Kad lobiai neprapultų, Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras parengė projektą, kurį taip ir pavadino „Pono lobiai Molėtuose“, o finansavimą projekto įgyvendinimui skyrė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra.

Projekto veiklos jau įgyvendinamos ir dar šįmet turistai bus pakviesti atrasti lobį – pirmiausia virtualiai, žaidžiant kompiuterinį žaidimą, o vėliau ir atvykus į Molėtus. Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daiva Kulienė pristatydama naująjį žaidimą dalinasi ir pirmosiomis lobio paieškos užuominomis: „Tik nepradėkite ieškoti senų žemėlapių, kastuvų ir dar bala žino ko... Lobio paieškos vyks inovatyviai, kaip ir pridera šiems laikams: teks namuose prie kompiuterių paplušėti ir sužaisti ne vieną interaktyvų žaidimą“.

Lietuvos etnokosmologijos muziejaus nuotr.

Nors žaidimų dizainas, užduotys, kurios bus susijusios su populiariausiais lankytinais objektais Molėtų rajone, vis dar kuriamos, turizmo informacijos centro socialiniuose tinkluose – Facebook ir Instagram paskyrose – jau dabar galima išvysti vis daugiau užuominų apie būsimas lobio paieškas. Žaidėjai: ir vaikai, ir suaugę, bus pakviesti pasukti galvas apie šią vasarą modernias ekspozicines erdves atvėrusį Lietuvos etnokosmologijos muziejų, Molėtų observatoriją, Dangaus šviesulių stebyklą. Teks pasidomėti Ežerų žvejybos muziejumi ir Mindūnų apylinkėmis, žaidžiant nukeliauti į Asvejos reginio parko lankytojų centrą bei Dubingių piliavietę.

Molėtų pėščiųjų takai (Molėtų turizmo ir verslo informacijso centro nuotr.)

Nuošalyje neliks ir patys Molėtai. Pasiryžusiems įveikti šią pono pinigų paieškos kelionę teks išstudijuoti nemažą dalį rajono. Žinoma, ne veltui... Už pasiekimus žaidėjams į kišenę byrės legendoje minėti ir virtualiai iš žinomiausių rajono vietų lobynų surinkti pono pinigai, o įveikus visas kliūtis ir atvykus į pačius Molėtus, bus galima gauti ir fizinius Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro prizus.

Skulptūrų parkas (Molėtų turizmo ir verslo informacijso centro nuotr.)

Vieno žaidėjo lauks ir pagrindinis prizas. Koks jis? Neskubama atskleisti, tačiau žaidimo sumanytojai išduoda – didysis prizas turėtų būti reikalingas kiekvienam keliautojui, kad šis nepasiklystų laike. Žinoma, prizai prizais... Tačiau tikimasi, kad kažkas atras ir Molėtų pono lobius.

Naujasis turizmo produktas, kuris bus patalpintas svetainėje www.infomoletai.lt, leis geriau pažinti Molėtų kraštą, jo istoriją, atrasti, o galbūt naujai pamatyti, žymias turistus atvykti kviečiančias vietas. Kaip pastebi žaidimo kūrėjai, dabar, dar daugiau laiko praleidžiant namuose – puikus metas kaupti žinias ir planuoti kitų metų keliones Lietuvoje. Įprastai informaciją apie Molėtus galima rasti interneto platybėse: tinklapiuose, socialiniuose tinkluose, bet dar niekada nebuvo galima interaktyviai žaisti ir pažinti.

Užsakymo nr.: PT_85703455