Natūralistiški rudens atributai

Jei esate rankdarbių mėgėjai, turime jums puikių naujienų! Rudens lapų panaudojimas namų dekore yra viena iš pagrindinių šio rudens tendencijų. Nieko keista, juk tai begalinis šaltinis, kuriant skirtingas kompozicijas.

Spalvos gali būti nuo neutralios geltonos iki oranžinės, įvairių rudos ir net raudonos. Lapais galite užpildyti vazą ar sukurti gražią girliandą, ar tiesiog dekoruoti stalą valgomajame, kad šeimos pietūs taptų dar gardesni. Tai paprastas būdas natūraliai ir šiltai prisiliesti prie jūsų namų dekoro.

Dar viena originali idėja – ilgai išliekančios puokštės, kurias taip pat lengvai galite pasidaryti patys. Viskas prasidėjo nuo pampos žolės, o dabar persikėlė ant išdžiovintų gėlių puokščių, kurios tiesiog spinduliuoja autentiškumą. Juk namuose labai svarbu sukurti pusiausvyrą su gamta, kad atrastume balansą su savimi.

Dalijamės 3-imis puokščių kūrimo VIDEO idėjomis, kurios taps namų akcentu joms parinkus išraiškingų formų ir atspalvių vazas kaip, pavyzdžiui, „iittala“ „Aalto“ ar „Kastehelmi“.

Spalvų paletė – karaliauja medaus, cinamono ir alyvuogių atspalviai

Kalbant apie rudens dekorą, galvoti apie šiltų spalvų atspalvius mums savaime suprantama. Nepaisant madingiausių namų dekoravimo spalvų šiuo laikotarpiu, iš tikrųjų tokie atspalviai kaip medaus geltona, cinamono šviesiai ruda ar alyvuogės žalia bet kuriam interjerui suteiks šiltumo. Jei nenorite perdažyti sienų, nesijaudinkite, puikų rezultatą galite pasiekti tiesiog ant stalo pasitelkdami šių atspalvių indus.

Vienas iš tokių sprendimų gali tapti „iittala“ „Teema“ kolekcija. Šios, dar 1952 m. sukurtos, Kaijo Francko kolekcijos pagrindinė dizaino idėja yra gaminius išvystyti iš trijų esminių formų: apskritimo, kvadrato ir stačiakampio. Pasak K. Francko, spalva yra vienintelė reikalinga dekoracija. Bazinės, seniausios ir laikomos pagrindinėmis spalvomis, yra balta ir mėlyna, juoda. Pagrindinės spalvos kolekcijose yra ilgalaikės, tuo tarpu trumpalaikės gali būti keičiamos kas keletą metų, kartais kasmet. Kadangi Iittala filosofija remiasi ilgaamžiškumu, bėgant metams spalvos ne tik mainosi, tačiau ir vėlei grąžinamos į rinką visiškai nepakitusios kas keletą metų.

O 2020 m. rudenį šie universalūs, itin tvirto porceliano indai stebina ir medaus geltonumo atspalviais, kurie praskaidrins ar pagyvins bet kurių namų stalo dekorą.

Autentiškos detalės

Kuriant interjero nuotaiką tam tikru sezonu, daugelis nenorime kardinalių pokyčių. Būtent čia gali pasitarnauti paprastas patarimas – kartais pakanka kelių akcentų, kurie gali prigyti svetainėje ir valgomajame ant stalo. Tokiu būdu savo interjerui suteiksite savitumo.

Atskiro dėmesio yra verta „iittala“ „Raami“ kolekcija, sukurta dizainerio Jasperio Morrisono. Čia atsispindi jo filosofija, kad svarbiausia yra gaminti būtiniausius daiktus, kurie tampa natūralia mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Šiuos esminius dalykus sudaro paprastas, apgalvotas dizainas, suteikiantis mums erdvės kurti atmosferą. Atmosferą, kuri padeda kurti ryšį su tuo, kas iš tiesų svarbu – šeima, draugais, gamta ir, žinoma, savimi.

Šią kolekciją papildė pusryčių, pietų ar vakarienės lėkštės, vandens, sulčių ar vyno taurės. Tai kasdienybei būtini indai, kurie padės sukurti eklektišką stilių. Be to, „Raami“ kolekcija šį rudenį nustebino dar ir skaidraus jūros mėlynumo daugiafunkciniais serviravimo dubenimis iš stiklo. Du skirtingo dydžio stiklo dubenys – mažesnis ir didesnis – padės patiekti ant stalo, tai, ką norėsite. Kolekciją papildė ir dvi skirtingų formų baltos keramikos lėkštelės (mažos) bei grafinas. Komponuodami šiuos indus, galėsite leistis į estetiškus eksperimentus ir kurti žavingas kompozicijas.

Tebūnie šviesa... net ir tamsų rudenį

Natūralu, kad rudenį vis daugiau laiko praleidžiame su arbatos puodeliu rankose, įsisupę į šiltą pledą. Tad vienas iš svarbiausių akcentų tampa šviesos šaltiniai. Sukurkite savo atmosferą šviesos šaltiniais, kurie skleidžia šilumą ir geriausiai atspindi dabartinį metų laiką, bet tuo pačiu apsupkite save šviesa. Jei ieškote kažko, kas galėtų tiek tapti dekoro akcentu, tiek ir užtikrintai atlikti funkciją, tuomet verta giliau pažvelgti į „iittala“ šviestuvo „Putki“ kandidatūrą.

Šis šviestuvas padės priartėti prie natūralumo ir susitapatinti su gamtos ritmu. Švelniai pro dūminį stiklą sklindanti šviesa suteiks namams ramybės pojūtį, o interjerui taip geidžiamą rudenišką nuotaiką. Tamsiai pilka ir šilta vario spalvos, kuriomis padabintas šviestuvas, tik dar labiau prisidės prie harmoningos interjero vizijos įgyvendinimo.

Ir, žinoma, žvakės, žvakės ir dar kartą žvakės! Nuo silpnos ugnelės iki vaiskios liepsnos – pasirinkite pagal savo charakterį, tos dienos nuotaiką ar savijautą, kurią norite pasiekti. Taip, būtent žvakės tai padės pasiekti itin lengvai.

Telieka pasirinkti tą ar tas, kurios padės įgyvendinti jūsų lūkesčius.

Magiškas tekstilės prisilietimas

Norite išbandyti kažką kitokio nei įprasti spaudiniai ir plakatai? Apsvarstykite galimybę nusipirkti rankomis pagamintą tekstilės meno kūrinį, kuris būtų pakabintas pasirinktoje namų zonoje. Norėdami pasiekti tikrai originalų rezultatą, taip pat galite išbandyti paryškintą kilimėlį su grafiniu piešiniu, kuris nebus naudojamas ant grindų, bet bus kabinamas ant sienos.

O, jei visgi tokiems sprendimams nesiryžtate, pabandykite į namus įsileisti magiją, pasitelkiant „iittala“ „Taika“ kolekciją. Ją sukūręs dizaineris Klausas Haapaniemi medvilninę patalynę, vonios rankšluosčius apraizgė mistiniais simboliais. Juk ne veltui žodis „taika“ suomių kalboje reiškia magiją. Šioje kolekcijoje galima atrasti suomių gamtos ir vaizduojamojo meno simboliką, kuri jūsų interjerui suteiks modernaus išskirtinumo.

Ir dar vienas svarbus akcentas

Ar pastebėjote, kad net įgyvendinus visas šias idėjas ir įsileidus rudens tendencijas į namus kažko tarytum trūksta? Atsakymas slypi paprastume. Dar reikėtų bent žiupsnelio gamtos.

Pasirodo, tai įgyvendinti itin lengva. Belieka pasirinkti kurį nors vazoną iš „iittala“ „Nappula“ kolekcijos ir paversti šią idėją realybe:

Atraskite originalius skandinaviško dizaino gaminius „iittala“ salonuose PC „Ozas“, PLC „MEGA“ ir www.Ginalasinterjeras.lt

Užsakymo nr.: PT_85541965