Ši inovacija – tai greita ir patogi priemonė, kuri, pagal žmogaus jaučiamus simptomus, gali padėti identifikuoti galimą ligą. Išsiaiškinus simptomus ir jų priežastis, 3D žmogaus funkcionalumas parenka „Antėja laboratorija“ gydytojų sudarytas programas, kurias atlikus yra nustatoma negalavimo priežastis.

3D žmogaus kūno modeliu naudotis labai paprasta. Jį galima sukioti 360 laipsnių kampu bei, paspaudus ant tam tikro organo, skaityti informaciją apie jo funkcijas, dažniausiai pasitaikančias ligas ir jų sukeltus simptomus. Algoritmų pagalba programa automatiškai atrenka tinkamiausias tyrimų programas.

Analizuojant vartotojų patirtis, naudojant šią technologiją, tyrimų pasirinkimo įrankis yra nuolat tobulinamas siekiant, jog jis taptų dar paprastesnis ir patogesnis naudotis. Šiuo metu modelis gali identifikuoti 19 žmogaus organų, kuriems yra atliekamos profilaktinės ir diagnostinės tyrimų programos. Ateityje ,,Antėja laboratorija‘‘ planuojama, kad 3D modelio dėka bus galima pasiekti visus įmanomus tyrimus.

Negano to, „Antėja laboratorija“ stiprina ir savo gydytojų komandą: nuo šeimos gydytojų, su kuriais galima pasikonsultuoti prieš tyrimus, sudaryti tyrimų planą, po tyrimų nemokamai aptarti gautus rezultatus, o prisirašius prie „Antėja klinikos“ gauti visas nemokamas pagal TLK priklausančias paslaugas, iki gydytojų-specialistų, kurie padeda gydančiam šeimos gydytojui patikslinti diagnozę ir parinkti tinkamiausią tolimesnį gydymą.

Visokeriopa nauda

„Antėja laboratorija“ Direktorė medicinai Dangira Babenskienė įsitikinusi, jog kiekvienas esame atsakingas už savo sveikatą, todėl stebėti savo organizmą ir jo pokyčius yra būtina, o naujasis tyrimų pasirinkimo įrankis padeda tai padaryti kur kas lengviau.

„Kartais pacientai, pasakodami savo problemas gydytojui, gali jį suklaidinti, todėl mūsų specialistų sukurtas 3D modelis leidžia žmogui aiškiau nupasakoti savo būklę, o medikui – lengviau suprasti paciento problemą“, – teigia gydytoja.

Tačiau, pasak jos, nereikėtų pamiršti, kad šis 3D žmogaus kūno modelis yra tik pagalbinis įrankis, todėl norint tiksliai išsiaiškinti, kokie negalavimui jus kamuoja, būtina kreiptis į specialistus.

„Skatiname visus savo pacientus atlikti profilaktinių tyrimų programas, kurios gali padėti laiku pastebėti, kad ir menkus tyrimų rezultatų pakitimus bei pritaikyti reikiamą gydymą, pakeisti mitybą ar gyvenimo būdą. Savo ir partnerių laboratorijose galime atlikti daugiau nei 3000 tyrimų, todėl jei nepavyktų rasti negalavimo priežasties atlikus vien tik tyrimų programą, mūsų gydytojai gali rekomenduoti atlikti papildomus tyrimus, kurie padės nustatyti simptomų atsiradimo priežastį“, – sako D. Babenskienė.

Pirminiai kraujo tyrimai, pasak gydytojos, yra būtini norint įvertinti žmogaus organizmo veiklą ir visiškai nesvarbu, ar kamuoja stiprūs simptomai, ar žmogus jaučiasi visiškai sveikas.

„Kai jaučiame kažkokius simptomus, dažnu atveju liga jau būna pažengusi. Negano to, mūsų organizmas yra pakankamai protingas, todėl, naudodamas kompensacinius mechanizmus, maskuoja simptomus ir taip bando kovoti su liga. Tokiu atveju, žmogus gali nieko nejausti arba jam gali pasireikšti tik bendriniai simptomai: nuovargis, nuotaikų kaita, sutrikęs miegas ar suprastėjęs apetitas“, – aiškina D. Babenskienė.

Brangiausias – laiku neatliktas tyrimas

Kaip pasakoja „Antėja laboratorija“ gydytoja, dalis žmonių sąmoningai numoja ranka į jaučiamus bendrinius arba lengvus simptomus, tačiau medikė kategoriška – tai nedovanotina klaida.

„Liga – tai ne pernykštis sniegas ir niekur nedings. Laiku neatlikus tyrimo, problema tik didės ir komplikacijos gali būti labai rimtos. Taip pat pasitaiko tokių atvejų, kai žmonės prašo atlikti „pagrindinį tyrimą“. Tačiau tokio, kaip vieno pagrindinio tyrimo tiesiog nėra. Jei norime tiksliai žinoti, kokios problemos kamuoja pacientą, turime atlikti visus reikiamus tyrimus. Pavyzdžiui, skydliaukė turi 4 tyrimus, tad visus juos ir yra būtina atlikti, kitu atveju – kažkuris vienas neatliktas tyrimas gali turėti labai skaudžių pasekmių“, – tikina D. Babenskienė.

Kaip teigia medikė, laiku atliktas kraujo tyrimas leidžia organizme aptikti problemas bei įspėti apie gresiantį susirgimą.

„Tyrimų metu galime aptikti pakitusią elektrolitų koncentraciją, padidėjusią riziką susirgti cukriniu diabetu, kaulų struktūros pakitimus ir pan. Pavyzdžiui, padidėjęs cholesterolio kiekis - fiziškai žmogus jo nejaučia, tačiau pasekmės gali būti labai liūdnos: insultas ar infarktas. Tik įvykus tokioms komplikacijoms, pats žmogus supranta, kad ši problema jį kamavo jau labai seniai.

Verta paminėti, kad rekomenduojama profilaktinius tyrimus atlikti kartą metuose, net jei ir jaučiatės sveikas – tokiu būdu bus galima stebėti tyrimų rezultatų dinamiką, t. y. kaip keičiasi Jūsų organizmo funkcijos, o atsiradus net ir menkiausiems pokyčiams laiku į juos reaguoti, kol jie neperaugo į rimta susirgimą. Žinoma, egzistuoja ir kiti tyrimo būdai: echoskopija, magnetinis rezonansas, tačiau jie yra naudojami vėlesnėse ligos paieškų ir gydymo stadijose, o pats pagrindinis ir svarbiausias tyrimas išlieka būtent kraujo diagnostika“, – sako gydytoja.

***

Jau ne vienerius metus „Antėja laboratorija“ plečia savo paslaugų tinklą – atlikti kraujo ir kitus laboratorinisu tyrimus, pasiskiepyti, apsilankyti konsultacijai su gydytoju galima 6-iose klinikose ir 38-iuose procedūrų kabinetuose, įsikūrusiuose net 26-iuose Lietuvos miestuose. Daugiau sužinoti apie tyrimus, specialias tyrimų programas bei išbandyti 3D žmogaus kūno modelį galite čia.

Užsakymo nr.: PT_85087823