Dezinfekuojančius oro valytuvus su UV-C lempomis skuba įsigyti vis daugiau įmonių, ligoninių, kitų medicinos įstaigų, vaikų darželių, mokyklų, savivaldybių, viešbučių, restoranų, kur didesnė žmonių kaita.

Išvalo ir dezinfekuoja daugiau nei 99 proc. oro

Dezinfekuojantis oro valytuvas su UV-C lempa filtruoja, dezinfekuoja su UV-C spinduliais, jonizuoja orą: tokiu būdu pasiekiamas efektas daugiau nei 99 proc. išvalyto ir dezinfekuoto oro patalpose.

„Ši priemonė ypač efektyviai padeda kovoti ne tik su koronaviruso, bet ir kitų virusų ar bakterijų plitimu, gelbsti ir gripo epidemijos metu. Ji yra tiesiog būtina kiekvienoje švietimo įstaigoje, ligoninėje, kiekvienos įmonės, kurių darbuotojai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu, biure“, - teigia UAB „Biomedikos centras“ direktorius Kęstutis Liegus, atstovaujantis Alcochem (Olandija) UV lempų AIR160 gamintoją Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

K. Liegus pataria koronaviruso plitimą valdyti visomis įmanomomis priemonėmis – ne tik dėvint kaukes, kruopščiai plaunant ir dezinfekuojantis, rankas, laikantis atstumo, bet ir pasitelkiant į pagalbą naujausius medicinos išradimus – dezinfekuojantį oro valytuvą su UV-C lempa.

„Tai patikimas ir efektyvus būdas sustiprinti apsaugą nuo virusų, bakterijų ir net pelėsių, žiedadulkių, dulkių erkučių. Ši lempa pagerina oro kokybę ir pašalina iki 99 proc. kenksmingų oro dalelių“, - privalumus vardina K. Liegus.

Apie 80 proc. laiko praleidžiame patalpose

Nustatyta, kad žmogus įvairiose patalpose praleidžia apie 80 proc. savo laiko, todėl labai svarbu, kad patalpų oras būtų ne tik nuolat grynas bei švarus, bet ir saugus.

„Pastaruoju metu, kai visi gyvename Covid – 19 viruso baimėje, labai svarbu saugotis nuo virusų ne tik dezinfekuojamomis priemonėmis ar kaukėmis, bet ir rūpintis oru, kuriuo kvėpuojame būdami patalpose. Be to, efektyviai išvalytas ir saugus oras gali sumažinti arba pašalinti nerimą ir depresiją“, - teigia UAB „Biomedikos centras“ direktorius K. Liegus.

UAB „Biomedikos centras“

Šaltuoju metų laikotarpiu, o ypač šiandieninėje pandemijos situacijoje, patalpų oro kokybė tampa svarbiu žmogaus gyvenimo kokybės bei geros savijautos veiksniu. Švarus patalpų oras gerina darbingumą, koncentraciją, apsaugo nuo įvairių susirgimų.

Kadangi biuruose, švietimo ar medicinos įstaigose daugiau žmonių nei įprastose gyvenamosiose patalpose, oras čia turi keistis daug kartų greičiau. Todėl dezinfekuoti ir nuolat valyti orą yra itin svarbu ir būtina.

Dezinfekcinės UV lempos turėtų būti plačiai naudojamos orui valyti ligoninių, sveikatos priežiūros kabinetų, laboratorijų, odontologijos, grožio salonų, kosmetologijos ir visose uždarose patalpose.

Lempų pirkimą inicijuoja patys mokinių tėvai

Kadangi vaikų darželiai ar mokyklos dažnu atveju neranda operatyvių galimybių ir lėšų įsigyti apsaugos priemonių, iniciatyvos imasi vaikų tėvai.

Siekdami apsaugoti savo vaikus nuo keliskart lengviau nei gripas plintančio koronaviruso, mokinių tėvai patys perka ir dovanoja savo vaiko klasei dezinfekcinę lempą arba inicijuoja jos pirkimą bendrai. Kiekvienai šeimai pakanka prisidėti po 10 eurų, kad vaiko klasėje būtų saugiau ir virusai bei bakterijos nebesidaugintų ir būtų sunaikinti.

„Tik išvėdinti patalpas dažnai neužtenka, ypatingai šiuo laiku, kai vaikus kamuoja ne tik peršalimo ligos, bet ir didėja rizika užsikrėsti pavojingu virusu“, - tikina UAB „Biomedikos centras“ direktorius K. Liegus.

Be to, oro kokybė patalpose taip pat turi įtakos ir akademiniam vaikų pasiekimui. Dėl blogos oro kokybės vaikai blogiau įsimena užduotis, būna išsiblaškę, todėl nukenčia pats mokymosi procesas.

Atliktais tyrimais nustatyta, kad padidėjęs anglies dvideginio kiekis kenkia vaikų sveikatai. Užsibuvus tokiose patalpose vaikams būna sunku susikaupti, pradeda skaudėti ar svaigti galvą, gali prasidėti alergijos, astma, greičiau puola įvairūs virusai.

Verslo įmonės suskubo dezinfekuoti orą biuruose

Užklupus antrajai koronaviruso bangai, vis daugiau tarptautinių kompanijų bei Lietuvos įmonių, kurioms svarbu jų darbuotojų bei klientų sveikata, suskubo ieškoti papildomų būdų užtikrinti biuruose oro dezinfekciją.

„Valyti orą, kuriuo kvėpuojame, šiuo laikotarpiu tampa ne prabanga, o būtinybe. Esant poreikiui, dezinfekuojančius oro valytuvus AIR160 su UV-C lempomis galima ne tik įsigyti, bet ir išsinuomoti renginiams, konferencijoms bei svarbiems susitikimams“, - ragina nelikti abejingiems UAB „Biomedikos centras“ direktorius K. Liegus.

Oro valytuvai AIR160 gali būti naudojami esant žmonėms patalpose 24 val. per parą. Didesnėms nei 100 m3 patalpoms rekomenduojama naudoti kelis prietaisus. Šie prietaisai gali būti kabinami ant sienų, taip pat naudojami su stovu.

K. Liegaus teigimu, oro valytuvai AIR160 yra efektyvūs norint apsisaugoti nuo užkrečiamų ligų. Ore gali būti aptinkamas didėjantis mikroorganizmų skaičius, įskaitant virusus, bakterijas ir pelėsius, kurie teršia orą ir daro jį kenksmingą kvėpuoti.

UAB „Biomedikos centras“

Šių oro valytuvų pagalba sėkmingai sumažinamas ir dūmų bei žiedadulkių kiekis, kas ypač aktualu užterštose gamyklose ar pramonės įmonėse. Dėl savo dezinfekuojančių savybių AIR160 oro valytuvai gali būti efektyviai naudojami ir sporto klubuose, ir kitose uždarose erdvėse.

Dezinfekuojančio oro valytuvo AIR 160 su UV-C lempa privalumai:

• Valo ir dezinfekuoja orą nuo 99% iki 99.99%
• Padeda efektyviai kovoti su koronavirusu ir kitais virusais bei bakterijomis, pelėsiu, grybeliu
• Pašalina ore esančius mikroorganizmus
• Veiksmingai naikina dulkių erkutes, žiedadulkes ir kietąsias daleles
• Apsaugo nuo žalingo cigarečių, dujų poveikio
• Suteikia apsaugą nuo ligų: kokliušo, gripo ir kitų
• Pagerina oro kokybę/suteikia komforto jausmą
• Grynina orą uždarose patalpose
• Daro teigiamą poveikį jūsų sveikatai
• Stiprina kūno atsparumą ligoms
• Kvėpavimo takų alergijos sušvelninamos ar išnyksta
• Nerimas ir depresija gali sumažėti ar pranykti

UAB „Biomedikos centras“ direktorius K. Liegus ragina kovai su koronaviruso plitimu pasitelkti visas įmanomas priemones: „Šiandien nieko nėra svarbiau nei pasirūpinti savo šeimos narių, vaikų ir mokytojų mokyklose, medikų gydymo įstaigose, kolegų darbe ar klientų saugumu. Tai turėtų būti prioritetas numeris vienas“.

Užkirsti kelią koronaviruso plitimui ir artimųjų grėsmei galite pasirūpinę oro valymu ir dezinfekcija namuose, mokyklose, darželiuose, ligoninėse, biuruose ir kitose uždarose patalpose.

Daugiau informacijos rasite šioje nuorodoje.

Užsakymo nr.: PT_85638287