Nors mums šiuo metu gali trūkti priežasčių vilkėti kažką labai stilingo, madingo bei išskirtinio, tačiau gyvenimas ir stiliaus karuselė nenustojo suktis. Psichologai netgi sako, kad tai, ką vilkime, kaip atrodomu ne tik nusako mūsų dabartinę nuotaiką, tačiau ir užprogramuoja sėkmingas perspektyvas. O svajoti apie atostogas ir kaip per jas atrodysime – skamba labai smagiai ir romantiškai. Įkvėpimo ir idėjų visada galite pasisemti ten, kur „gyvena“ visos naujausios mados tendencijos – prekybos centre „Europa“. Čia po vienu stogu rasite daugiau nei 70 drabužių, aksesuarų parduotuvių ir restoranų. Nuo pačių vasariškiausių suknelių iki lagamino ar skrybėlės – čia galėsite išsirinkti visus svarbiausius atostogų atributus.

Kartu su Lietuvoje gerai žinomu stilistu Joringiu Šatu nusprendėme pasivaikščioti po prekybos centrą „Europa“ ir pasidairyti, ką galima jame rasti stilingoms vasaroms atostogoms. Ir nesvarbu, kur jos bus: prie Lietuviško ežero, miškų apsuptyje, ar elegantiškame pajūrio viešbutyje.

Joringis Šatas

Svarbiausia taisyklė – apgalvoti lagamino turinį

Lagamino planavimas labai susijęs su tuo, kur jūs planuojate praleisti atostogas ir kiek aktyvios jos bus. Paprasčiau tiems, kas planuoja itin aktyvias pramogas – keliones dviračiais ir pan. Praėjusią vasarą atėjusi sportinių drabužių mada niekur nesitraukia ir tvirtai įsitvirtino šių metų topuose.
Visgi, jei jūsų atostogos labiau primins elegantišką išvyką su prabangiomis vakarienėmis ir pasiplaukiojimu jachta – sportinė apranga nueis į antrą planą.

PC „Europa“ nuotr.

„Visada gerai apgalvoti, ką pasiimti į kelionę. Juk neretai pastebime ir patys, kad grįžus išsikrauname lagaminą, o 80 procentų, jame buvusių drabužių, net nepaliesti. Gerai pagalvokite, kur vykstate, ir kokių drabužių ar aksesuarų bei kiek jums gali prireikti“, – rekomenduoja stilistas.

Be šių akcentų – atostogos neįsivaizduojamos

Egzistuoja ir keletas vasaros must have daiktų, be kurių atostogos neįsivaizduojamos. J. Šatas juos įvardija: „Be abejonės, jei tai šilti kraštai, sunku įsivaizduoti savo garderobą be maudymosi kostiumėlio ir stilingų akinių nuo saulės. Taip pat – be kelių vasariškų suknelių ir, be abejonės, kiek šiltesnės aprangos vakarui. Visgi, jauskite saiką, nes didelis pasirinkimas kartais būtent ir nulemia chaotiškus derinius“.

PC „Europa“ nuotr.

Plačiabrylė skrybėlė, slepianti visą veidą, gėlėti šortai, maudymosi kostiumėlis, šiaudinė rankinė – be jų neįsivaizduojamos atostogos. Na, o kasdienybėje, kai skubame į darbus ir miname miestų gatves – šiai aprangai nėra vietos. Atostogos – ta proga, kai galite vilkėti tai, apie ką kasdienybėje tenka tik pasvajoti.

Stilingos atostogos

Kiekviena atostogų kryptis padiktuoja, kokių daiktų jums ten reikės. Jei vykstate į atostogas laukinėje gamtoje, tikriausiai apsieisite be vakarinės suknelės, tačiau, jei jūsų atostogų kryptis Monakas, tikėtina, kad pasiimsite puošnių suknelių bei aukštakulnių ir net ne po vieną.

Tiek patogaus, sportinio stiliaus, aprangos, tiek prabangių elegantiškų drabužių galite rasti „Europoje“, kur po vienu stogu rasite gerai žinomas parduotuves: „Pennyblack“, „Marc O`Polo“, „Michael Kors“, „Pierre Cardin“, „Weekend MaxMara“ ir t.t. Net ir pačių aktyviausių pramogų gerbėjai, užsukę į tokias parduotuves kaip „Hiatus“, „Happeak“, „Sizzer“, ras patogių ir stilingų drabužių, aksesuarų bei batų.

PC „Europa“ nuotr.

Kuo savo atostogų lagaminą rekomenduoja atnaujinti stilistas J. Šatas? Pasak jo, „Šią vasarą itin madingos varpelio formos neįliemenuojančios suknelės. Jos tinka kiekvienai figūrai ir yra lengvai pritaikomos kiekvienai progai. Tai puiki investicija vasaros sezonui. Stilinga, gražu, o svarbiausia – patogu“.

Stiliaus naujienų žinomas taip pat pabrėžia, kad 2020 vasaros sezonas atsinešė ir dar kelis naujus mados vėjus. Pavyzdžiui, pūstos rankovės, kurios net nuobodžiai palaidinei gali suteikti prabangos įvaizdį. Visiems žinoma, kad jei planuoji atostogauti Lietuvoje – suplanuoti orus yra beveik neįmanoma. Taigi, stilingas lietpaltis – tikėtina, kad irgi pravers. Tai visiškai klasikinio stiliaus, primenantys septintojo dešimtmečio tendencijas, drabužis, kurį galime drąsiai vadinti klasika. Liemenė – atrodo, primirštas drabužis, kuris šią vasarą taip pat išgyvens renesansą.

Ko vengti?

Vaikštant po prekybos centro „Europa“ parduotuves, stilistas J. Šatas pamini ir kelias klaidas, kurias neretai daro moterys, ieškodamos naujų įvaizdžio detalių atostogoms.

PC „Europa“ nuotr.

Pirmoji klaida – noras lagamine sutalpinti visą savo gyvenimą ir išnaudoti progas apsivilkti tai, ko kasdienybėje, deja, nepavyksta. Tam tikri drabužiai tikrai tinka tik paplūdimiui ar romantiškoms vakarienėms, tačiau turėtumėte apsiriboti konkrečiais deriniais. „Manydamos, kad joms reikės visko, kas yra spintoje, moterys prisikrauna tiek, kad dažnai pamiršta išties svarbius daiktus. Kartais užtenka vos kelių akcentų, kad pakeistum tą patį drabužį neatpažįstamai, todėl vežtis 20 suknelių į penkių dienų kelionę – visiškai nebūtina“, – sako pašnekovas.

Pats svarbiausias aksesuaras, pasak J. Šato, kurį užmiršti didžiausia klaida – gera nuotaika, padėsianti lengvai ir greitai susikurti puikius įvaizdžius, iš to, ką turite atsivežę.

Visus stilingų atostogų įvaizdžio drabužius, avalynę ir aksesuarus galite rasti prekybos centre „Europa“, vienoje vietoje talpinančiame daugiau nei 70 parduotuvių ir restoranų.

Užsakymo nr.: PT_84763581