Aktyvus poilsis kurorte

Latvijos pajūris didžiuojasi beveik 500 kilometrų juosta, todėl čia jūrinių miestų ir kurortų netrūksta. Artimiausia lietuviško pajūrio stotelė Latvijoje – Liepoja. Su šeima galite važinėtis dviračiais ar leisti laiką paplūdimyje, o užsimanius išeginti kalorijas – apsilankyti nuotykių parke „Tarzans“, kur galėsite pasikarstyti medžiuose ir išmėginti savo fizines jėgas.

Mėgstate žmogaus nepaliestą gamtą ir laukinius paplūdimius? Apsilankykite Jūrkalnėje. Tai viena vaizdingiausių jūros pakrantės vietų Latvijoje su tyliu, civilizacijos nepaliestu paplūdimiu ir iki 20 metrų aukščio Jūrkalnės skardžiu. Čia galėsite susiplanuoti žygį pajūriu ir nueiti ne vieną kilometrą besigrožint Baltijos bangomis ir Latvijos jūrine gamta.

Latvia travel nuotr.

Matyti, girdėti, pajausti

Tyrinėtojams Latvija siūlo pamatyti Rygą mėnulio šviesoje. Plaukimas baidarėmis naktį Rygos kanalais nepaliks abejingų ir atvers visai kitus pojūčius. Vandens sukeliama ramybė atpalaiduos, tačiau vaizdai vers žiūrėti į visas puses, o garsai lavins budrumą, norint baidarių žygį užbaigti sėkmingai.

Latvia travel nuotr.

Kemerių nacionalinis parkas traukia lankytojus žygiams ir pažinčiai su laukine gamta. O bene populiariausia šio parko taškas – tai Didysis Kemerių raisto takas. Pats geriausias laikas pradėti eiti šiuo taku – saulėtekis. Tuomet atsiskleidžia Kemerių gamtos magija, kurios vaizdai atima amą. Paukščių choras palydės kartu einant trumpesnįjį ar ilgesnįjį maršrutą, o gamtos vaizdai sukurs tikrą meditacijos aplinką.

Latvia travel nuotr.

Ekstremalios Pramogos

Keturačių žygis Latvijos karjeruose ir pelkėse – tikras skanėstas ekstremalių pojūčių fanams ir nebijantiems kiek išsipurvinti. Jeigu keturačiai per mažas iššūkis – į rankas pasiimkite motokroso motociklą, pažadame, kad po pasivažinėjimo rankos ir blauzdos gali drebėti dar kelias valandas, o sudegintos kalorijos užtarnaus sočią vakarienę, dėl kurios nereikės graužtis.

Latvia travel nuotr.

Kas gali būti ekstremaliau už greitį ir variklių riaumojimą? Latvija turi atsakymą – šuolis su guma Gaujos nacionaliniame parke. O kad būtų dar ekstremaliau – šis šuolis vyksta 43 metrų aukštyje iš tramvajaus, kabančio ant lyno. Vaizdas į Gaujos nacionalinio parko gamtą nepalieka abejingų, o patirtas adrenalinas neišblėsta dar kelias dienas. Todėl mėgstantys ekstremalias pramogas rytą pradeda su žygiu po Gaujos parko miškus ir saulę palydi šokdami su guma.

Latvia travel nuotr.

Dar daugiau aktyvaus laisvalaikio idėjų galite rasti apsilankę www.latvia.travel. O kad būtų lengviau keliauti – visus tikslus planuokitės su patogiu kelionės planavimosi įrankiu https://www.latvia.travel/ trip-planner/#/language. Visus savo įspūdžius fiksuokite ir jais dalinkitės Instagram kartu žymėdami

Užsakymo nr.: PT_84790571