Pirmoje vietoje pagal sutartis pasirašiusiųjų skaičių yra Vilniaus universitetas – čia studijuos 4199 pirmakursiai, tai yra 21,43 proc. daugiau nei pernai. Antroje – VDU, sulaukęs 30 proc. daugiau pirmakursių nei praėjusiais metais: 2019 m. po pirmojo bendrojo priėmimo etapo sutartis su universitetu pasirašė 1008 stojantieji. Trečioje – Vilniaus Gedimino technikos universitetas su 1256 sutartis pasirašiusiaisiais (13,8 proc. mažiau nei 2019 m.). Ketvirtoje vietoje lieka Kauno technologijos universitetas, kuris sulauks 1211 pirmakursių – 4,5 proc. mažiau nei pernai. Penktoje – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, 4,16 proc. padidinęs pirmakursių skaičių iki 852.

„Šiandien VDU yra tapęs plačiausios aprėpties universitetu Lietuvoje, kuris siūlo studijas net 13 krypčių. Iš kitų Lietuvos universitetų išsiskiriame ir studentams suteikiama laisve rinktis, patiems projektuoti savo studijas: čia jiems siūlomas plačiausias spektras gretutinių studijų programų, kurios yra nemokamos, 30 užsienio kalbų, pirmaisiais studijų metais šalia specialybinių dalykų jie renkasi bendrauniversitetinius – nuo filosofijos, architektūros iki neuromokslų ar taikomosios matematikos. Svarbu paminėti, kad 70 proc. visų universiteto studijų programų yra akredituotos maksimaliam 6 metų laikotarpiui, ir tai yra aukščiausias rodiklis tarp visų šalies universitetų. Tikiu, stojantieji studijas renkasi atsakingai ir domisi universitetų vertinimais bei teikiamomis galimybėmis. Manau, kad tai yra viena iš priežasčių, kodėl VDU stojančiųjų skaičiai, nepaisant demografinių iššūkių, auga jau keletą metų iš eilės“, – teigia VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Populiariausios universiteto studijų programos: Mokomojo dalyko pedagogika, psichologija, viešoji komunikacija, kūrybinės industrijos, teisė, Rytų Azijos šalių kultūros ir kalbos, multimedijos ir interneto technologijos, biologija ir genetika, agronomija, anglų filologija bei kt. VDU Psichologijos studijų programa yra tarp 10 populiariausių Lietuvoje – pasirašytos 104 sutartys dėl valstybės finansuojamų vietų. Apie 75 proc. stojančiųjų Vytauto Didžiojo universitetą pasirinko pirmu prioritetu.

Daugiau nei dvigubai didesnio motyvuotų stojančiųjų skaičiaus sulaukė ugdymo krypties ir VDU Žemės ūkio akademijos studijų programos. VDU Mokomojo dalyko pedagogika yra populiariausia tarp ugdymo mokslų studijų programų šalies universitetuose.

Užsakymo nr.: PT_85106693