Kartu su Lietuvoje puikiai žinomu stilistu Joringiu Šatu nusprendėme pasivaikščioti po prekybos centrą „Europa“ ir pasidairyti, kokios aprangos detalės, akcentai, batai šiai šventei yra patys tinkamiausi. Kaip mus iškart įspėja stilistas, šiai šventei labai svarbu išlaikyti tam tikrą ribą ir vengti perdėto puošnumo, kuris galimas kitoje, pavyzdžiui, vestuvių, šventėje.

Šeimos šventės kodas

Tai – šeimos ir vaikų šventė, todėl to nereikėtų pamiršti, galvojant, ką vilkėti. „Krikštynų svečiai turėtų atrodyti gaiviai, vasariškai ir šventiškai. Čia tikrai nėra privaloma apsikarstyti brangiais papuošalais ar vilkėti žemę šluojančias sukneles. Jauskitės patogiai ir atrodykite žaismingai“, – sako stilistas.

Prekybos centre „Europa“, kur po vienu stogu rasite gerai žinomas parduotuves: „Pennyblack“, „Marc O`Polo“, „Michael Kors“, „Pierre Cardin“, „Weekend MaxMara“ ir t.t., kartu su stilistu radome ne vieną variantą, ką gali vilkėti tiek šventę organizuojantys tėvai, tiek ir svečiai. Daugelis J. Šato rekomenduojamų suknelių, kostiumėlių – universalūs ir vėliau tikrai puikiai pritaikomi bei gali būti vilkimi tiek atostogose, tiek vakarieniaujant restorane.

Joringis Šatas

Nenuvertinkite baltos spalvos

Tikriausiai, jau nuo seno įprasta, kad krikštijamo vaiko krikšto mama ir mama vilki baltos spalvos drabužius. Tėtis ir krikšto tėtis – šviesius kostiumus. Tiesa, tokią tendenciją ne vienas kritikavo ir pastaraisiais metais šiai šventei pradėta puoštis tiek pasteliniais, tiek ir ryškesniais atspalviais.

Visgi, mūsų kalbinamas stilistas šiuo klausimu turi kiek kitą nuomonę. Jis teigia, kad baltos nereikėtų atsisakyti: „Balta spalva krikštynų šventėje puikiai tinka visiems svečiams. Ji byloja apie tyrumą, šios šventės sakralumą. Jei vengiate baltų drabužių, puikiai tiks visa pastelinė paletė arba taip pamiltos ryškios vasariškos spalvos, pavyzdžiui: rožinė, mėlyna, geltona, žalia.

PC „Europa“

J. Šatas pabrėžia, kad niekada neprašausite, jei rinksitės gaivius ir vasariškus įvaizdžius. Pasirinkus pastelinę suknelę ar kostiumėlį, pasak mados žinovo, atrodysite puikiai ir 100 proc. pataikysite į temą. Paklausus, ko geriau vengti, pašnekovas trumpai atsako: „Vulgarumo ir tamsių spalvų“.

Sąsajos vaikų ir tėvų aprangoje – nėra blogai

Ką dėvėti krikštynoms, labai priklauso nuo to, kas jus pakvietė, kur vyks šventė ir kokia numatoma diena. Jei tai itin prabangi puota su daug svečių – turite galimybę stiliui suteikti puošnumo. Jei šventė artimųjų rate su daug vaikiškų pramogų ir jūs žinote, kad jos metu reikės lakstyti paskui mažus vaikus, su jais dūkstant batute ir padedant jiems įveikti torto gabalą, tuomet nėra jokios priežasties, kodėl negalite vilkėti tiesiog baltų džinsų su puošnesne palaidine. Kitas variantas – kombinezonas. Šis drabužis puikiai gali suderinti du svarbius dalykus: komfortą ir eleganciją.

PC „Europa“

Stilistai vieningi, jei šventė vyksta vasarą, linas – puikus audinio pasirinkimas, nes yra lengvas, jaukus, malonus, o drabužių modelis jam gali suteikti tiek laisvalaikio, tiek puošnesnį įvaizdį.

„Viskas vertinama gerai, kas yra daroma su saiku, ir atitinka temą. Pavyzdžiui, atsiranda kritikuojančių suderintus tėvų ir vaikų drabužius krikštynų šventėje. Aš su jais nesutinku. Jei įvaizdžiai skoningai suderinti, tai yra labai puikus pasirinkimas. Netgi manau, kad kažkokį stiliaus vientisumą išlaikyti – būtina“, – sako stilistas.

PC „Europa“

Bažnyčiai – bet kas netinka

Bažnyčia yra ta vieta, į kurią nederėtų ateiti pernelyg apsinuoginus ar atrodant iššaukiančiai. Šią taisyklę, tikėtina, žino visi, tačiau neretai tiek vestuvių, tiek krikštynų viešnios tai primiršta ir pasipuošia pernelyg atviromis ar trumpomis suknelėmis, sijonais.

PC „Europa“

„Jei šventei pasirinkote krūtinę ar kojas labai smarkiai atidengiantį drabužį, sugalvokite, kuo prisidengsite bažnyčioje. Tam puikiai tiks Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos organizuojamose šventėse svečių itin mėgstama aprangos detalė – apsiaustas. Po ceremonijos – galėsite jį padėti į šalį. Atėjus vakarui ir atvėsus – vėl panaudosite“, – rekomendacijomis dalinasi J. Šatas.

Visus stilingų atostogų įvaizdžio drabužius, avalynę ir aksesuarus galite rasti prekybos centre „Europa“, vienoje vietoje talpinančiame daugiau nei 70 parduotuvių ir restoranų.

Užsakymo nr.: PT_84789305