„Pirmiausia ieškantys tvoros turi suprasti, kad ji statoma labai ilgam laikui, dešimtmečiams, gal net galima sakyti – visam gyvenimui. Taip pat planuojantis tvorą turi atsakyti į klausimą, ar tvora turi tarnauti namo savininkui, ar jis tarnaus tvorai nuolat ją atnaujindamas, perdažydamas, keisdamas nuo laiko susidėvėjusias, supuvusias medines tvoralentes ir pan., – akcentuoja Tadas Gylys, „Klinkera.lt“ atstovas. – Pavyzdžiui, plieninių tvoralenčių gamybai įmonė „Hanbud“ naudoja aukštos kokybės cinkuotą plieną, padengtą iš abiejų pusių spalvotu poliesteriu. Ši žaliava yra atspari atmosferos veiksniams, neįgeria drėgmės, atspindi ultravioletinius spindulius, atlaiko aukštus temperatūros svyravimus, ko nepasakysi apie medines tvoras.“

„Spread way“ nuotr.

Ramybė ilgam ir estetika

Dėl tinkamos apsaugos nuo atmosferos veiksnių plieninės tvoralentės nereikalauja priežiūros, todėl jos savininkas ir kaimynai galės ilgai džiaugtis nepakitusia tvoros išvaizda. Plieninių tvoralenčių spalva neblunka arba galimas tolygus spalvos kitimas, todėl, priešingai nei medinės tvoros, nereikalauja reguliaraus dažymo.

„Hanbud“ plieninės tvoralentės yra gaminamos tik iš šiam produktui skirtos dvipusės (identiška spalva ir padengimas iš abiejų skardos pusių) žaliavos. Dėl šio sprendimo bei kokybiško tvoralenčių montavimo gaunamas estetiškas bei pasižymintis vienodais techniniais parametrais aptvėrimas tiek iš vidinės, tiek iš išorinės sklypo pusės. Be to, montuojant šio tipo tvoralentes galima susiaurinti arba paplatinti tarpus tarp jų, kas leidžia užtikrinti privatumo jausmą tiksliai toje vietoje, kur to pageidaujama, o tuo pačiu neprarandamas tvoros funkcionalumas bei estetinis grožis.

T. Gylys atkreipia dėmesį, kad ir šiuolaikiniai, ir restauruojamai tvorai, aptvėrimo estetiškumas, kainos ir kokybės santykis, montavimo greitis, minimali priežiūra – vieni svarbiausių kriterijų renkantis tvoros elementus. Dėl to, plieninių tvoralenčių gamintojo „Hanbud“ asortimente yra net 6 modeliai, kurie skiriasi forma bei matmenimis. Kiekvienas jų gali būti pagamintas pagal kliento pateiktus matmenis, kurie gali būti nuo 15 cm iki 300 cm. Tačiau reikia turėti omeny, kad ilgesnės nei 2 m tvoralentės reikalauja papildomo profilio, kuris sustiprintų tvoros skydo konstrukciją. Kiekvienas modelis gali būti pagamintas iš plataus asortimento turimų spalvų paletės, be to, galima pasirinkti klientui pageidaujamą padengimą – blizgų, matinį ar medžio imitaciją. Tad kiekvienas, kuris domisi nauja tvora, suras sau tinkamą modelį bei spalvą, kurią priderins prie namo ir aplinkos.

„Spread way“ nuotr.

Paprasta montuoti, nes pilna komplektacija

Tvora – tai ne tik medžiagos, bet ir darbas, kuris sudaro didelę bendros sąmatos dalį. Šiais laikais paslaugų kainos yra labai aukštos, dėl to dalis žmonių ieško alternatyvių sprendimų. Būtent tai išskiria „Hanbud“ plienines tvoralentes. Beje, jas renkasi ir tvorų meistrai, kurie savo klientams geros kokybės kiemo aptvėrimą gali pastatyti per trumpą laiką, o tai mažina visos tvoros kainą.

„Vieni svarbiausių argumentų, dėl ko verta jas įsigyti, – puikus dizainas, nesudėtingas montavimas, kaina ir kokybė. Dėl sąlyginai nesudėtingo tvoros montavimo klientai daznai patys nusprendžia susimontuoti įsigytą tvorą ir priedus prie jos. Palengvinimui esame paruošę laisvai pasiekiamus instruktažinius filmus „Tvoralenčių montavimas vertikaliai“ ir „Tvoralenčių montavimas horizontaliai“ tvoroms“, – pasakoja „Klinkera.lt“ specialistas.

Anot jo, kiekvienas supranta, kad tvora – tai ne tik tvoralentės. Dėl to „Klinkera.lt“ siūlo pilną tvoros surinkimo sistemą. Ji susideda iš cinkuotų metalinių skersinių, tvoros stulpų ir pamato bortelių, laikiklių bei tvirtinimo elementų – visko, ko reikia teisingam tvoros sprendimui. Tai leidžia klientui ar meistrui įsigyti norimas prekes vienoje vietoje. Nebereikia ieškoti, kur kokį reikalingą priedą įsigyti, kaip jį sumontuoti. Renkantis visus „Klinkera.lt“ siūlomus tvoros priedus, išvengiama klaidų tvoros montavimo procesuose.

„Spread way“ nuotr.

Plieninės tvoralentės – tai universalus produktas. Galima jas montuoti vertikaliai arba horizontaliai, iš vienos arba abiejų tvoros pusių. Užsakovas pats gali nuspręsti, kiek tvoralenčių panaudos savo tvorai bei kokius tarpelius paliks tarp tvoralenčių. T. Gylys taip pat atkreipia dėmesį, kad plieninės tvoralentės yra naudojamos ir balkonų tvorelėms, pavėsinių bei stoginių šonams ir pan. – panaudojimo galimybės labai plačios ir universalios.

„Kaip supratote, plieninės tvoralentės turi daugybę privalumų. Plati spalvų, padengimų bei modelių įvairovė leidžia išsirinkti optimalų variantą atitinkantį jūsų lūkesčius, – atkreipia dėmesį „Klinkera.lt“ tvorų specialistas. – Plieninių tvoralenčių ilgaamžiškumas bei minimali priežiūra leis jūsų naujai tvorai ilgus metus atlikti savo funkciją be jokių papildomų išlaidų. Svarbu taip pat prisiminti, kad plieninės tvoralentės yra universalios. Jas galima priderinti tiek prie statomų naujų namų, tiek prie renovuojamų pastatų. Jas paprasta montuoti – pakanka dviejų asmenų bei paprastų įrankių naujai tvorai sumontuoti. Prieš pradedant darbus siūlome pasižiūrėti mūsų instruktažinius filmus. Čia rasite visą reikiamą informaciją, kad darbus galėtumėte atlikti greitai ir kokybiškai.“

Racionalus sprendimas ilgiems metams

Jevgenij Moskvičiov, 12 metų aptvėrimo sprendimus siūlančios bendrovės „Tvora.eu“ direktorius, skaičiuoja, kad dažniausiai įsigyjamos segmentinės 3D tvoros. Tai vienas iš pigiausių variantų kokybiškai ir greitai apsitverti kiemą. Tokie segmentai gali būti įvairių spalvų, jie komplektuojami su specialiomis montavimo ir tvirtinimo detalėmis, vartais ir varteliais, daugelis šias tvoras įrengia su surenkamu pamatu.

„Spread way“ nuotr.

„Tai sprendimas ilgiems metams, tačiau su sąlyga, kad įsigyjate originalų, patikimo gamintojo produktą, – paaiškina specialistas. – Kaip žinoti, ar segmentinė tvora tarnaus ilgus metus? Pirmiausia įsitikinkite, ar įsigyjate sertifikuoto gamintojo produktą – pardavėjas turi pateikti standartų atitikties sertifikatą. Paprastai segmentinės tvoros viela būna 4–5 mm, o po dažymo gali būti ir apie 4,1–5,1 mm storio. Labai svarbu, kad segmentai būtų paruošti dažymui ir nudažyti gamykloje, nes „lauko“ sąlygomis kokybė ir ilgaamžiškumas nebus garantuoti. Jei segmentų viela plonesnė, jie pagaminti nesilaikant technologinių reikalavimų – tvora gali nurūdyti jau po kelerių metų.“

J. Moskvičiov paneigia mitus, kad tokios tvoros nesaugo privatumo. „Tvora.eu“ siūlo racionalų sprendimą tiems, kurie su tokia tvora siekia privatumo ar visiškai uždaro kiemo – naudoti tinkamos spalvos polipropileno (PP) tvoros juostas, kurios įpinamos į tvorą. Jos atsparios saulės spinduliams, karščiui ir šalčiui.

„Spread way“ nuotr.

„Šias tvorų juostas taip pat būtina pasirinkti atsakingai, įsitikinti, ar jos pagamintos kokybiškai ir iš polipropileno, nes galima apsigauti ir įsigyti iš polivinilchlorido (PVC) pagamintų juostų, kurios nėra atsparios gamtos sąlygoms, todėl po kelių sezonų praras ir spalvą, ir gali sutrūkinėti“, – pataria specialistas.

Nepamirškite vartų ir vartelių

Ieškantiems tvoros iš strypų „Tvora.eu“ šiemet pasiūlė naujovę – metalinę tvorą „Verticale“. Vizualiai naujas gaminys panašus į „šukomis“ vadinamas modernias tvoras tik gerokai pigesnis. Jos taip pat gali būti įvairių spalvų pagal RAL sistemą, o segmentai gaminami ir nudažomi gamykloje.

„Planuojantys apsitverti kiemą privalo pagalvoti ir apie vartelius bei vartus: kokie jiems tinka – stumdomi ar varstomi, o gal susilankstantys. Beje, tai naujoviškas sprendimas tiems, kurie kieme neturi vietos nei stumdomiems, nei dvivėriams vartams, – pataria J. Moskvičiov. – Būtina įsitikinti, ar įsigyjant tvorą pardavėjas pasiūlys tinkamus stulpelius ne tik pačiai tvorai tvirtinti, bet ir varteliams bei vartams, o taip pat patikimus tvirtinimo elementus, rankenas, spynas. Net, atrodo, tokia smulkmena kaip ratukai, ant kurių juda stumdomi vartai, gali kelti diskomfortą, jei jie bus metaliniai, o ne šiuolaikiniai dengti specialia medžiaga ir nekeliantys triukšmo“.

„Spread way“ nuotr.

Specialistas atkreipia dėmesį, kad dalis namų savininkų apsigauna (ar būna apgauti), kai tariamai pigiau įsigyja tik vartelius ir vartus be komplektuojančių detalių. Anot specialisto, po to tenka jų ieškoti ir dar išleisti apie 20–30 proc. vartų sumos.

„Spread way“ nuotr.

„Visą komplektą įsigyti ne tik pigiau, bet ir racionaliau, nes tokiu atveju visi mechanizmai ne tik pritaikyti konkretiems vartams ir gaunama garantija, bet ir pačios detalės, kaip ir tvora bei vartai, būna pagaminti ir nudažyti gamykloje, t. y. tarnaus žymiai ilgiau, nei surinkti iš nežinomų tiekėjų“, – teigia „Tvora.eu“ specialistas.

Alternatyva – ir medžio-plastiko kompozitas

Jis atkreipia dėmesį ir tų, kurie tvoros segmentus nori tvirtinti prie betoninių stulpų.

„Rinkoje išryškėjo nauja tendencija – racionaliau stulpelius ne mūryti iš plytų ar lieti iš betono ir po to tinkuoti, o iš karto statyti iš blokelių, kurių apdaila atlikta gamykloje. Tai ne tik pigiau, bet ir estetiškai patraukliau bei patikimiau, nes tinkas ir dažai po kelių žiemų suskyla ir ima trupėti, o gamykloje pagaminti blokeliai su apdaila tarnaus amžinai, nes, pavyzdžiui, tvoros blokeliai „RO perfect“ yra vientisi. Galima pasirinkti iš įvairių spalvų ir faktūrų, kad derėtų prie namo ir bendro stiliaus“, – pasakoja „Tvora.eu“ specialistas.

„Spread way“ nuotr.

J. Moskvičiov pataria gerai pagalvoti ir paskaičiuoti tiems, kurie susižavi medinė tvora.

„Iš pradžių tai atrodo pigus sprendimas, bet medinę tvorą tenka kas keleri metai perdažyti ar alyvuoti, medis bet kokiu atveju pūva ir galiausiai tokia tvora tampa gerokai brangesnė, nei daugelis kitų. Jei vis tik norite medinės tvoros, tuomet reikia rinktis termiškai apdorotą medį, kuris tarnaus gal bent du karus ilgiau nei paprastas“, – pasakoja specialistas.

O norintiems ilgaamžio sprendimo J. Moskvičiov pataria rinktis analogus – medžio-plastiko kompozito arba patikimų gamintojų metalinių tvoralenčių tvoras. Pavyzdžiui, „Aluzin“ modulinės metalinės tvoros garsėja ilgaamžiškumu dėl išskirtinių antikorozinių savybių ir gamyboje naudojamų technologijų bei medžiagų – tai aliuminio (55 proc.), cinko (43,4 proc.) ir silicio (1,6 proc.) lydinys. Šios tvoros gali būti ir horizontalios, kurios visiškai garantuoja privatumą.

„Beje, rinkoje galima rasti ir iš paprastos stoginės skardos pagamintų metalinių tvorų. Nors jos pigesnės apie 5–10 proc., bet kokybė ir ilgaamžiškumas skiriasi kartais. Skardinių štakietų (tvoralenčių) tvoros pagaminamos, moduliai surenkami ir nudažomi gamykloje, kas garantuoja, jog nelieka jokių galimų silpnų vietų korozijai. Kai perki atskirus elementus, juos gręži, pjauni ir montuoji lauko sąlygomis, visuomet atsiranda „silpnų“ vietų, kurias netrukus paveiks korozija“, – perspėja tvorų sistemų specialistas.

„Spread way“ nuotr.

Jis atkreipia dėmesį, kad siekdami maksimalios estetikos šiandieniniai namo šeimininkai pagalvoja ir apie tokius elementus, kaip pašto dėžutė, domofonas, vartų ir vartelių automatika.

„Siekdami tvoros ir namo stiliaus vientisumo namų savininkai renkasi modernius daugiafunkcinius tvoros stulpus, kuriuose jau sumontuoti LED apšvietimas, integruota pašto dėžutė, audio ar video domofonas, namo numeris, gali būti net praėjimo kontrolės sistema pagal piršto antspaudus“, – pasakoja „Tvora.eu“ specialistas.

Su visu tvorų ir joms reikalingų komplektuojančių detalių asortimentu J. Moskvičiov kviečia susipažinti tinklapyje „Tvora.eu“.

„Spread way“ nuotr.

Užsakymo nr.: PT_84823613