„Nuo šiol, pagal Vyriausybės nurodymus, miestuose, kuriuose paskelbtas lokalus karantinas, dar labiau ribojame klientų srautą, užtikrindami ne mažesnį nei 10 kvadratinių metrų plotą vienam asmeniui klube. Suprasdami, kad kai kurie žmonės šiuo metu nori privengti fizinio kontakto, bet siekia išlaikyti aktyvų gyvenimo būdą, suteikiame galimybę sportuoti ir nuotoliniu būdu. Juk dabar kaip niekad svarbu stiprinti imunitetą, o tam būtina palaikyti fizinį aktyvumą. Prie nemokamų treniruočių galima prisijungti kasdien mūsų sporto klubų socialinių tinklų paskyrose. Jas tiesioginės transliacijos metu veda treneriai profesionalai“, – pasakoja „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Jis priduria, kad grupinės treniruotės sporto klubuose ir toliau vyksta, užtikrinant visus saugumo reikalavimus bei rekomendacijas. Lankytojai į grupines treniruotes turi registruotis iš anksto. Tiesa, salės erdvios, tad kol kas patenka visi norintieji. Grupinių užsiėmimų salėse sužymėti saugūs tarpusavio atstumai. Klientams internetinėje svetainėje skelbiamas klubų užimtumas, kad kiekvienas galėtų pasirinkti sau tinkamiausią laiką sportuoti.

„Lemon“ sporto klubų lankytojai sportuoti nuotoliniu būdu gali ir prisijungę prie specialiai sukurto ONLINE klubo platformos klientų paskyroje internete – čia lankytojų laukia dar daugiau treniruočių. Planuojama, kad greitu metu tokią galimybę turės ir „Impuls“ sveikatingumo klubų klientai. Dalis treniruočių jau transliuojamos kasdien „Facebook“ paskyrose, prie jų nemokamai gali prisijungti ne tik sporto klubų klientai, bet ir visi norintieji.

Impuls nuotr.

Lankytojai kol kas ramūs

„Impuls“ ir „Lemon“ sporto klubų lankytojų apklausa, kurioje dalyvavo 1729 žmonės, rodo, kad dauguma, kiek daugiau nei 60 proc. apklaustųjų, sportuodami sporto klube, jaučiasi ramiai ar visiškai ramiai. Tuo tarpu labiau ramiai negu neramiai jaučiasi apie 20 proc. lankytojų.

63 proc. apklaustųjų pritaria ar visiškai pritaria, kad sporto klubai imasi tinkamų priemonių higienai ir saugumui užtikrinti. Neutralios pozicijos laikosi apie 20 proc. apklaustųjų.

Sporto klubų lankytojų apklausa vyko internetu praėjusią ir šią savaitę.

„Žinoma, šiandieninė situacija vis dar nestabili ir greitai kintanti. Ją nenutrūkstamai stebime ir atitinkamai operatyviai reaguojame. Džiugu, kad atsakingos valdžios institucijos irgi linkusios bendradarbiauti, kol kas nesiima tokių drastiškų priemonių kaip pavasarį, o kalbasi ir diskutuoja, kaip užtikrinti saugų aktyvų judėjimą. Kartu su kitais rinkos dalyviais derinamas bendradarbiavimo susitarimas su Vilniaus miesto savivaldybe. Susitarimu sporto klubai įsipareigos savo veiklos vykdymo vietoje užtikrinti suderintus saugumo bei higienos reikalavimus. Daugelį jų savo veikloje taikėme iki šiol. Tikimės rimto ir kitų rinkos žaidėjų požiūrio. Žinoma, reikia visų mūsų sutelktumo – kuo labiau saugosime save ir aplinkinius, tuo labiau prisidėsime prie infekcijos plitimo stabdymo“, – komentuoja V. Šiugždinis.

„Impuls“ vadovas pastebi, kad mūsų šalies mastu tyrimų, kiek sporto klubai yra saugūs galimų Covid-19 užsikrėtimų atveju, nėra, bet tarptautiniu mastu tokie tyrimai atlikti. „EuropeActive“, vedančioji ir ne pelno siekianti asociacija Europos sveikatingumo ir fizinio aktyvumo sektoriui, praneša, kad išankstiniai King Juan Carlos universiteto ir AWRC-Sheffield Hallam universiteto surinkti duomenys atskleidžia ypač žemą Covid-19 rizikos lygį laisvalaikio ir sveikatingumo klubuose. Išanalizavus daugiau nei 62 milijonus apsilankymų, vidutinis infekcijos lygis siekia vos 0,78 per 100 000 apsilankymų. Duomenys gauti iš Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos, Belgijos, Nyderlandų, Ispanijos, Portugalijos, Norvegijos, Šveicarijos, Čekijos Respublikos, Lenkijos, Danijos, Liuksemburgo ir Jungtinės Karalystės.

Užtikrinamas saugumas ir higiena

Šiuo metu visuose „Impuls“ ir „Lemon“ sporto klubuose laikomasi nustatytų higienos reikalavimų. Siekiant užtikrinti saugias sąlygas sportuoti bei dirbti, patalpos ir įranga yra reguliariai dezinfekuojami. Papildomai, kas valandą registratūros darbuotojai dezinfekuoja praėjimo kontrolės įrangą bei kitus dažniausiai liečiamus paviršius (durų rankenas ir kt.), o kas 2 valandas – dažniausiai naudojamus treniruoklius.

Impuls nuotr.

Klientams suteiktos priemonės rankų ir įrangos dezinfekavimui. Dalis treniruoklių nenaudojami užtikrinant saugius atstumus. Treniruočių metu negalima dalintis inventoriumi ir nevyksta fizinis kontaktas. Administracijose įrengtos apsauginės sienelės, dėvimos kaukės bei pirštinės.

Sporto klubai garantuoja geresnę oro kokybę treniruočių vietose. Švaraus oro cirkuliacija užtikrinama padidintais vėdinimo pajėgumais, o saugų patekimą į patalpas užtikrina oro dezinfekcija, kuri eliminuoja iki 99,9 proc. virusų ir bakterijų.

Asmeniniai treneriai viso buvimo sporto klube metu turi dėvėti veido kaukes, o grupinių užsiėmimų treneriai būna su kaukėmis iki pat treniruotės vedimo ir po jos. Taip pat treneriai bei registratūros darbuotojai kiekvienos darbo dienos pradžioje matuojasi temperatūrą.

Taip pat vaikams, apsilankantiems sporto klubuose, iškart po karantino buvo pradėta ir iki šiol privalomai matuojama temperatūra, tai rekomenduojama ir suaugusiems.

Šiuo metu jau 6 klubuose įrengtos automatinės temperatūros matavimosi stotelės.

„Prašome klientų, kad jie ne sporto metu būtų su veido kauke. Taip pat tiek prieš, tiek po inventoriaus naudojimo, jį dezinfekuotų, ant kilimėlių bei įrangos tiestų rankšluosčius ir, žinoma, nepamirštų saugaus tarpusavio atstumo. Kuo sąmoningesni visi būsime, tuo labiau užtikrinsime saugią aplinką ir galėsime be jokių apribojimų judėti bei gerinti emocinę ir fizinę savijautą“, – priduria V. Šiugždinis.

Užsakymo nr.: PT_85622833