Ne vienas žino, kad oda – didžiausias žmogaus kūno organas, sveriantis apie 15 proc. bendros kūno masės ir patikimai mus saugantis nuo išorės pavojų. Tačiau kaip patikimas skydas nuo aplinkos poveikio, deja, žmogaus oda veikia tik nuo 3 metų amžiaus, kai pilnai susiformuoja.

5 kartus plonesnė

Daugelis paklaustas, kokia yra tik gimusio naujagimio odos spalva nedelsdamas atsakys, jog rausva. Ir iš tikro ji paprastai yra rausvesnė nei suaugusio žmogaus. Taip yra todėl, kad žvelgdami į kūdikio odą mes daug geriau matome paviršinį kraujagyslių ir kapiliarų tinklą, kuris persišviečia per epidermio sluoksnį.

Naujagimio oda yra daug plonesnė, net penkis kartus, nei suaugusio žmogaus oda. Taip pat naujagimių kraujagyslės ir kapiliarai sąlyginai yra gerokai didesni nei suaugusiųjų, o tai dar viena rausvos odos priežastis.

Iš tiesų kūdikio oda pati yra tam tikra prasme kūdikis, kuriam iki visiško funkcijų išsivystymo ir visaverčio apsaugos atlikimo reikia bręsti tris metus. O tai reiškia, kad iki kol vaikas užpūs tris žvakutes ant gimtadienio torto, jo apsauga nuo bakterijų, mikrobų, alergenų, UV spindulių ir kitų agresyvių aplinkos reiškinių turime rūpintis mes.

Reikalinga stipresnė apsauga

Prisiminkite – net turėdami subrendusią oda suaugusieji naudoja drėkinamuosius ir apsauginius kremus. Vaikui, kurio oda dar neprisitaikiusi prie šio pasaulio pavojų, šios apsaugos reikia dar daugiau. Nes plonesnė oda daug geriau praleidžia į organizmą kenksmingas medžiagas, o labai arti paviršiuje esančios kraujagyslės jas išnešioja po visą kūną.

Be to ir pati vaiko odos struktūra skiriasi nuo suaugusiojo – jo odos ląstelės ne taip prigludusios viena prie kitos, ji daug lankstesnė, tačiau ir labiau „kiaura“.

Lovela

Specialistai atkreipia dėmesį, jog rūpinantis vaiko sveikata labai svarbūs yra pirmieji metai. Apsaugojus vaikus nuo per didelio kontakto su alergenais, kai kurių alergijų galima išvengti, nes pirmaisiais kūdikio metais organizmas mokosi pažinti „priešus“ ir reaguoti į juos. Ir ši organizmo išmokta reakcija dažnai vėliau pasireiškia kaip alergija. Nors jei kūdikis būtų neturėjęs per daug intensyvios pažinties su alergenu, gal būt ši reakcija būtų saikingesnė ar jos išvis nebūtų.

Kaip sukurti saugią aplinką?

Kalbant apie vaiko odą, labai svarbu ne tik tepti apsauginiais medikų rekomenduojamais kremais, kai jų reikia, bet ir sukurti saugią aplinką.

Lovela

O kūdikių oda visų pirma liečiasi su jų drabužėliais ar vystyklais, tad jie turėtų būti tik nepriekaištingos kokybės, natūralių audinių, bet ir, žinoma, skalbiami tinkamais skalbikliais. Tie, kuriuos dažnai naudoja suaugusieji žmonės, kūdikiams tikrai netinka, nes alergenų ir kitų nepagaidaujamų medžiagų kiekiai yra skaičiuojami suaugusiojo žmogaus odai. O, kaip aptarėme, vaikų iki 3 metų odelė daug jautresnė.

Todėl vaikams labai svarbu parinkti subtilius ploviklius, kurie ant drabužių nepaliks nepageidaujamų medžiagų, dirginančių cheminių elementų ir alergenų.

Kaip tinkamas pasirinkimas gali būti būtent kūdikiams skirtas ploviklis iš „Lovela“ kolekcijos. Šio prekės ženklo plovikliai, audinių minkštikliai ir kitos priemonės yra hipoalergeniniai, jų sudėtis yra skirta itin jautriai odai, nenaudojami optiniai spalvų paryškintojai, enzimai ar kitos nebūtinos medžiagos.

„Lovela“ skalbinių plovimo priemonės tinka ne tik kūdikiams, bet rekomenduojamos ir alergiškiems žmonėms kaip kliniškai išbandyta alergijų nesukelianti priemonė.

Ir, nepamirškite, kad vystyklai bei vaikiški drabužiai yra ne vienintelės skalbiamos medžiagos, su kuriomis liečiasi vaikai – jų patalai ir net jūsų drabužiai, tai medžiagos su kuriomis taip pat dažnai kontaktuoja kūdikiai.

Lovela

Užsakymo nr.: PT_85506553