Piknikas klasikinės muzikos mylėtojams

Artėjantis vasaros savaitgalis pirmiausia džiugins išsiilgusius klasikinės muzikos ir kokybiškų pramogų po atviru dangumi. Pernai itin sėkmingai startavęs Rygos Jūrmalos muzikos festivalis dėl pandemijos šiemet koncertų nerengs ir planus nukėlė į 2021 m., bet be renginių publikos nepaliks. Muzikos mylėtojai savaitgalio vakarais bus kviečiami į Rygos Kronvaldo parką, kur vyks nemokami muzikos vakarai, pavadinimu „Musical Soirées“.

Muzikos vakarų metu bus grojami koncertų įrašai (tie, kurie turėjo Rygos Jūrmalos muzikos festivalio metu skambėti gyvai). Muzikos mylėtojai kviečiami ne tik pasiklausyti ypatingų kūrinių, bet ir iškylauti, atsipalaiduoti ypatingai apipavidalintoje parko erdvėje. Žmonės kviečiami atsinešti iškylų krepšį arba jau paruoštą įsigyti vietoje.

RJMF events nuotr.

Festivalis klausytojams sukurs įspūdį, kad melodija tarsi sklinda iš įvairių parko elementų. Tai neabejotinai bus dar iki šiol nepatirtas muzikinio koncerto formatas. Garso koncertų malonumą papildys menininko Krišo Salmanio (Krišs Salmanis) sukurtos šviesos instaliacijos. Muzikos vakarai vyks rugpjūčio 14–16 dienomis nuo 20 iki 21.30 val. Rygos Kronvaldo parke prie Kinijos paviljono.

Geras maistas – patikrintas, įsimintinos dienos receptas

Be ypatingų muzikos vakarų, Ryga savaitgalį bus gyvybinga ir daugybe kitų renginių – Latvija švęs sostinės miesto dienas. Vienas iš patikrintų įsimintinos dienos receptų – gardus maistas. Ideali vieta šiai patirčiai – tai Rygos maisto festivalis, kuris taip pat dar vadinamas Rygos miesto restoranų festivaliu. Visa festivalio erdvė – tarsi didžiulis restoranas po atviru dangumi.

RJMF events nuotr.

Šis renginys skiriasi nuo kitų įprastinių maisto festivalių savo estetiškai įrengta aplinka ir kiekviena apgalvota detale. Jei skubate – galėsite pasimėgauti maistu prie stovimų staliukų, o jei norėsite skirti Rygos kulinarinėms patirtims daugiau laiko – ir prisėsti prie staliuko, kuris niekuo nesiskirs nuo esančio prabangiame restorane. Tik čia Jūsų lauks draugiškos kainos ir skirtingi patiekalai iš geriausių net dešimties Rygos restoranų.

Kadangi šiemet Latvijos sostinę skatinama pažinti organizuojant įvairius renginius kitokiose nei visuomet lokacijose, kurios atrastos bei pažįstamos ne visų turistų, ir šis festivalis šiemet iš įprastos Spikerio aikštės perkeltas į erdvę po atviru dangumi prie Latvijos nacionalinio dailės muziejaus.

RJMF events nuotr.

Laikydamiesi tradicijų, įvairių Rygos restoranų šefai siūlys patiekalus iš sezoninių maisto produktų, tiekiamų iš vietinių ūkininkų. O malonią patirtį dar labiau sustiprins lauke nuolat skambėsianti gyva muzika.

Kitas renginys, kurio tiesiog nevalia praeiti – Terbata vasaros gatvė. Iki pat rugpjūčio pabaigos ši gatvė yra paversta į pėsčiųjų zoną, kur galima tiesiog ilsėtis, trumpam prisėsti padirbėti, o savaitgaliais apsipirkti vietinių ūkininkų stenduose ir mėgautis skirtingomis kultūros programomis.

RJMF events nuotr.

Kai pajusite, kad jau pats metas ir trumpai atokvėpio akimirkai, nuvykite į vieną iš vaizdingiausių Rygos panoraminių vietų – Latvijos mokslų akademijos apžvalgos aikštelę, esančią 65 metrų aukštyje. Pastatą lengvai atrasite, nes jis yra prie pat autobusų stoties. Nenuginčijamas aikštelės privalumas – tai darbo laikas. Joje galite apsilankyti nuo devynių ryto iki dešimtos valandos vakaro. Už pakilimą tereiks sumokėti apie 5 eurus ir išvysite Rygą dar nematytu rakursu.

RJMF events nuotr.

Patirtys, kurios nieko nekainuos

Kaip jau spėjote įsitikinti, ši vasara – idealus laikas atrasti nepažintą Rygą. Tikriausiai, neteko girdėti, kad būtent Rygoje yra didžiausias Baltijos šalių grafitis? Jį atrasite Barona gatvėje. Grafitis papuošė šią gatvę 2014 m., kai Ryga buvo tapusi Europos kultūros sostine.

Įdomu tai, kad menininkai Rudens Stencil ir Kiwie šiam 800 kv. m dydžio grafičiui panaudojo daugiau nei 1,5 tūkst. skardinių dažų. Šio meninio darbo idėja atspindi senosios ir naujosios latvių kartos idėjas, o jas sujungia išlikusios tradicijos, kurios pavaizduotos pagrindiniu ir grafitį užbaigiančiu akcentu – latviška tautine juosta. Tiesa, šio piešinio idėja kilo iš 1938 m. Latvijos dainų šventės reklaminio plakato. Netoliese galėsite atrasti dar daugiau originalių grafičių piešinių.

RJMF events nuotr.

Miesto šventė pasiūlys ne tik daugybę koncertų salėse ir soduose bei parkuose, bet žmonių lauks ir įvairūs žaidimų turnyrai, atrakcijos bei sporto žaidynės, netradiciniai pažintiniai turai, parodos, maisto mugės, kitos pramogos, kurios patiks ir mažiems, ir dideliems. Nuo kamerinių koncertų iki siautulingų renginių – šis festivalis visiems, kurie moka linksmintis.

Ši šventė – tai unikali galimybė pajusti Rygos senovės dvelksmą ir architektūros grožį, taip pat – susipažinti su Rygos priemiesčių siūlomomis poilsio galimybėmis. Tradiciškai kasmet Rygos šventės metu vyksta tarptautinis senovinių automobilių suvažiavimas „Riga Retro“, renginiai miesto centre Vermanės sode, Domo aikštėje, Spikerų kvartale ir kitur.

Visą Rygos miesto festivalio programą rasite čia.

Renginiai ir šis straipsnis parengtas bendradarbiaujant su Rygos turizmo plėtros biuru www.liveriga.com.

Užsakymo nr.: PT_84985013