„Atvėsus orams plaukai patiria daug streso: lauke juos nuo žvarbaus oro slepiame po striukėmis ar paltais – plaukai trinasi į audinį, yra pažeidžiami, greičiau šakojasi. Patalpų viduje plaukams kenkia sausas ir šiltas oras, dažnas džiovinimas karšto oro srove. Be to, šaltuoju metų laiku dėvime kepures ar skrybėles, tad galvos oda nebegali gerai kvėpuoti, plaukai ima greičiau riebaluotis, juos tenka dažniau plauti ir džiovinti“, – pagrindines plaukus alinančias priežastis vardija vaistininkė S. Izmalkova.

Svarbu nepamiršti kondicionieriaus

Kaip tinkamai elgtis, kad net ir ekstremaliomis oro sąlygomis plaukai būtų žvilgantys ir sveiki? „Camelia“ vaistininkės teigimu, reikėtų išmokti kelias svarbiausias taisykles: išsiplovus galvą šampūnu nepamiršti naudoti kondicionieriaus su apsauginiais aliejais, plaukus džiovinti žemesnės temperatūros oro srove, o einant į lauką ilgesnius plaukus susirišti.

„Karšto oro srovė labai sausina plauką, ypač jei nenaudojame papildomų apsauginių šampūnų ar purškiklių, o lauke vėjo sušiauštus plaukus dažnai šukuojame grubiai, paskubomis. Dėl šių priežasčių plaukai yra pažeidžiami, kartais ima lūžinėti per vidurį, jų galiukai išsausėja“, – tvirtina S. Izmalkova.

„Camelia“ vaistininkė pabrėžia, kad nors žvarbstant orams plaukus vertėtų palepinti papildomomis apsauginėmis ir atstatomosiomis kosmetikos priežiūros priemonėmis, tačiau svarbu nepamiršti bent kondicionieriaus.

„Šaltuoju metų laiku naudoti plaukų kondicionierių yra tiesiog privaloma. Šampūnas yra skirtas pašalinti nešvarumams ir nuvalyti plaukui. Tačiau šampūnas atveria plauką, o kondicionierius plauką glotnina, pamaitina ir užveria, kad iš jo nepasišalintų svarbios medžiagos“, – akcentuoja pašnekovė.

Plaukų džiovintuvas, šukos

Natūrali sudėtis – mažiau odos sudirgimų

Vėstant orams kenčia ne tik plaukai, bet ir galvos oda, kuri sudirgsta, sausėja dėl dažnesnio plaukų plovimo ir džiovinimo, neretai pasireiškia tempimo jausmas ar atsiranda bėrimų. Kitiems nutinka priešingai – po kepurėmis kaistanti galvos oda ima greičiau riebaluotis.

„Žiemą svarbu atidžiau rinktis kosmetikos priemones ir atkreipti dėmesį, kad jų sudėtyje nebūtų plaukus ir galvos odą erzinančių sudedamųjų dalių. Plaukų priežiūros priemonėse esančios natūralios medžiagos nepažeidžia natūralaus odos barjero, nedirgina odos. Vienas tokių pavyzdžių – visapusišką plaukų priežiūrą užtikrinanti – natūralios receptūros „Bio Balance“ kosmetikos linija. Jos gamyboje nenaudojami sulfatai, parabenai ar kitos agresyvios medžiagos. Šios priemonių linijos šampūnų ir kondicionieriaus sudėtyje yra natūraliai augaluose randamos medžiagos alantoino, kuri teigiamai veikia odą ir mažina jos sudirgimą“, – pasakoja vaistininkė.

Kokybe už prieinamą kainą pasižyminčios „Bio Balance“ kosmetikos linijoje – šampūnai lūžinėjantiems, besiriebaluojantiems ar dažytiems plaukams, taip pat stiprinantis plaukus šampūnas ir kondicionierius. Plaukų priežiūros priemonių sudėtyje yra tik gryniausios ir ekologiškiausios sudedamosios medžiagos, skatinančios greitesnį plaukų augimą ir ilgaamžiškumą.

Bio Balance

Natūralūs „Bio Balance“ kosmetikos priemonėse esantys augaliniai aliejai ir sultys padeda pagerinti įvairių tipų plaukų būklę: citrusinių vaisių ekstraktas lėtina plaukų riebalavimąsi ir gražina blizgesį, alavijų sultys atkuria odos ir plaukų rūgščių pusiausvyrą, plaukams suteikia blizgesio, granatų sėklų ekstraktas atstato dažytų plaukų drėgmės balansą, suteikia švelnumo ir blizgesio, o ilgaplaukėms itin aktualus levandų ekstraktas skatina plaukų augimą, stiprina juos, drėkina ir neleidžia galvos odai pleiskanoti. Universalus „Bio Balance“ ekologiškas kondicionierius su argano aliejumi ir apsauga nuo UV spindulių atkuria galvos odos ir plauko drėgmę bei apsaugo šiuos nuo šalutinio aplinkos poveikio.

Šūkiu „Atgal į gamtą!“ besivadovaujančios produktų linijos filosofijos autorius – farmacininkas Kenanas Alpay, kuris, pasitelkdamas savo 30 metų patirtį, sukūrė unikalius ir veiksmingus produktus grožio puoselėjimui.

Bendradarbiaujant su Europos ir JAV laboratorijomis kuriami „Bio Balance“ kosmetikos produktai yra praturtinti vitaminų, mineralų, žolelių ekstraktų deriniu. „Camelia“ vaistinėse galima įsigyti ne tik pirkėjų jau itin pamėgtų „Bio Balance“ plaukų priežiūros produktų, bet ir kosmetikos veido odai – skaistinančių, jauninančių, valomųjų ar raminamųjų kremų ir prausiklių. „Bio Balance“ rūpinasi ir kūno priežiūra – jos linijoje galima rasti kremų rankoms, balzamo pėdoms ir kremo nuo strijų.

Užsakymo nr.: PT_85566911