Atgaivinama dviejų dešimtmečių tradicija

Ledų lietus Kėdainiuose paskutinį liepos arba pirmą rugpjūčio savaitgalį buvo įprastas meteorologinis reiškinys net du dešimtmečius.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Įspūdingos Ledų šventės su ledų lietumi kasmet čia buvo rengiamos bemaž nuo 1995-ųjų.

Tiesa, pirmaisiais metais „Vikonda“ kėdainiečius vaišino ne DADU ledais, kuriuos pradėjo gaminti tik 1997-aisiais, o tuomet importuojamais „Augusto“.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Po poros metų pradėjus tikrų tikriausių kėdainietiškų DADU ledų gamybą, kasmetinės Ledų šventės su ledų lietumi renginys, žymintis „Vikondos“ gimtadienį, tapo garsus visoje Lietuvoje – švęsti į Kėdainius susirinkdavo net keliasdešimt tūkstančių miesto ir rajono gyventojų bei jų svečių.

Beje, apie šią šventę rašoma net Lietuvos rekordų knygoje.

Ruošiantis ledų šventei Kėdainiuose 1998 metų rugpjūčio 1 dieną UAB „Vikeda“ kolektyvas, pagamino rekordinę DADU ledų porciją „Milžino kaprizas“, padidintą 100 kartų ir tokiu būdu pateko į Lietuvos rekordų knygą.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Paskutinius kelerius metus buvo atsisakyta ledų lietaus tradicijos ir pereita prie naujų šventės formų, kuriose ypatingas dėmesys buvo skiriamas „Vikondos“ įmonių darbuotojams, jų šeimoms ir visai bendruomenei.

Šiemet, minint ypatingą sukaktį ir peržvelgiant visą per tris dešimtmečius nueitą „Vikondos“ kelią, nutarta atgaivinti visas geriausias ir gražiausias kada nors sukurtas tradicijas ir surasti jų dermę su šiandien kuriamomis, todėl šeštadienio pavakare visi kėdainiečiai ir miesto svečiai kviečiami pakelti akis į dangų ir laukti ledų lietaus.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kuponus į ledus bus galima mainyti dvi dienas

Ledų lietus iš dangaus pažirs Jūsų gatvėse ir kiemuose. Kaip jau minėta, sraigtasparnis skraidys virš miegamųjų mikrorajonų, tad niekam niekur nereikia eiti ir būriuotis – pakaks išeiti iš namų, stebėti dangų ir laukti ledų lietaus.

Skubėti kuponų išsikeisti į ledus taip pat nebūtina – tam bus skirtas ne tik šeštadienio vakaras, bet ir beveik visas sekmadienis.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kuponai į ledus bus keičiami rugpjūčio 1 dieną 16:30–21:00 val. ir rugpjūčio 2 dieną 9:00–17:00 val. DADU firminėje parduotuvėje (S. Dariaus ir S. Girėno g. 1, Kėdainiai), miesto centre – prie „Maxima“ parduotuvės (J. Basanavičiaus g. 53, Kėdainiai) ir prie vadinamosios Janušavos „Norfa XL“ parduotuvės (Ąžuolyno g. 1, Janušava).

Keičiant ledus į kuponus, prašoma laikytis saugaus socialinio atstumo – skanėstų užteks visiems ir net su kaupu.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Šis ledų lietus – simbolinė „Vikondos“ padėka kėdainiečiams už trijų dešimtmečių kaimynystę ir bendrystę.

Ledų lietus

Kada?

Rugpjūčio 1 dieną, šeštadienį, nuo 16:30 iki 18.30 val.

Kur?

Visame Kėdainių mieste.

Ledų lietaus kuponų mainytuvės į ledus

Kada?

Rugpjūčio 1 dieną, šeštadienį, nuo 16:30 iki 21:00 val.

Rugpjūčio 2 dieną, sekmadienį, nuo 9:00 iki 17:00 val.

Kur?

  • Prie DADU firminės parduotuvės / S. Dariaus ir S. Girėno g. 1, Kėdainiai
  • Prie Maxima parduotuvės / J.Basanavičiaus g. 53, Kėdainiai
  • Prie Norfa XL parduotuvės / Ąžuolyno g. 1, Jonušava
„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_84883063