Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pardavimai tik įrodo, kad pirkėjų kulinarijos favoritai yra mėsainis su vištienos maltinuku, keptas Kijevo kotletas ir tradicinės Cezario salotos su vištiena. Prekybos tinklo kulinarijos skyriuje šie patiekalai išperkami greičiausiai.

„Mūsų prekybos tinkle kulinarijos asortimentą, kuris atnaujinamas tris kartus per metus, sudaro 170 skirtingų gaminių, tačiau šie trys patiekalai jau ilgai laikosi populiariausių trejetuke. Kokybiška ir puikiu skoniu pasižyminti kulinarija yra vienas iš mūsų prioritetų, todėl „Iki“ parduotuvėse siūlomų kulinarijos gaminių kokybė neliko nepastebėta ir tarptautiniu mastu – apdovanota prestižiniu QUDAL. Šis įvertinimas įrodo, kad einame tinkama linkme“, – teigia V. Budrienė.

Mėgstami patiekalai – ką būtina įsidėmėti?

V. Juodkazienė sako, kad daugelis iš mūsų dažnu atveju nuvertina savo sugebėjimus virtuvėje ir neretai nuleidžia rankas net nepabandę. Maisto ekspertės teigimu, naudojantis keliais paprastais patarimais, paruošti kulinarijos eksperto vardo vertą patiekalą tikrai nėra taip sudėtinga.

„Visų pirma, svarbiausia yra naudojami produktai. Rinkitės tik aukščiausios kokybės, šviežius produktus, nes netgi vienas nekokybiškas ingredientas, gali sugadinti viso patiekalo skonį. Antra, paruošti skaniam patiekalui tikrai nebūtina naudoti gausybę skirtingų ingredientų. Priešingai, per didelis jų skaičius gali užgožti gaminamo patiekalo skonį“, – esminiais patarimais dalinasi maisto ekspertė.

Nebijokite eksperimentuoti

Maisto ekspertė pataria nebijoti eksperimentuoti su padažais ir naudojamais produktais. Taip mėsainis, tradicinės Cezario salotos ar Kijevo kotletas įgaus naujų skonių.

„Gaminant mėsainį siūlau vietoje riebesnio majonezinio padažo, išbandyti liesesnį su jogurtu, o mėgstantys aštriau gali priderinti aitriųjų paprika padažą. Taip pat nepagailėkite daržovių – į mėsainio vidų dėkite ne vien salotų lapus, pomidorus, bet ir alyvuoges ar pievagrybius. Tas pats galioja gaminant Kijevo kotletą – nepabijokite įdaro paįvairinti smulkintais žalumynais – petražolėmis, krapais, bazilikais. Sunkesniam maistui daržovės suteikia lengvumo“, – pasakoja ji.

Tuo tarpu daugelio itin mėgstamoms Cezario salotoms V. Juodkazienė siūlo išbandyti kiek neįprastą padažą.

„Karštu vandeniu užpilkite kiaušinius, vėliau juos atvėsinkite. Tuomet kiaušinius kartu su alyvuogių aliejumi, vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis, smulkintu česnaku ir parmezano sūriu sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį galite pagardinti druska ir pipirais. Padažą galite užpilti ant salotų viršaus arba tiesiog sumaišyti, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo pageidaujaute“, – siūlo ji.

Maisto ekspertė sako, kad ruošiant Kijevo kotletą namuose gaminimas neužtruks ilgai, jei iš anksto pasiruošite sviestą ir tinkamai išmušite vištieną.

„Ruošiant šį mėsos patiekalą svarbu tinkamai išmušti vištieną – ji turi būti plona, kad ja būtų galima lengvai susukti į kotletą. Sviestą rekomenduoju pasiruošti iš anksto, kad jis spėtų tinkamai sustingti. Jį sumaišius su prieskoniais, dėkite ant maistinės plėvelės, susukite į storesnę virvelę ir palikite šaldiklyje stingti porą valandų arba per visa naktį. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet tam tiks ir džiovinti“, – gaminimo paslaptimis dalinasi V. Juodkazienė.

Apie prestižinį QUDAL kokybės medalį

Išskirtinės kokybės ženklu QUDAL galima žymėti tik tuos produktus ir paslaugas, kuriomis vartotojai parodė didžiausią pasitikėjimą suteikdami joms aukščiausią įvertinimą QUDAL® – Quality – DEEPMA™ apklausoje.

Apklausa buvo atlikta 2020 metų liepos mėnesį, naudojant CAWI-DEEPMA metodą (CAWI – kompiuterio pagalba atliekama internetinė apklausa, DEEPMA – giluminio žinojimo metodas). Respondentams buvo pateikti atviro tipo klausimai, tad apklausiamieji galėjo pateikti bet kurio prekybos tinklo pavadinimą.

QUDAL apklausos yra atliekamos kas dvejus metus.

Daugiau informacijos apie ICERTIAS bei QUDAL apdovanojimus galima rasti čia: www.qudal.com.

Užsakymo nr.: PT_85649795