„Vis dar tenka išgirsti teiginį, kad alus skirtas tik troškuliui numalšinti. Tačiau po „Vilnius Burger Fest“ tikiu, kad tokį mąstymą pavyks pakeisti, – šypsosi Vilkmergės prekės ženklo ambasadorius Laurynas Slapšys. – Alus turi tūkstantmečiais išaustą istoriją, o svarbiausia – skonines savybes, kurias tinkamai suderinus su maistu gauname nuostabų balansą. Tuo bus galima įsitikinti ir ketvirtadienį“.

„Šiais metais dėmesį kreipsime į edukaciją, bei alaus ir maisto derinimą – laukia daugybė gurmaniškų derinių ir degustacijų“, – teigia Vilkmergės ambasadorius L.Slapšys

Kiekvienas šventėje dalyvaujantis restoranas ruošia išskirtinį mėsainį, kurs bus patiekiamas tik šventės metu ir tą diena taps šefų vizitine kortele. Rinktis tikrai bus iš ko – nuo klasikinių jautienos paplotėlių iki jūros gėrybių ir vegetariškų mėsainių.

Vilkmergės ambasadorius pasakoja, kad šiais metais pajėgas sujungė „Drama Burger“ ir „Vilkmergės“ alaus meistrai norėdami sukurti unikalų mėsainį „Vilniaus Burger Fest“ šventei. Rezultatas – tarp dviejų brioche bandelių tobulą harmoniją sukurianti plėšyta kiauliena, troškinta aluje, Kanzaso stiliaus padažas, rūkytų paprikų majonezas su chalapos paprikomis ir kalendra. Meistrų kūrinį papuoš ir išskirtinė detalė – tikras valgomas auksas, kuris „karūnuos“ bendrą šefų ir aludarių kūrinį.

„Vilkmergės“ Premium nealkoholinis yra puikus „auksinio“ mėsainio kompanionas – jo gaivus ir lengvas skonis pabrėš sodrų plėšytos kiaulienos aromatą, o apynių kartumas subalansuos aštraus majonezo natas.

„Vilkmergės aludariai, ieškodami idealaus salyklų ir apynių balanso, pavasarį sukūrė naują Vilkmergės Premium nealkoholinį alų. Šis lager stiliaus alus pasižymi išskirtiniu gaiviu skoniu bei išraiškingu apynių kartumu“, – pasakoja Vilkmergės prekės ženklo ambasadorius.

Renginio metu visi norintys turės progą daugiau sužinoti apie maisto ir alaus derinimą. „Alų neretai identifikuojame tik kaip šviesų arba tamsų, stiprų ar silpną. Vis dėlto alaus gamyba tai labai daug žinių ir patirties reikalaujantis procesas. Alus turi savo šeimas, stilius, parametrus. Todėl stengsimės visiems šventės dalyviams perteikti alaus ir maisto derinimo principus ir taip sukurti kuo geresnius gastronominius potyrius šventės dalyviams“, – teigia L. Slapšys.

Džiaugsmo taip pat neslepiantys renginio organizatoriai teigia, kad tai išskirtinė diena, kai gali palepinti savo skonio receptorius ir išbandyti tuziną dar neragautų skonių.

„Vilnius Burger Fest“ galime vadinti profesine švente, nes tai neabejotinai didžiausias renginys, kuriame dalyvauja tiek daug mėsainius kepančių virtuvės šefų, – apie šventę kalba „Drama Burger“ restorano vadovas Eimantas Lumpickas. – Šią dieną stengsimės kuo labiau nustebinti atvykusius svečius. Auksinis mėsainis, disko rutulys, muzika, alaus degustacijos ir dar daug visko lauks į šventę atvykusių gero ir kokybiško maisto gerbėjų“.

Maisto kokybė – vienas svarbiausių rodiklių renkantis patiekalus, todėl, pasak „Vilnius Burger Fest“ organizatorių, Lietuvoje vis labiau kreipiamas dėmesys į aukštos kokybės maistą ir gėrimus.
„Labai džiaugiamės galėdami jau šeštus metus iš eilės sukviesti visus maisto gurmanus į ko gero didžiausią mėsainių šventę Lietuvoje“, - teigia organizatorius Jonas Mažintas.

„Vilnius Burger Fest“ įvyks rugpjūčio 6 dieną, Vilniuje esančiame Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme. Mėsainių ištroškusių gurmanų virtuvės šefai lauks nuo 11 valandos ir savo šedevrais stebins iki pat vidurnakčio.