ir patentuotą diazgonino komplektą, kuris padeda atkurti baltymų aktyvumą, ląstelės tampa aktyvesnės, lengviau įsisavinimas hialiuronas, elastinas, kolegenas.

Visas šias medžiagas galima rasti daugelyje įmonės priemonių (kremai, serumai, rūgštiniai šveitikliai), o jų efektyvumą suaktyvina išskirtinė „Renophase“ šviesos terapija. Chrono difuzijos pagalba atpalaiduojamos veikliosios medžiagos ir jos pamažu skverbiasi į odą bei padeda jai regeneruotis.

Žinoma, kadangi visos šios priemonės yra gan aktyvios, jas dar labiau suaktyvina impulsinės šviesos, geriausia šias procedūras atlikti tik su kosmetologo pagalba, o gydymą tęsti namuose po išsamios konsultacijos.

Daugiau informacijos apie Renophase Laboratoires rasite čia.

Facebook: Renophase Lietuva

Instagram: Renophase Lietuva


Užsakymo nr.: PT_85790143