Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė, gavusi šį pasitikėjimą, pasitelks visą Seime dirbsiančią savo frakciją tam, kad užsienyje gyvenantiems lietuviams svarbūs klausimai būtų keliami ir sprendžiami aukščiausiu lygmeniu. Vienas didžiausių prioritetų – sėkmingas referendumas dėl daugybinės pilietybės, leisiantis pasaulio lietuviams išsaugoti savo pilietybę bei ryšį su Lietuva.

„Ateities Lietuva yra pasaulio Lietuva. Atvira ne tik teisiškai suteikiant daugybinę pilietybę, bet ir vertybiškai, kultūriškai. Priimanti skirtingus žmones, juos gerbianti, palaikanti ir jais pasitikinti. Tai – vienas esminių pokyčių, kuriuos įgyvendinti į Seimą ateinu aš ir mano komanda.

Jautėme, kad mūsų visuomenėje jau atėjo laikas drąsai, o rinkėjai savo balsais tai patvirtino. Esu pasiruošusi prisiimti atsakomybę už mūsų ateitį, ją kurti valdančiojoje koalicijoje. Tačiau man labai svarbu, kad mano balsas, tikrų pokyčių balsas joje būtų stiprus ir aiškiai girdimas. Tam man reikia kuo didesnės kartu su manimi dirbsiančios komandos“, - teigia A. Armonaitė.

Siekia Seime kalbėti tūkstančių pasaulio lietuvių balsu

Tačiau dar svarbiau, pasak jos, yra tai, kad gyvenantieji užsienyje savo balsais spalio 25-ąją paremtų pasaulio Lietuvos idėją.

„Siekiu, kad kovodama už globalią Lietuvą Seime galėčiau drąsiai sakyti: aš kalbu ne tik savo, o pasaulio lietuvių balsu ir jūs privalote jų klausytis. Aš nuoširdžiai tikiu, kad Lietuva yra didesnė, saugesnė ir galingesnė, kai išlaiko ryšį su savo tautiečiais, gyvenančiais užsienyje“, - sako A. Armonaitė.

Laisvės partijos ir Lietuvos laukia itin didelis darbas. Iš karto ruoštis naujam ir šįkart sėkmingam referendumui dėl pilietybės. Ateities iššūkiams pritaikyti švietimą Lietuvoje – sukurti jį tokį, kad išvykusioms šeimoms norėtųsi sugrįžti. Užtikrinti prieinamą lituanistinį švietimą užtikrinti. Įgalinti verslą veikti taip, kad jis kurtų vis daugiau, vis geriau apmokamų darbo vietų, o valstybės paslaugos būtų prieinamos iš bet kurio pasaulio kampelio. Galų gale, imti vienodai gerbti ir priimti visus – kokie skirtingi bebūtume.

„Jūsų – pasaulio lietuvių – balsai yra ta jėga, kurios reikia tikriems pokyčiams. Ateikite balsuoti ir suteikite man tą atsakomybę. Tai man asmeniškai yra labai svarbu“, - balsuoti kviečia kandidatė.

Politinė reklama bus apmokėta iš Laisvės partijos PK sąskaitos, užsakė UAB “OMD”

Užsakymo nr.: PT_85540477