Universalus ir perspektyvus rajonas

Kaip pasakoja NT ekspertas Ramūnas Macijauskas, vertinant Vilniaus miesto plėtros žemėlapį, per artimiausius 5–10 metų „Naujaisiais Gulbinais“ vadinamas gyvenvietės projektas bus vienas labiausiai pagal gyventojų skaičių augančių mikrorajonų sostinėje. Kaip analogišką sparčios plėtros pavyzdį pateikia vilniečių labai mėgstamus Kalnėnus, kurių vietoje vos prieš 10 metų dar buvo laukai.

„Retai taip būna, tačiau gyvenamųjų namų paklausa šioje gyvenvietėje kol kas yra didesnė nei pasiūla. Šiai dienai vystytojai nespėja patenkinti poreikio, nes norinčių įsigyti NT – išties daug“, – teigia R. Macijauskas.

Tačiau, pasak jo, galimybių įsigyti gamtos kampelį vos 3,5 km iki Santariškių žiedo ir jame plėtoti projektus – yra ne viena.

Gulbinėliai

„Rajone gausu laisvų sklypų, kuriuose galima statyti namus. Gyvenvietėje vietos gali rasti ir ekonominės klasės būstą, ir prestižinį, su vaizdu į pušyną, visai šalia Verkių regioninio parko ar Žaliųjų ežerų, planuojantys statyti žmonės. Šiuo metu pasirinkimas iš jau pastatytų namų nėra platus, bet pasiūlymuose galima rasti tiek nedidelių ekonominės klasės, tiek ir pušyno apsuptyje, ant tvenkinio kranto išskirtinės architektūros namų. Po karantino pastebimas ženkliai didesnis susidomėjimas privačiais namais gamtoje, atokiau nuo miesto. Gulbinėliai yra puiki alternatyva užmiesčio sodyboms, su puikia lokacija miesto ribose“, – sako NT ekspertas.

NT eksperto pasiteiravus, kodėl šis rajonas taip traukia žmones, R. Macijauskas išskiria tris pagrindines priežastis.

„Pirmiausia – tai gana netoli nuo miesto centro esanti gyvenvietė. Dar birželio mėnesį buvo asfaltuotas kelias iki Didžiųjų Gulbinų, todėl dabar patogiai ir greitai galima pasiekti Molėtų plentą, o įrengus šiaurinį aplinkkelį, lengvai bus pasiekiama magistralė Vilnius–Ukmergė–Panevėžys. Antra – nuostabi gamta. Kaip ir minėjau, visai šalia driekiasi Verkių regioninis parkas su gausybe takų, čia pat Žalieji ežerai, todėl laisvalaikio veiklos užteks visai šeimai. Na ir trečia – ateities perspektyvos. Rajono infrastruktūra auga labai sparčiai, pavyzdžiui, jau nuo rugsėjo čia pradės kursuoti viešasis transportas, todėl, pirkdami sklypus, žmonės investuoja į ateitį“, – teigia pašnekovas.

Kalbant apie investicijas, pasak R. Macijausko, beveik neabejojama, kad šios turėtų atsipirkti, mat sklypų kainos šiame rajone per pastaruosius metus ūgtelėjo dvigubai, o kai kuriose vietose net 3-is kartus.

Gulbinėliai

„Per ketverius metus sklypų kainos padidėjo daugiau nei dvigubai. Jei anksčiau arą sklypo galima buvo įsigyti už 1500–2000 eurų, tai dabar, vaizdingoje ir ramioje vietoje, šalia miško ar vandens telkinio, esančių sklypų kainos svyruoja nuo 5000 iki 7000 eurų už arą“, – sako NT ekspertas.

R. Macijauskas net neabejojo, kad augant rajono infrastruktūrai, sklypų kainos didės ir ateityje.

„Tiek vystytojai, tiek naujakuriai šioje gyvenvietėje įžvelgia didelį potencialą. Prognozuoju, kad po penkerių metų nieko neišsiskiriantis sklypas Gulbinėliuose kainuos nuo 5000 eurų už arą“, – teigia pašnekovas.

Senbuvis džiaugiasi gyvenvietės augimu

Gulbinėliuose sodininkaujantis sodų bendrijos „Gamta“ pirmininkas Dalius džiaugiasi gražėjančiu rajonu bei teigia, kad dabar vietovė yra pasikeitusi neatpažįstamai.

„Kažkada ši vieta buvo visiškas užkampis ir nelabai kas žinojo, kur ji išvis randasi. Tačiau dabar vis daugiau žmonių ne tik sužino apie mūsų gyvenvietę, bet ir aktyviai į ją keliasi. Dažniausiai tai jaunos šeimos su vaikais. Džiugu, kad bendruomenė jaunėja, ji aktyvi, kūrybinga ir pasiruošusi pokyčiams“, – sako Dalius.

Pasak jo, pokyčius, kaip bebūtų keista, senieji Gulbinų ir Gulbinėlių rajonų gyventojai taip pat vertina tik teigiamai.

Gulbinėliai

„Anksčiau gyventojai buvo susipriešinę, prieštaraudavo pokyčiams, gyveno kas sau, nelabai bendravo, bet dabar laikai keičiasi. Po bendrijos susirinkimų žmonės lieka pasikalbėti, susitinka laisvalaikiu, pramogoms, maisto gaminimui gamtoje. Kai rajonas gražėja ir žmonės sutaria, gyventi kur kas linksmiau“, – sako Dalius.

Vyras viliasi, kad asfaltuojami keliai, įrengtos viešojo transporto stotelės ir net priskirti sklypai mokykloms ir darželiams yra gražios bei šviesios ateities gyvenvietėje pradžia.

„Pagal tai, kokiais tempais auga ir modernėja mūsų gyvenvietė, manau, kad netolimoje ateityje turėsime gražų rajonėlį, kuris bus lyg aukso viduriukas tiems, kurie ieško gamtos, bet tuo pačiu nenori per daug nutolti nuo miesto“, – teigia Dalius.

Gulbinėliai

Nekantrauja įsikelti į naujus namus Gulbinėliuose

Sklypą Gulbinėliuose įsigijęs ir už metų čia persikraustyti žadantis Domas sako, kad jam ši gyvenvietė pasirodė kaip idealiausia vieta jo šeimai.

„Jaunoms šeimoms – tai ypač patogi vieta, visai netoli miestas, aplink daug gamtos ir vaikų, kartu leidžiančių laiką, o netoliese yra neseniai atsidariusi Balsių mokykla“, – sako vyras.

Domo tėvai Gulbinėliuose gyvena jau trejus metus, todėl, kaip pasakoja pats vyras, jis čia praleidžia daug laiko.

„Rajonas ypatingas, nes yra Verkių regioninio parko pakraštyje. Parko takais vaikštome visais metų laikais, nes gamta išties įspūdinga. Vasarą maudomės parke esančiuose ežeruose. Kaimynai taip pat nuostabūs, vienu į kitus kreipiasi vardais, sveikina švenčių progomis bei padeda bet kokiu atveju, kai yra reikalinga pagalba. Visai mūsų šeimai čia ypač gera, todėl nekantraujame, kada ir patys galėsime vadintis oficialiais šio rajono gyventojais“, – sako vyriškis.

Užsakymo nr.: PT_84978835