Jei vestuvių kvietime nesulaukėte jaunųjų prašymo ar pageidavimų dėl aprangos, tai reiškia, kad laisvės turėsite gana daug. Tiesa, kai kurie būsimi sutuoktiniai išreiškia savo norą, kad šventėje susirinkę draugai bei artimieji vilkėtų vienos ar kitos spalvos aprangą. Jums beliks išsirinkti, kas tai – suknelė, kostiumėlis, kelnės, kombinezonas – ir prisiderinti labiausiai tinkantį modelį. Jei ir spalva nenurodyta, tuomet jums suteikiama beveik neribota laisvė. Kodėl beveik?

Bene vienintelė spalva, kurios būtina vengti

Stilistas J. Šatas, sutikęs kartu pasivaikščioti ir pasidairyti vestuvių viešnios įvaizdžio derinių po „Europos“ prekybos centrą, sako, kad nors kai kam tai gali pasirodyti senamadiška, tačiau, visgi, baltos spalvos aprangos reikėtų vengti. „Rengtis baltai vestuvėse – nederėtų, nebent to reikalauja kvietimuose nurodytas aprangos kodas ir spalva. Vilkėdamos baltą spalvą, visų pirma ne juokais įžeistumėte nuotaką. Tai gali sugadinti nuotaiką tiek jaunajai, tiek ir jūs jausitės nemaloniai. Net jei svarbiausioji vakaro dama į tai neatkreiptų dėmesio, vis tiek atsidurtumėte apkalbų ir žvilgsnių epicentre“, – pataria mados žinovas.

PC „Europa“ nuotr.

Nors vyrauja ir kitas mitas – apie juodą spalvą – stilistas nepritaria, kad reikėtų vengti ir šios spalvos. Pasak jo, rengtis juodai tikrai galima, jei tai tinka prie vestuvių temos: „Jei vestuvės vyksta prabangiame restorane, juoda suknelė yra puiki alternatyva. Vestuvių viešnia atrodys iškilmingai ir elegantiškai“.

Atidžiai perskaitykite vestuvių kvietimą

Dažniausiai, gaudami kvietimą į vestuves, gauname ir šiokias tokias šventės gaires. Net jeigu konkretus aprangos stilius nenurodytas, įvaizdį diktuoja ir šventės vieta.

„Iškilmingai puotai reikalinga puošni vakarinė suknelė. Kitaip tariant, vadovaukitės aprangos kodu „Black Tie“. Vestuvės gamtoje padiktuoja apie lengvą ir gaivų vasarišką įvaizdį. Plazdanti pastelinė ar raštuota suknelė čia bus labai laiku ir vietoje. Kuklus paminėjimas leidžia puoštis kokteiline suknele arba kostiumėliu. Atsižvelkite į vietą ir jaunavedžius. O svarbiausia – nesistenkite išsišokti ar užgožti kitų“, – patarimų negaili J. Šatas ir siūlo pasižvalgyti, ką šią vasarą siūlo „Michael Kors“, “Premium“, „Twinset“, „NOI“ prekiniai ženklai, kurių drabužių ir aksesuarų galima rasti „Europos“ prekybos centre.

Klausimas, kaip puoštis vestuvių iškilmėse, kyla ir tiems, kas atvyksta tik pasveikinti, tačiau šventėje dalyvauti neplanuoja. Ar verta puoštis? Ar įvaizdis turėtų būti subtilus, paprastas, labiau kasdieniškas nei prabangus?

PC „Europa“ nuotr.

Garsus stilistas šiuo klausimu taip pat turi patarimą: „Tikrai nereikia puoštis vakarinėmis suknelėmis. Užtenka, kad jūsų įvaizdis būtų tiesiog tvarkingas ir neiššaukiantis. Tam puikiai tiks kostiumėlis ar elegantiška, tačiau paprasta, suknelė“.

Svarbi įvaizdžio dalis – aksesuarai ir avalynė

Tikriausiai, daugelis apie aksesuarus ir avalynę galvoja tik tada, kai jau aišku, kokia suknele ar kostiumėliu šventėje vilkės. Aprangos specialistai rekomenduoja šios taisyklės neapversti „aukštyn kojomis“ ir nepradėti nuo to, kad išsirenkate batelius, o jau tada ieškote, kokia suknelė prie jų atrodys geriausiai.

PC „Europa“ nuotr.

Kalbant apie aksesuarus, neverta vaikytis madų vėjų. Kiekvienai moteriai savo drabužinėje pravartu turėti keletą tokių batelių, kaklo papuošalų, rankinių ar auskarų, kurie tiktų įvairiomis progomis ir kuriuos būtų paprasta transformuoti prie skirtingų įvaizdžių.

„Jeigu suknelė itin išraiškinga, rinkitės kuklius aksesuarus ir paprastesnę avalynę. Pavyzdžiui, klasikinius kūno spalvos smailianosius aukštakulnius. Jeigu drabužiai kuklesni, juos lengvai pagyvinsite masyviais papuošalais, tačiau neapsikraukite per daug. Jei pasirinkote masyvius auskarus, kaklą palikite nuogą, ir atvirkščiai – prie masyvaus kaklo papuošalo rinkitės kuklius auskarus. Bateliai taip pat gali tapti pagrindiniu įvaizdžio akcentu. Ekstravagantiški bateliai puikiai užbaigia įvaizdį, tačiau tuomet labai gerai pagalvokite, ar vis dar trūksta kažkokių papuošalų. Greičiausiai, taip pat užteks minimalių aksesuarų“, – apie derinimo taisykles pasakoja stilistas ir rekomenduoja parduotuvėse išbandyti kelis įvaizdžių variantus, prieš išsirenkant tą vienintelį. Tą puikiai galima padaryti „Europoje“, kur po vienu stogu rasite pasaulyje gerai žinomas parduotuves: „Pennyblack“, „Marc Cain, „Michael Kors“, „Suitsupply“, „Weekend Max Mara“ ir t.t.

PC „Europa“ nuotr.

Šiais metais – visomis prasmėmis kuklesnis ir subtilesnis įvaizdis

Kokios šių metų vasaros vestuvių viešnios aprangos tendencijos? Stilistai šiuo klausimu gana vieningi – visose srityse tampame kuklesni. Apranga – nėra išimtis. Taisyklė, kad „mažiau yra daugiau“ ims kaip niekada stipriai veikti. Gali būti, kad net jaunieji vestuvių kvietime apie tai užsimins.

J. Šatas taip pat pabrėžia, kad vestuvės – tokia šventė, kurioje neturėtų dominuoti naktinio klubo įvaizdis: „Įvardinti kažkokias apibrėžtas tendencijas yra labai sunku. Visgi, turite suvokti, į kokią šventę einate, kokia bus publika ir kokia yra iškilmių vieta. Esminis patarimas – atrodyti tvarkingai ir nevulgariai. Neperspausti ir nesistengti drabužiais parodyti savo „statuso“. Moterys dažnai pamiršta, kad eina į dviejų žmonių bene svarbiausią šventę, o ne konkuruoti su kitomis viešniomis. Nesistenkite išsišokti, nes dažnai „iš didelio rašto išeinama iš krašto“. Neatrodykite vulgariai. Kuklesnis įvaizdis visada malonesnis nei akį rėžiantis ar provokuojantis. Jauskitės patogiai ir spinduliuokite geras emocijas“.

Visus vestuvių viešnios įvaizdžio drabužius, avalynę ir aksesuarus galite rasti prekybos centre „Europa“, vienoje vietoje talpinančiame daugiau nei 70 parduotuvių ir restoranų.

Užsakymo nr.: PT_84755733