Stilistas Joringis Šatas taip pat rekomenduoja ranka nenumoti į tai, kaip atrodote. Kartu su Lietuvoje gerai žinomu stiliaus patarėju nusprendėme pasivaikščioti po prekybos centrą „Europa“ ir pasidairyti, ką galima jame rasti stilingoms vasaroms atostogoms gamtoje. Jis taip pat moko, kaip suderinti kelis svarbius dalykus: madą, grožį ir patogumą bei savitumą.

Gamtoje esminiu elementu išlieka patogumas

Atostogos gamtoje ne visada būna vienodos. Kartais – tai ramus poilsis ant ežero kranto, kur tikrai galite puoštis ilgomis gėlėtomis suknelėmis, trumpais šortukais ar stilingais kombinezonais. Visai apie kitokį garderobą reikėtų galvoti, jei planuojate žygį, kelionę dviračiais ar kitą, aktyvesnį, poilsį.

PC „Europa“ nuotr.

„Pirmiausia – turite jaustis patogiai. O niekas geriau, nei jūs patys, nepasakys, su kokia apranga jums jaukiausia. Rinkitės tokius drabužius, kurie būtų žemiškų spalvų, mažiau teplūs ar linkę glamžytis. Tai tokie universalūs patarimai. Visgi, konkretus modelis ar drabužių tipas priklauso nuo veiklos, kuria užsiimsite, ir jūsų asmenybės“, – teigia stilistas.

Tiek patogaus, sportinio stiliaus, aprangos, tiek romantiškų suknelių ar naujausių kolekcijų maudymosi kostiumėlių galite rasti „Europoje“, kur po vienu stogu daug gerai žinomų parduotuvių: „Michael Kors“, „Aeronautica Militare“, „Premium“, „Marc Cain“, „Weekend Max Mara“ ir t.t. Net ir pačių aktyviausių pramogų gerbėjai, užsukę į tokias parduotuves kaip „Hiatus“, „Happeak“, „Sizeer“, ras patogių ir stilingų drabužių, aksesuarų bei batų.

Joringis Šatas

Aksesuarai, be kurių neišsisuksite

Visgi, jei galvojate, be kokių daiktų tikrai neapsieisite tiek aktyvių, tiek pasyvių atostogų gamtoje metu, stilistas keletą tokių įvardija. „Gamtoje tikrai pravers kepurė ar skrybėlė. Tai ne tik stiliaus akcentas – tai būtinybė, kad per atostogas jaustumėtės puikiai. Panašu, kad ši vasara mus išties lepina saulėtais orais, tad nepamirškite ir akinių nuo saulės. Taip pat – krepšys ar kuprinė, kur bus patogu susidėti reikiamus daiktus tiek prie ežero, tiek keliaujant į paplūdimį“, – vardija J. Šatas.

PC „Europa“ nuotr.

Jei seniau sportinio stiliaus kostiumai tikdavo tik namų aplinkai ar sporto klubui, šiandien – tai daugelio mėgstamas drabužis įvairioms progoms. Kelionei prie ežero ar į pajūrį – tai vienas universaliausių drabužių, kurį rekomenduojama ir mūsų kalbinamas stilistas.

„Gyvename labai dėkingais laikais, kai laisvalaikio kostiumai yra itin stilingi bei puikiai priderinami net vakarėliuose, tad pasirinkus, pavyzdžiui, aksominį laisvalaikio kostiumą, atrodysite itin stilingai ir jausitės patogiai“, – pastarųjų metų tendenciją aptaria stilistas.

PC „Europa“ nuotr.

Aklai kopijuoti nereikia

Paklausus J. Šato, ar verta stiliaus idėjų atostogoms gamtoje pasidairyti socialiniuose tinkluose, jis rekomenduoja aklai nepasikliauti kitų stiliumi ir sprendimais: „Aklai kopijuoti tikrai nereikia. Jei domitės kokiomis nors asmenybėmis, stebėkite, kokias detales jos naudoja savo aprangoje. Gal jus įkvėps stilinga šiaudinė skrybėlaitė? Gal idėjų garderobo atnaujinimui suteiks netikėto modelio suknelė? Kartais net šventiškame kito žmogaus įvaizdyje galite atrasti akcentų, kuriuos pritaikysite savo atostogoms. Parduotuvės taip pat siūlo platų asortimentą, o jei bijote pasiklysti ar nepasitikite savimi, nebijokite konsultuotis su profesionalais. Svarbiausia, kad patiktumėte sau ir jaustumėtės gerai. Tik tuomet spinduliuosite gerą nuotaiką ir iškart atrodysite daug geriau, net jei vilkėsite paprastą sportinį kostiumą“.

PC „Europa“ nuotr.

Visgi, stilistas atviras: kaip ir praėjusią, taip ir šią vasarą dominuoja kelios universalios taisyklės. Gamtoje labai tinka gamtos motyvai. Nuo augalijos ar gyvūnijos raštų iki gėlėtų motyvų.
„Tai viena iš vasaros klasikų. Nors šiemet daugiau drabužių matome vienspalvių, tačiau raštų bijoti – tikrai nereikia. Derinti juos reikėtų su vienspalviais drabužiais ar aksesuarais arba panašaus rašto motyvais dekoruotais daiktais“, – pataria garsus stilistas ir „Europos“ prekybos centro parduotuvėse parenka keletą drabužių, kurie, jo nuomone, idealiai tiktų atostogoms vasariškoje Lietuvoje.

Visus stilingų atostogų gamtoje įvaizdžio drabužius, avalynę ir aksesuarus galite rasti prekybos centre „Europa“, vienoje vietoje talpinančiame daugiau nei 70 parduotuvių ir restoranų.

Užsakymo nr.: PT_84814015