A. Radvila atskleidžia, kad tiek versle tiek politikoje vadovaujasi viena taisykle – tik darbštumu galima pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Versle išmoktos pamokos padės Seime

„Verslas nėra lengvas ir malonus užsiėmimas kaip gali pasirodyti, mano verslo pradžia buvo statybų aikštelėje su broliais, savomis rankomis statant pirmąją parduotuvę, paskui pakaitomis su žmona stovint už prekystalio, kol atsirado papildomų lėšų samdomiems darbuotojams. Versle išmokau būti ryžtingu, nes niekas kitas nepriims svarbių įmonei sprendimų sunkiais momentais, taip pat labai svarbu pagarba žmonėms, kurie tave supa. Tokiomis pačiomis vertybėmis vadovaujuosi ir politikoje. Tik dirbdamas įgijau rajono gyventojų pasitikėjimą, nes aktyviai su jais bendrauju, visada stengiuosi įsiklausyti į jų problemas, ieškoti būdų, kaip tas problemas spręsti. Ryžtas ir pagarba politikoje taip pat yra labai svarbu, siekiant būti išgirstam ir suprastam“, – sako A. Radvila.

Būdamas Kaišiadorių rajono savivaldybės Tarybos nariu, A. Radvila ne tik priima svarbius šiam kraštui sprendimus, bet ir yra aktyvus bendruomenės narys – dažnai prisideda prie socialinių, sporto, šviečiamųjų renginių, vykstančių rajone, įgyvendinimo.

„Esu išrinktas Kaišiadorių smulkaus ir vidutinio verslo asociacijos prezidentu. Su šia bendruomene ne vienerius metus organizuojame renginius, į kuriuos suvažiuoja žmonės ir iš didžiųjų Lietuvos miestų. Ne kartą sulaukus individualių žmonių pagalbos prašymų, esu padėjęs juos spręsti tiek asmeniškai, tiek kaip verslo atstovas. Taip pat esu išrinktas Afganistano karo dalyvių asociacijos Kaišiadorių skyriaus vadovu. Su įvairių miestų asociacijos nariais ne kartą rengėme miškų atsodinimo iniciatyvas Afganistano kare žuvusiems vyrams atminti, kurių metu ne vienas hektaras prikeltas naujam gyvenimui“, – pasakoja kandidatas į Seimą.

Žvelgdamas iš savo darbo patirties, A. Radvila sako, kad nemaža problema yra didelis PVM mokestis tiek maisto prekėms, tiek kitoms prekėms/paslaugoms, kas neretai labai kelia kainas.

„Dažnai žmonės yra įsitikinę, kad verslininkai užkelia tam tikrų produktų kainas, tačiau didelę tos prekės, pavyzdžiui, maisto produkto, kainos dalį sudaro valstybėje galiojantis 21 proc. pridėtinės vertės mokestis, todėl sieksime, kad PVM maisto produktams būtų mažinamas iki 9 proc., taip maisto produktų kainos taptų mažesnės. Ne paslaptis, kad kainos auga greičiau nei pajamos, todėl Lietuvos socialdemokratų partija sieks, kad minimalus atlyginimas siektų 60 proc. vidutinio darbo užmokesčio bei siūlys mažinti mokesčius mažiau uždirbantiems, kurti daugiau ir geriau apmokamų darbo vietų.“

Skauduliai regionuose

Pokyčiai, pasak A. Radvilos, neabejotinai reikalingi ir kalbant apie regioninę politiką. Dabar LSDP nario teigimu, nacionalinis ir regioninis strateginis planavimas nėra pakankamai orientuotas į ekonomikos plėtrą, dalinai ribojant potencialų ES fondų programų poveikį ekonominės aplinkos gerinimui šalyje.

„Didėjančią atskirtį regionuose ir tarp regionų, manau, kad lėmė tai, jog didžioji dalis regioninės plėtros funkcijų centralizavimo galimai turėjo neigiamos įtakos regionų ekonominei ir socialinei raidai. Regionuose nepakankamai skiriama dėmesio darbo vietoms išsaugoti ir kurti, verslo sąlygoms gerinti bei verslo plėtrai skatinti. Norėtųsi, kad būtų skatinamas įmonių kūrimasis, kuriose galėtų dirbti kvalifikuotą darbą dirbantys žmonės.

Tenka pastebėti, kad nors, pavyzdžiui, Kaišiadorys įsikūrę labai patogioje geografinėje vietoje, tačiau žmonės dėl ribotų darbo pasiūlymų pasirenka kitus miestus gyvenimui, arba gyvena mūsų rajone, tačiau važiuoja į darbus, esančius Kaune ar Vilniuje. Taip pat, mano nuomone, finansuojami sąlyginai nekokybiški projektai, lėšos panaudojamos nerezultatyviai ir tai, žinoma, trukdo pasiekti aukštus regioninės politikos tikslus“, – teigia pašnekovas.

Svarbus – kiekvienas žmogus

Socialinė politika – dar viena sritis, kurioje A. Radvila su partija ruošiasi imtis rimtų permainų.

„Kartu su bičiuliais sieksime sukurti tokią pajamų apsaugą, kad kiekvienas žmogus – nepaisant socialinių rizikų, kurios gali pasitaikyti jo gyvenime – nebūtų paliktas nuošalyje ir toliau dalyvautų, kuriant visuomenės gerovę. Liga, nedarbas, senatvė ir kitos socialinės rizikos, tokios kaip vieniša motinystė/tėvystė ar šeimos narių slauga, kai žmogus tam tikru metu negali pakankamai užsidirbti, ištinka kiekvieną. Sieksime deramai kompensuoti prarastas pajamas dėl šių rizikų. Žinoma, kalbant ne tik apie šeimos politiką, bet apie socialinę politiką plačiąją prasme – esame to požiūrio, kad visi, kas gali, – turi dirbti. Turi būti skatinamas asmenų užimtumas, bedarbių ir ilgamečių bedarbių grąžinimas į darbo rinką“, – teigia politikas.

Algimantas Radvila

Kalbėdamas apie šiandienines pensijas, A. Radvila teigia, kad nebeužtenka vienkartinių priedų, kurie yra tik trumpalaikė nauda ir realios problemos nesprendžia. Pasak jo, turime galvoti, kaip pagerinti senjorų ir neįgaliųjų, dirbančiųjų padėtį.

„Žmogus neturi galvoti, kaip jam išgyventi, jis turi oriai gyventi savo valstybėje. Apmaudu, bet pensijos Lietuvoje mažiausios Europoje. Vyresnių nei 65 metų žmonių, kurie patiria skurdo ir socialinės atskirties riziką, yra net 42 proc. Vertinant valstybių ekonominę galią, pensijoms Lietuvoje skiriama mažiausiai lėšų Europos Sąjungoje.

Siūlome įteisinti vienišo asmens priedą prie pensijos. Tokį, kuris nežemintų vienišų žmonių. Taip pat įteisinti universalias nacionalines senatvės pensijas, tokias, kurios būtų kasmet indeksuojamos ir užtikrintų bent minimalų pragyvenimo lygį“, – sako Kaišiadorių rajono savivaldybės Tarybos narys.

Kaip kovosime su pandemijos padariniais?

Vertindamas Lietuvos pastangas susitvarkyti su pandemija, A. Radvila neieško kaltų, o teigia, kad dabar turime galvoti apie tai, kaip sugrąžinti šalies ekonomiką į prieškrizinį lygį.

„Karantinas nebuvo lengvas išmėginimas visiems: tiek medikams, tiek pedagogams, tiek senjorams, tiek neįgaliesiems, tiek darbuotojams ir įmonių vadovams, visi susidūrė su dideliais išbandymais, kurių pasekmės jausis dar kurį laiką. Dabar prieš akis laukia dar viena viruso banga ir tik po jos bus galima spręsti, ką padarėme gerai, o ką ne. Labai sunku vertinti ar sakyti, kaip turėjo būti, kai su tuo susiduriama pirmą kartą. Nesu linkęs ieškoti kaltų ar badyti pirštais į padarytas klaidas, žinoma, kad tų klaidų neišvengta, tačiau manau šiuo metu bendromis jėgomis reikia žiūrėti į priekį ir stengtis įveikti šį virusą.

Koronaviruso protrūkis, pasak LSDP kandidato į Seimą, buvo ne tik didelis iššūkis Europos ir pasaulio ekonomikai, bet ir atskleidė spragas mūsų sveikatos apsaugos sistemoje.

Turime stiprinti sveikatos apsaugos sistemą: užtikrinant jos adekvatų finansavimą, sprendžiant jos darbuotojų ir medicinos priemonių trūkumą. Taip pat tobulinti sveikatos apsaugos paslaugų prieinamumą ir kokybę kiekvienam Lietuvos gyventojui. Siūlau mažinti neigiamą krizės poveikį užimtumui, didinant aktyvios darbo rinkos politikos finansavimą ir taip užtikrinti socialinės apsaugos sistemos adekvatumą bei gerinti mokesčių, išmokų sistemą, siekiant apsaugoti žmones nuo skurdo“, – teigia A. Radvila.

Spalio 11 d. vyksiančiuose Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose A. Radvila kviečia visus Lietuvos piliečius aktyviai dalyvauti ir išreikšti savo valią balsuojant už Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašą Nr. 17, A. Radvilos numeris 41.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos socialdemokratų partijos PK sąskaitos

Užsakymo nr.: PT_85354535