Svarbu išsirinkti tinkamą dydį ir talpą

„Pamatuokite nišą, kurioje ketinate statyti indaplovę, – pataria „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Petras Gendvilis. – Indaplovės būna kelių dydžių, todėl reikia žinoti, kiek vietos šiam įrenginiui galite skirti savo virtuvėje. Jei rinksitės talpiausią standartinę indaplovę, jai reikės 60 centimetrų, o siauroms mūsų „Slimline“ serijos indaplovėms užtenka 45 centimetrų.“

Žinoma, kuo didesnė indaplovė, tuo daugiau indų vienu metu galima išplauti. Indaplovių talpa matuojama indų rinkiniais. Indų rinkinį sudaro ne tik lėkštė, įrankiai ir puodelis, tačiau ir keli dubenėliai, lėkštutės ir net stiklinės – arba, kitaip tariant, tiek indų, kiek prireiktų dviejų patiekalų pietums.

Kokios talpos indaplovės reikia būtent Jums, labai priklauso nuo konkrečių poreikių. Pavyzdžiui, gausesnei šeimai ar mėgstantiems daug gaminti tiks talpesnė 12–15 rinkinių indaplovė, o mažesni modeliai, talpinantys 9–10 indų rinkinius – idealus pasirinkimas poroms ir nedidelių virtuvių savininkams. Tiems, kurie dažniau valgo ne namuose ar itin taupo vietą virtuvėje, verta rinktis kompaktišką 6 indų rinkinių indaplovę. Tik labai svarbu atkreipti dėmesį, jog, norint kokybiško rezultato, geriau jau išplauti mažiau indų didesnėje indaplovėje, nei perkrauti mažą. Naujausios kartos „Electrolux“ indaplovės su „AutoSense“ programa nustato, kiek vandens reikia sunaudoti tam, kad švariai išplautų indus, ir paima jo tik tiek, kiek reikia įdėtam indų kiekiui – jei indaplovė puspilnė, vandens suvartojama mažiau.

Indaploves su slankiojančiais vyriais itin paprasta sumontuoti

„Vienos populiariausių yra įmontuojamos indaplovės. Jos idealiai pritaikomos prie virtuvės dizaino: indaplovė susilieja su kitais baldais ir buitine technika, tad jos galima net nepastebėti“, – sako INHAUS salono dizainerė Guoda Brokartienė. Įmontuojamų „Electrolux“ indaplovių laiko projekcijos funkcija „TimeBeam®“ dailiai ant grindų rodo plovimo ciklo būseną – matosi laikas, likęs iki indų plovimo pabaigos. Tokiu būdu visuomet lengva matyti, kada indai bus švarūs. Montuojamos indaplovės gali būti ir su valdymo skydeliais išorėje, tuomet visi nustatymai matomi pačios indaplovės ekranėlyje.

Visos įmontuojamos „Electrolux“ indaplovės gaminamos su slankiojančiais vyriais „PerfectFit“.

„Tai reiškia, jog, montuojant indaplovę, vyriai prisitaiko taip, kad prietaisas puikiai telpa virtuvėje – nereikia pjauti grindjuostės arba durelių plokštės nuleisti iki pat grindų, o esant poreikiui kai kuriuos modelius galima sumontuoti ir 40 centimetrų aukštyje“, – sako INHAUS salono dizainerė Guoda Brokartienė. Buitinės technikos ekspertai atkreipia dėmesį, kad šios indaplovės montuojamos „vieno įrankio principu“ – tam nebūtinas meistras, galima šį darbą atlikti ir pačiam.

Laisvai pastatomos indaplovės puikiai tiks prie mišraus virtuvės dizaino, kadangi jos nėra integruojamos į virtuvės baldus. Tokiems prietaisams reikia kiek mažesnių investicijų, tačiau jie funkcionalumu šiek tiek nusileidžia integruotiems įrenginiams. Tiesa, šiuo atveju reikėtų lyginti konkrečių modelių galimybes. Patys kompaktiškiausi modeliai – tai indaplovės, statomos ant stalo: jos neišnaudoja grindų ploto, tačiau ir indų galės išplauti gerokai mažiau. Paprastai tokia indaplovė pasirenkama tais atvejais, kai dėl erdvės stokos kitokių galimybių nėra.

Electrolux nuotr.

Naujosios kartos indaplovės veikia itin tyliai

„Electrolux“ indaplovėse esanti „AutoSense“ programa optimizuoja elektros energijos ir vandens sąnaudas pagal indų kiekį ir jų nešvarumo lygį.

„Naujosios kartos indaplovės sukurtos remiantis filosofija, kad viskas būtų kiek galima paprasčiau ir patogiau vartotojui, kad indaplovė galėtų prisitaikyti prie mūsų poreikių, kurie kiekvieną kartą keičiasi, – sako „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Petras Gendvilis. – Žmogus vienu palietimu valdymo juostoje pasirenka, per kiek laiko nori švarių indų, o kartu mato ir kiek ekonomiškas yra jo pasirinkimas. Pavyzdžiui, jei laukiate svečių po valandos – pasirinkite valandos plovimą, jei norite taupyti elektros energiją – ilgiausią plovimą. Jei nežinote, ką pasirinkti – rinkitės automatinę „AutoSense“ programą.“

Su intuityviuoju „QuickSelect“ indaplovių valdymu pasirinkus norimą plovimą laiką, o jeigu reikia – ir papildomą funkciją, savo pasirinkimo ekonomiškumą galima lengvai įvertinti „Ecometer“ skalėje.

Gyvenantiems mažuose namuose, turintiems virtuvę, sujungtą su svetaine ar dažniausiai įjungiantiems indaplovę nakčiai, labai aktualu, kokiu garsu indaplovė veikia. Ieškantiems itin tyliai veikiančio modelio, patariama rinktis tokias indaploves, kurių keliamas garsas neviršija 48 dB arba kurios turi papildomą „ExtraSilent“ funkciją. Tyliausiai veikiančios indaplovės keliamas garsas yra 39 dB. Palyginimui – 30 dB garsas prilygsta šnabždesiui bibliotekoje, o 70 dB garsu veikia triukšmingesnis dulkių siurblys.

Funkcionalumas – įkvepiantys patogumai

Atkreipkite dėmesį, kad naujosios kartos indaplovės su intuityviuoju valdymu „QuickSelect“ taip pat turi ir papildomų funkcijų, kurios ne tik užtikrina kokybišką darbą, bet ir yra labai patogios vartotojui. Pavyzdžiui, jei plaunate trapias taures ar stiklinius indus, tereikia pasirinkti norimą plovimo laiką ir papildomą plovimo funkciją „GlassCare“. Klientas pagal savo indvidualų poreikį gali pasirinkti ypač tylų „ExtraSilent“ režimą arba „ExtraHygiene“ funkciją, kuri rekomenduojama pjaustymo lentelėms ar kūdikių indams bei buteliukams. Naudojant šią funkciją, paskutinio skalavimo metu indai 10 minučių skalaujami 70 °C temperatūroje. Toks aukštos temperatūros ir ilgo laiko derinys bakterijoms nepalieka jokių šansų – indai sterilizuojami. Tai tampa ypač aktualu aplinkoje siaučiant virusams.

Kalbant apie papildomas galimybes, vertėtų įsidėmėti dar ir tokias funkcijas, kaip, pavyzdžiui, plovimo pradžios atidėjimas, vidaus apšvietimas ar „AirDry“ technologija, kuomet indai džiovinami natūraliu būdu. Džiovinimo ciklo metu automatiškai prasiveria durelės, cirkuliuoja oro srautas ir indai bei stalo įrankiai visiškai išdžiūsta.

Gamintojai pagalvojo ir apie tai, kad būtų patogu sukrauti ir išimti indus. „Electrolux“ indaplovė su „ComfortLift®“ sistema yra pirmoji pasaulyje, kuri leidžia pasiekti indus labai lengvai – švelniai iškelia apatinį indų krepšį iki idealaus aukščio indams iškrauti ir sukrauti. Kaip tai veikia? Visai paprastai – norint įdėti ar išimti indus, tereikia paimti už priekyje esančios rankenėlės ir kilstelėti indų krepšį į patogų aukštį. Taip šios indaplovės tampa daug patogesnės, nes nebereikia lankstytis dėl kiekvienos lėkštės.

Taurių nebereikės plauti rankomis

Renkantis indaplovę, rekomenduojama atkreipti dėmesį, ar joje galėsite saugiai plauti savo branginamus plono stiklo indus ir taures.

„Mūsų indaplovės yra galingos, bet atsargios – trapiems indams visuomet prie plovimo siūlome pasirinkti „GlassCare“ funkciją ir specialius „SoftGrips“ laikiklius su saugumą užtikrinančiais „SoftSpikes” kilimėliais, kurie tinkamai laiko taures, – pasakoja „Electrolux“ ekspertas Petras Gendvilis. – Viso plovimo metu taurės nepajuda, jos išplaunamos žemesnėje temperatūroje ir atsargiai atvėsinamos. Taip taurės apsaugomos nuo įskilimų ir subraižymų. Labai ypatingoms taurėms, kurias plauti reikia dar su didesne meile, sukūrėme apdovanojimus laimėjusį krepšį „GlassBasket“. Į jį lengvai galima sudėti ir saugiai plauti iki 8 pačių trapiausių įvairaus aukščio taurių.“

Kai kurios indaplovės turi atlenkiamus lėkščių laikiklius ar trečią stalčių, kuriame paprasta sudėti stalo įrankius.

Įvertinę visus minėtus parametrus, nesunkiai nuspręsite, kuri indaplovė turėtų atsidurti jūsų namuose. INHAUS salono dizainerė Guoda Brokartienė primena, jog derėtų nepamiršti atsižvelgti ir į stilių – nors tai tikrai ne pats svarbiausias pasirinkimo kriterijus, tačiau, siekiant sukurti darnią virtuvės aplinką, pravartu įvertinti ir dizainą. „Electrolux“ indaplovėse su intuityviuoju valdymu „QuickSelect“ pritaikyti naujausi technologiniai pasiekimai, jos pagamintos iš itin kokybiškų tvarių medžiagų. Be to, prietaisai kuriami siekiant suteikti skandinaviškam dizainui būdingą savybę – patogumą naudotis.

Electrolux nuotr.

Renkantis naują indaplovę, rekomenduojame apsvarstyti šiuos parametrus:

• Indaplovės tipas – asortimente yra tiek laisvai statomų, tiek montuojamų indaplovių.
• Triukšmo lygis – svarbu, jei virtuvė sujungta su gyvenamąja erdve.
• Ergonomika – ar tenkina valdymo skydelio pozicija ir valdymas, ar lengva atidaryti dureles, ar patogu dėti indus.
• Dydis – asortimente rasite įvairių dydžių, todėl indaplovę pritaikyti galime net ir mažiausioms virtuvėms.
• Talpa – atsižvelgiant į įpročius, įvertinkite reikalingą talpą.

• Programos ir funkcijos – paprastas, greitas ir intuityvus indaplovių valdymas. Su „QuickSelect“ pamirškite painų programų pasirinkimą, plaukite indus, pasirinkdami laiką ir saugodami gamtą.
• Papildomi patogumai – „ComfortLift®“ sistema, vidaus apšvietimas, specialūs laikikliai indams, taurėms ar stalo įrankiams.

Užsakymo nr.: PT_85633781