Po butų nuomos beveik visi juos įsigijo

„„Hanner“ visada įsigilina į kliento situaciją. Atsižvelgiama, kada žmogui lengviau mokėti didesnes įmokas, kada – mažesnes, prailgina arba sutrumpina butų nuomos laiką. Jei po išperkamosios nuomos pabaigos žmogus negali gauti paskolos, bet yra mokus, galime ją pratęsti“, – sako bendrovės valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Tokia istorija nutiko ir informacinių technologijų specialistui Nerijui. Stabilias pajamas uždirbančiam vilniečiui bandymai gauti paskolą pirmajam būstui sostinės „Ozo namuose“ kainavo daug nervų ir laiko.

Nerijus pasinaudojo išperkamąja nuoma. Pasirinkęs dalinės apdailos butą, iš banko pasiėmė vartojimo kreditų jam įsirengti. „Ir už nuomą, ir už vartojimo kreditus įmokas mokėjau be jokio vargo – pasakojo Nerijus. Po dvejų metų, pasibaigus būsto išperkamosios nuomos sutarčiai, turėjau kreiptis į bankus dėl paskolos. Deja, sužinojau, kad mano kredito istorija yra per prasta paskolai gauti. Koją pakišo butui įrengti paimtos vartojimo paskolos ir banko klaida.

Tarp išperkamosios nuomos butų ir įrengtieji nuo baldų iki užuolaidų („Pilies apartamentai“).

Įmokėjus tikslią sumą per skolinusio banko svetainę, jie pinigų neužfiksavo ir nepranešę kitą dieną priskaičiavo 11-os centų delspinigius. Apmaudžiausia, kad banko darbuotojai nesileido į kalbas dėl jų klaidos ir pranešė apie kredito nemokumą. Be to, bankai nepatikliai žiūrėjo į laisvai samdomus darbuotojus ir kėlė kur kas griežtesnius reikalavimus nei dirbantiesiems pagal įprastas darbo sutartis. Šiems pakanka gauti pusmetį nuolatines pajamas, laisvai samdomiems – net dvejus metus.“

Išperkamoji butų nuoma populiariausia tarp jaunų šeimų.

Pasak pašnekovo, situacija panašėjo į tragikomediją. Nerijus galėjo lengvai grąžinti paskolą, bet gauti ją tapo neįmanoma. „Į kalbas leidosi mano namo plėtotojas. Matydami, kad man neiškilo problemų dėl mokumo, reguliariai gaunu pajamas „Hanner“ bendrovė pratęsė buto išperkamąją nuomą dar pusmečiui. Po pustrečių metų buvau jau sumokėjęs apie 30 procentų buto vertės, bet net tada man nepavyko gauti paskolos. Šįkart buvau pakeitęs darbą, o bankai reikalavo, kad darbovietėje būtum išdirbęs bent pusmetį. Paskolą gavau iš kredito unijos, tik už man mažiau palankius procentus. Koks bebuvo varginantis procesas su bankais, išperkamoji nuoma – labai gera paslauga, nes pinigus leidau savo būstui, o ne laikinai nuomai“, – sakė Nerijus.

Išperkamąją butų nuomą renkasi ir ekonominį, ir brangų būstą perkantys žmonės.

„Per 5-erius išperkamosios nuomos gyvavimo metus nebuvo nė vieno atvejo, kad nuomininkas taptų nemokus ir prarastų butą. Vos vienas klientas nutraukė nuomos sutartį, nes išvyko gyventi į užsienį, bet ne dėl finansinių priežasčių. Visi kiti pasibaigus nuomai, butus nusipirko“, – dalinosi patirtimi A. Avulis.

Išperkamoji butų nuoma leidžia gyventi pasirinktame bute ir nuomojantis sukaupti pradinį įnašą.

Nuoma populiariausia tarp jaunų šeimų

Dažniausiai išperkamąja butų nuoma naudojasi jaunos šeimos. Ją renkasi ir ekonominį, ir brangų būstą įsigijantys klientai. Šiuo metu nuoma taikoma visuose „Hanner“ namuose, visiems butams. Siūlomi ir dalinės apdailos, ir su apdaila, ir net visiškai įrengti butai: su baldais, buitine technika ir užuolaidomis. Tarp jaunų šeimų populiariame „Verkių sodo“ daugiabutyje apie 90-ies tūkstančių vertės trijų kambarių buto išperkamoji nuoma gyventojams kas mėnesį atseina 580 eurų.

Užsakymo nr.: PT_84773703