Netikros naujienos apie karantiną

Tikriausiai daugelis Jūsų skaitėte apie Vyriausybės „sąmokslą“ įvesti karantiną spalio 16 dieną. Ir aš apie tai girdėjau. Ir skaičiau. Atvirai pasakysiu – nežinau, kodėl kažkas imasi skleisti melą ir tam skiria savo laiką.

Noriu visiems aiškiai pasakyti, jog tai yra netiesa ir visiškas pramanas. Jokių terminų Vyriausybė nėra numačiusi. Apskritai, tokio dalyko kaip karantinas paskelbimas galimas ne pagal kažkieno norus ar įgeidžius, tai susieta su labai aiškiais rodikliais. Šiandien kalbėti apie neva planuojamą karantiną šalyje nėra jokio pagrindo. Žinoma, egzistuoja galimybė įvesti lokalius karantinus židiniuose, jei virusas ten labai išplistų.

Noriu užtikrinti, kad jei valstybei, saugant jos žmonių sveikatą ir gyvybes, tokių sprendimų reikės, Vyriausybė juos ir priims. Nežiūrėsime į jokias kitas aplinkybes, politines batalijas, rinkimus. Žmonių sveikata ir gyvybė yra aukščiau visko. Jei jas saugant reikės aukoti reitingus ir galimybę geriau pasirodyti rinkimuose – nedvejodami tą ir padarysime.

Žinoma, galiu kalbėti tik apie savo komandą: opozicijos atstovai ir pavasarį ragino skelbti nepaprastąją padėtį, palyginus su kuria karantinas buvo itin švelni priemonė...

Debatai primena primityvų žmonių apgaudinėjimą

Visų pirma, Seimo rinkimai nėra vieno asmens rinkimai – tai komandos pasirinkimas. Per ketverius metus teko dirbti su stipriais ir profesionaliais žmonėmis, kurie atsiskleidė kaip savo sričių lyderiai. Šiandieninė rinkimų kampanija yra puiki proga pristatyti komandinį matymą, bendrai atliktus ir planuojamus darbus – dėl to ir nesistengiau būti tuo vieninteliu „reklaminiu“ veidu.

Kalbant apie įsitraukimą į kampaniją, nereikėtų pamiršti, kad ir opozicijoje yra lyderių, kurie šiemet jokiuose debatuose dar nedalyvavo. Žinoma, turime ir pavyzdžių, kuomet debatuoja rinkimuose nedalyvaujantys, pvz. Viktoras Uspaskich... Man tai primena primityvų žmonių apgaudinėjimą ir tiek.

Be to, darbas Ministro pirmininko pareigose šiuo nelengvu laikotarpiu reikalauja susitelkimo į konkrečias užduotis, kurios negali laukti, kol pasibaigs rinkimai. Čia ir koncentruojuosi. Suprantu, kad tuo bando naudotis kitų partijų veidai, bet visuomenės saugumas, o ne populiarumo taškai šiandien yra svarbiausia.

Seime prie valstiečių – vien konfliktai ir jokių nuveiktų darbų. Ar tikrai?

Girdžiu ir matau begalę keistų pažadų, magiškų skaičių ir rinkėjų akių dūmimo. Konservatoriai klipuose pasakoja apie savo konstruktyvumą ir atsakingumą – savybes, kurių kažkodėl neteko pažinti per tuos ketverius metus...

Deja, valstybės valdymas – tai ne pasaka, kur viskas gali staiga susitvarkyti taip, kaip visiems norisi. Tai sunkus, ilgas ir nuoseklus darbas. Šiandien džiaugiuosi, kad mums pavyko nuveikti nemažai svarbių ir prasmingų darbų Lietuvos žmonių labui.

Saulius Skvernelis

Didysis prioritetas buvo skurdo ir atskirties mažinimas, kurį pajaustų Lietuvos žmonės. Kai kuriems tai atrodė neįmanoma, bet jau šiandien galime matyti rezultatus. Be to, tikrai išskirčiau gyvybių, sveikatos bei darbo vietų gelbėjimą, rūpestį nepasiturinčiais COVID-19 pandemijos metu. Taip pat - dėmesį mūsų senjorams, realią pagalbą šeimoms ir vaikams. Kūrėme darbo vietas ne tik didmiesčiuose, bet ir regionuose, nuosekliai didinome pajamas visiems Lietuvos žmonėms, ypač sveikatos ir švietimo sričių atstovams.

Tai tik nedidelė dalis tų darbų. Paklauskite kiekvienas savęs nuoširdžiai: ar mano, mano šeimos ir Lietuvos gyvenimas pagerėjo per ketverius metus? Jei taip – tai yra geriausias mūsų Vyriausybės įvertinimas. Žiūrint į visa tai, pasimiršta ir visos dirbtinės kliūtys, ir intrigos, su kuriomis teko susidurti darbuojantis tuos ketverius metus.

Emocijų užvaldytas pasakiau ir grubesnių žodžių

Kad esu užsispyręs ir nepripažįstantis klaidų, mėgsta kartoti mūsų oponentai. Nors nesyk esu sakęs – neklystančią turėjome tik vieną... Reikia pripažinti, kad spręsdami įsisenėjusias šalies problemas, kurių iki mūsų niekas kitas nesugebėjo pajudinti dešimtmečiais, neišvengėme klaidų. Tačiau jas taisėme ir siekėme geriausių sprendimų, ieškojome ir kompromisų.

Pripažįstu, emocijų užvaldytas pasakiau ir grubesnių žodžių. Tikrai pats asmeniškai keletą kartų nesusivaldžiau. Klysti yra žmogiška, atsiprašau už tai ir manau, kad visada galima mokytis iš klaidų ir klausytis gerų patarimų. Būtent klausytis ir išgirsti patarimus, o ne patyčias.

Valstiečių programa ir per mažai pažadų

Žinote, galima pasitikėti įvairiais konsultantais ir visus miestus bei miestelius nukabinėti plakatais su dosniais pažadais – be jokių konkrečių jų įgyvendinimo planų, vien svaičiojimai. Tą aktyviai daro ne tik konservatoriai, kurie žodžiais bando uždangstyti savo aštuonerių metų destruktyvią veiklą, bet ir Gintauto Palucko socialdemokratai. Taip pat ir rinkimuose nedalyvaujančio, bet reklamos veidu dirbančio V. Uspaskich Darbo partija. Taigi tos politinės jėgos, kurios ne taip seniai turėjo visus įrankius ne tuščiai žadėti, bet parodyti tą dėmesį ir rūpestį Lietuvos žmonėmis.

Savo ruožtu per praėjusius ketverius metus darėme viską, kad Lietuvos žmonės pajaustų valstybės požiūrio pokytį, asmeniškai pajustų gerovės kilimą ir gerėjantį gyvenimą. Mūsų siekis ir tikslas – tuos darbus tęsti toliau. Juos esame suplanavę ir patvirtinę strategijose, galbūt dėl to šįkart ir nebuvo „paklodžių“ prirašytų programinių tekstų ar pažadų sąrašų. Tikrai nematau tame problemos – mūsų darbai yra matomi aiškiai, o jų tęstinumas nubrėžia aiškią kryptį.

Ateities planų ir darbų turime daug. Norime įvesti 13-ąją pensiją ir tam ieškome konkrečių finansinių resursų, sieksime indeksuoti vaiko pinigus, toliau mažinti socialinę atskirtį ypatingą dėmesį skiriant regionams, kuriant juose naujas, gerai apmokamas darbo vietas – beje, per kadenciją nemažai tokių ir sukūrėme, užsienio ir lietuviško kapitalo investicijų pagalba. Dar paminėčiau valstybinio banko ir valstybinių vaistinių steigimą, ko tikrai reikia Lietuvos žmonėms ir ką dauguma jų vertina palankiai.

Šį sekmadienį žmonės ir tik jie nuspręs, kokiu keliu toliau žengs Lietuva, kur eisime ir kaip gyvensime mes visi, kokioje valstybėje augs mūsų vaikai. Svarbiausia, kad žmonės ateitų balsuoti. Ateikite, nelikite abejingi savo Tėvynei ir jos ateičiai.

Kiekvieno balsas yra svarbus ir jis bus išgirstas.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos

Užsakymo nr.: PT_85426219