Verta pasitarti su profesionalais

Drabužius neretai įsigyjame vedini emocijų. Nepaisant to, viršutinis žiemos drabužis yra toks pirkinys, kuris pats savaime prašosi investicijų. Net jei spontaniškai nusiperkame labai gražų drabužį už sąlyginai gerą kainą, neretu atveju tokio sprendimo tenka pasigailėti atėjus pirmiesiems šalčiams. Staiga paaiškėja, kad nei žadėtos šilumos, nei apsaugos nuo kritulių drabužis nesuteikia ir tenka vėl lėkti į parduotuvę arba sukandus dantis ištverti likusią žiemą.

Audimas

Todėl skuboti pirkiniai dažnai nepasiteisina ne tik dėl to, kad neatlieka žadėtų funkcijų, bet ir skaudžiau atsiliepia pinigine prasme. Taip didėja spintoje kabančių striukių skaičius, nors tik viena iš jų išties pateisino lūkesčius. Verčiau yra šiek tiek pasidomėti, apgalvoti pirkinį prieš einant į parduotuvę ir nepagailėti šiek tiek didesnės sumos tam, kad įsigytumėte tikrai kokybišką rūbą.

Nebijokite prašyti pagalbos ir pačioje parduotuvėje. Personalas turi puikiai išmanyti parduodamų gaminių funkcionalumus ir todėl dažniausiai gali pasiūlyti būtent jums labiausiai tinkantį variantą. Pasidalinkite su parduotuvės konsultantu kaip atrodo jūsų kasdienybė. Galbūt daug laiko praleidžiate lauke su augintiniu ir dėl to ieškote ne tik apsaugos nuo šalčio, bet ir norite daugybės kišenių į kurias tilptų telefonas, automobilio raktelis, skanėstai augintiniui bei kamuoliukas ar kitas žaislas? Dažnai tenka su žiemine striuke užsukti į šildomą patalpą, tad ieškote drabužio prisitaikančio prie aplinkos temperatūrų kaitos, kuris neleistų sušalti lauke, bet neverstų prakaituoti užsukus į patalpą? Pavyzdžiui, „Audimo“ parduotuvių konsultantai yra specialiai ruošiami tam, kad padėtų suvokti kokie funkcionalumai geriausiai patenkintų konkretaus žmogaus poreikius, todėl nesidrovėkite juos išsakyti.

Audimas

Pašiltinimas – esminis elementas

Įprasta manyti, kad kuo striukė storesnė – tuo šiltesnė. Vis dėlto šiuolaikinės drabužių gamybos technologijos yra taip ištobulintos, kad nemažai šilumos gali suteikti net plonytės rudeninės striukės. Tačiau žiemai artėjant reikėtų pasižvalgyti į šiltesnius variantus. Taigi, į ką derėtų atkreipti dėmesį?

Vienas esminių dalykų, į kurį reikėtų atsižvelgti renkantis striukę žiemai, yra pašiltinimas. Jis gali būti sintetinis arba natūralus, sudarytas iš plunksnų ir pūkų. Jei nuspręsite, kad norite striukės su pastaruoju užpildu, verta žinoti, kad kuo užpilde daugiau pūkų, tuo rūbas kokybiškesnis. Pūkas suteikia daugiau šilumos ir lengvumo.

Nepaisant to, kad dabartinės pūkinių striukių siuvimo technologijos yra itin ištobulėjusios, tai kad retsykiais išlįs kokia nors plunksnelė, yra normalu. Kartais striukės siuvamos net iš keturių sluoksnių medžiagos, kuri yra labai plona, tačiau sustabdo plunksnų migraciją kiek tai yra įmanoma.

Audimas

Šiuolaikiniai sintetiniai užpildai taip pat yra itin technologiškai pažangūs. Pavyzdžiui, kai kurie „Audimo“ striukių gamyboje naudojami Thermore ir Thinsulate sintetiniai pašiltinimai savo savybėmis yra labai artimi pūkų ir plunksnų užpildui. Taigi, nepaisant įsisenėjusios nuomonės, kad pūkinės striukės yra šiltesnės, turėkime omenyje, kad sintetiniai užpildai beveik niekuo nenusileidžia joms ir gali taip pat puikiai prisitaikyti prie aplinkos temperatūrų kaitos.

Kaip pasirinkti medžiagą

Renkantis striukę labai svarbu išsiaiškinti ne tik medžiagos kilmę, o ir siuvimo technologiją. Jei norite rinktis pūkinę striukę, pravartu parduotuvės konsultanto pasiteirauti iš kelių sluoksnių yra sukonstruota striukės medžiaga. Kartais tam, kad būtų kiek įmanoma efektyviau išvengiama pūkų migracijos į gaminio vidų ar išorę, naudojami net trys ar keturi medžiagos sluoksniai. Žinoma, atvejų, kai plunksnos prasprūsta į vieną ar kitą pusę, vis tiek būna.

Puikus pasirinkimas – drabužiai, kurių pagrindo medžiaga yra suklijuota su membrana. Toks rūbas puikiai apsaugos nuo žvarbių vėjų ir leis jaustis patogiai ir šiltai lyjant lietui, kadangi nepermirks ilgiau, nei paprastos striukės. Jeigu jums itin aktualu, kad striukė apsaugotų nuo kritulių, pasiteiraukite konsultanto ir apie siūles bei užtrauktukus, kadangi drėgmė per juos ima sunktis pirmiausiai. Striukės, kurių siūlės yra klijuotos, leis ilgiau jaustis komfortiškai net leidžiant laisvalaikį lauke esant lietingam orui.

Audimas

Kaip nesugadinti striukės?

Striukės išsirinkimas – pirmas etapas. Tačiau norint, kad drabužis tarnautų kuo ilgiau, ne mažiau svarbi ir jo priežiūra. Daugybė žieminių striukių būna grąžinamos į parduotuves kaip nekokybiškos būtent dėl netinkamos priežiūros, todėl būtinai perskaitykite gaminio priežiūros etiketę. Dažniausiai joje nurodoma, kad gaminį reikia skalbti automatinėse skalbimo mašinose ir po skalbimo išdžiovinti automatinėse džiovyklėse. Kadangi džiovyklę savo namuose tikrai turime ne kiekvienas, galima pasinaudoti didžiuosiuose miestuose esančiomis savitarnos skalbyklose, kuriose rasite ne tik automatinę skalbyklę, bet ir džiovyklę.

Audimas

Jei vis dėl to nusprendėte striukę skalbti namuose, pirmiausia pasirūpinkite, kad ji būtų labai gerai išgręžta. Džiovinkite paguldytą plokščiai ir nuolat papurtykite, kad džiūdamas užpildas nesusimestų į gniutulus. Kartais viskas, ko reikia norint įsigyti kokybišką ir ilgaamžį viršutinį drabužį, tai išsigryninti savo poreikius, šiek tiek pasidomėti prieš lekiant į parduotuvę ir teisingai jį prižiūrėti jau nusipirkus. Išvardintų patarimų tikrai užteks tam, kad galėtumėte teisingai išsirinkti ir ilgai išlaikyti mėgstamiausią žieminę striukę.

Užsakymo nr.: PT_85567215